Vierailija

Jaakko Tepon ohimenneiden synttäreiden huumassa ulkomaailma unohtuu suomalaisilta. Ketäpä kiinnostaisi, että Kosovossa vietetään tänään itsenäistymisen viisivuotispäivää.

Lähes sata maata on tunnustanut Serbiasta irtautuneen Kosovon. Serbia kuitenkin pitää sitä yhä yhtenä maakunnistaan. Kiistaa yritetään ratkaista EU:n välityksellä käytävissä neuvotteluissa.
Kosovo on yksi Euroopan köyhimmistä alueista. Joka kolmas kosovolainen elää köyhyydessä, työttömyys on 40 prosentin luokkaa ja järjestäytynyt rikollisuus sekä korruptio ovat laajalle levinneet.

Kippis Kosovolle!

Kommentit (2)

Kosovo julistautui Kosovon tasavallaksi 17. helmikuuta 2008, mutta Serbia pitää Kosovoa edelleen sille kuuluvana alueena. Serbia ja Venäjä vastustavat suuresti Kosovon itsenäisyyttä. Kosovon ja Serbian välisellä rajamailla saattaa puhjeta levottomuuksia.

Kosovossa vallitsee Välimeren ilmasto, jolle ovat tyypillisiä kuivat kuumat kesät. Talvet ovat sateisia ja lämpötila pysyttelee yleensä nollan yläpuolella. Minkään maan kansalaiset eivät tarvitse Kosovoon matkustaessaan viisumia. Maahan saapuessa passiin laitettava leima kuitenkin oikeuttaa 3 kuukauden oleskeluun Kosovossa.

Helsingistä pääsee Kosovoon helposti Turkin kautta. Koko matka kestää. 6-7h.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat