Vierailija

Suomessa ja toisissakin maissa ongelmana on ollut jo kauan internetin kautta tietokoneellaan pankkiasiat hoitaneiden huijauksia. Itselleni tarjottiin sellaista mahdollisuutta mutta sain sen ilmoitettua edelleen jo ennenkuin ehdin hoitaa eläkerahojen siirron toiselle kontolle eri pankkiin ja samalla vaihdoin salasanat heti ilmoituksen jälkeen.
Jatkossa tulen käyttämään eri konttonumeroita ja salasanojen vaihtamiset sellaisiksi, ettei niillä ole mitään järkevää ja "ymmärrettävää" merkistystä kirjaimia ja numeroita sekoitettuina 9-12 merkin pituisina ja siten helpottaa vaihtamista sekä tekee vaikeammaksi huijareille.

Kommentit (4)

Vierailija

"Lisää luettavaa" linkit kannattee tutkia kaikkien ja ennen kaikkea heidän jotka hoitaa pankki asiat tietokoneilla tai älypuhelimilla. Epävarmuuden poistamiseksi suosittelen vierailemaan "omassa pankissa" sillä heillä on oman ja toistenkin pankkien kokemuksista tietoja. Ja samalla voi kysellä tietoon valmiiksi mihin virkavallan puhelin numeroon tulee soittaa jos huomaa  netti yhteiksissä  pankkiin jotain normaalista poikkeavaa jota ei itse aiheuttanut. Pankkien puhelintuki on yleestä 24 tuontia vuorokaudessa avoinna, ellei oman konttorin niin puhelu kääntyy automaattisesti  pienten konttoreiden numeroista pääkonttorin päivystävälle valvojalle. Silloin tulee olla esillä omat nettiyhteyden jne ID:n tarkistusta varten muutenhan sinne voi soittaa kuka tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Iltalehden hyvää tarjontaa kännykän käyttäjille:
https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/35455b4c-172f-4f89-80ee-066643b52b76
#Android
Android-puhelimella IMEI-koodin löytää asetusten kautta. Valmistajien valikot voivat erota toisistaan, mutta pääasiassa IMEI-koodin löytää näin:
1. Avaa Asetukset.
2. Valitse Järjestelmä, Yleiset tai Tietoja puhelimesta, joka kautta IMEI-koodi ilmoitetaan.
Helppo tapa löytää IMEI-koodi on myös hakea sitä suoraan Asetusten hakutoiminnon kautta. Asetusten yläkulmassa on tavallisesti suurennuslasin kuva, jota painamalla haku avautuu. Kirjoita tähän hakupalkkiin ”IMEI”, jolloin puhelin listaa alle tulokset. Valitse tältä listalta esimerkiksi IMEI (tila) tai IMEI-tiedot, jolloin koodi näytetään.
Nyt voit napata IMEI-koodin talteen joko kuvakaappauksena tai kirjoittamalla sen ylös paperille.

Lisätietoja löydät Googlen ohjeistuksesta täältä.
Iphone
Iphonellakin IMEI-koodi löytyy puhelimen asetusten kautta:
1. Avaa Asetukset.
2. Valitse Yleiset.
3. Valitse Tietoja.
Tästä valikosta näet puhelimen IMEI-koodin sekä esimerkiksi mallinumeron ja päivitysversion.
Lisätietoja löydät Applen ohjeistuksesta täältä.
Näppäile lyhyt koodi
IMEI-koodin voi selvittää myös näppäilemällä soittotilaan numeroksi *#06#. Tällöin puhelin ilmoittaa suoraan IMEI-koodit.

--------------------------------------
Facebook-käyttäjän varautukaa vanha ongelma on edelleen aktiivinen...

Yli 500 miljoonan Facebook-käyttäjän tiedot vuotivat nettiin – mukana 1,4 miljoonaa suomalaista
Tänään klo 9:20
Tiedot varastettiin vuonna 2019 ja ne on julkaistu netin hakkerifoorumeilla.

Kuukauden tykätyin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat