Esko Valtaoja: ”Shoppailu on minusta outoa puuhaa”

Emeritusprofessori Esko Valtaoja inhoaa aikaisia aamuja ja nauttii eläkkeellä olosta. Rahansa hän laittaa mieluummin kirjoihin ja elämyksiin kuin vaikkapa toiseen pariin kenkiä.Lue koko juttu

Esko Valtaoja: ”Shoppailu on minusta outoa puuhaa”

Kommentit (9)

Tavallinen Lahtinen

Kappas, sangen monelta osin olemme "idolini" kanssa "samiksia", mitä nyt toinen on älykäs ja karismaattinen... Ihmiskunnalla on toivoa niin kauan kuin löytyy Eskon kaltaisia ihmisiä.

Mummiliini

Tulipa hyvä mieli tätä lukiessani. Muista asioista samaa mieltä, mutta romaanit ei ole tylsiä. Varmasti hän voisi halutessaan shoppailla, mutta hän on laittanut asiat arvojärjestykseen. Minun mielestäni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tia.A, 68v.Mummo ilman vaaria

Mieeln kiintoinen juttu ,kiitos!Eläkellä oma aika on mahtavaa.Olen aamun virkku ja illan torkku.Uskon myös vakaasti elämä on aitoa ja laadukaampaa kun ei omista älypuhelin eikä ole F.B. ymm .foorumit.Tietystti se rahaa tällä ruohontasojuurella ihmis kontakteita minut on täysin ulkoistettu,koska en ole siellä missä kaikki ovat.syntyneet, vihityt kuoleet kun ilmoitetaan sukuni  F.B-ilmoitus taulu,joten ei kantaudu mikään tieto  ruohontasojuuri,missä ei nykymailman numero 1.älypuhelin!Monella ei mahdolisuutta kerätä kirjoja tai taidetta,mutta onneksi on kirjastot olemassa.Sen enempää ei  kotini ole  arabiaa tai teemaa,unohtamatta Pentik.Kaikilla ei mökkiä tai mahdolisuutta matkailla,ei ainakaan minulla niitä mahdolisuuksia. Mutta elämäni voi olla henkisesti rikasta .Tuli vaan mieleen artikelista ,lanteilla on toinen puolikin.Eivätkä läheskään kaikki shopaile ja kerää utta krääsää ympärille.Ainoa mistä pidän kiinni on kunnon lenkarit Nike tai N.B- new balance.Niitä kytäilen ja niiden ale myntejä kuin haukka saalista. Muutoin ei vaatet ymm.täytä kaapejani.Kuhan on joka säälle vaateet ja jalkineet lämpi vuoden aikojemme.Mitailessani katuja, polkuja,metsä tieit- Säällä kuin säällä, Iloiten elämä on tässä ja nyt ,työstä ansaitulla eläkellä,( Anteksi jos sivusi aihe ja tekstini kirjotus virheet.luki häiröisenä ne en näe)

Por una cabeza

Kukin tyylillään, ja hyvä niin. Kirjoja shoppaillaan, ja kaunis vaate on taideteos ja arvo sinänsä kuten kirjakin. Ahmimisshoppailu on aikamme sairaus, eikä se ole hyvä asia vaikka kohdistuisi kirjoihin. Mitä rikkaampia olemme sitä enemmän tarvitaan, jotta olisimme tyytyväisiä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Niin eli jonkum toisen vika kun nuori mues ei nouse sängystä ja tietenkin naisen.

Ja ymmärsinkö oikein että herra on parempi ihminen kuin köyhät 100 eurolla kuussa elävät nuoret, koska kerää taidetta, ja kirjoja, eikä kenkiä, jja hänellä on varaa matkoihin jakesämökkiin kun taas nuori jonka perheellä ei mökkiä tai varaamatkoihin, voi haluta vaihtelua lomaan esim tapaamalla ystäviä kaupoissa kierrellen.

Shoppailu postitse tappaa yhtä paljon ja enemmän, rekalla tuodaan pikkupaketti taloon. Ei ole yhtään huono ihminen jos tapaa ystäviå kaupoissa kierrellen.

Päinvastoin. Ne ihmiset ottavat huomioon muut ihmiaet ja menevät tiloihin jotka on tehty seuristelua varten ja ihmisten tapaamiata varten.

Jotkut suomalaiset eivät käytå hotelleja, ravintoloita, tai kauppoja vaan kutsuvat aina kotiimsa, ja kaikki eivät käyttäydy kunnioittavasti naapureitaankohtaan mutta nämä asiat eivät liity rikkaisiim joilla on rahaa ja aikaa olla mökillä omassa rauhassa.

Esko Ylimielinen. Sanoisinko

Sano mitä sanot, mutta minulle Esko on Lempiprofessori, Loistava Tieteen Popularisoija ja Tutkija.

Kuuntelen aina ihastuneena Valtaojaa, milloin huomaan hänen olevan äänessä. Hänen puheensa on usein hauskan itseironista ja terävää, ei koskaan ylimielistä.

Eläkkeellä ollessa saa nukkua silloin kun nukuttaa, harrastaa sitä mitä haluaa, mökkeillä yksin tai lähimmän kanssa, eikä tarvitse kutsua ketään luokseen jos ei halua. Eläkeaika on parasta aikaa, se on myös viimeistä aikaa elää omannäköistänsä elämää katsomatta miten muut elävät -- sillä edellytyksellä ettei häiritse lajitovereittensa rauhaa. 

Karppa J.

Mielenkiintoisia ajatuksia, samoin kommentti. On hyvä, että tehdään viisaita valintoja. Toisaalta toivo meille ja ihmiskunnalle perimmäisenä ei kuitenkaan ole niissä. On ainoastaan yksi toivo ja hän on persoona, joten täytyisi ilmeisesti kirjoittaa isolla kirjaimella, eli Toivo. Ainut toivo meille ihmisille on Jeesus Kristus. Muut ovat kainalosauvoja, apukeppejä ym, jotka rispaantuvat ajanoloon käytössä, katkeavat ja osoittautuvat lopulta pettäviksi.

turha tavara pois

Mitä vanhemmaksi tulee niin sitä vähemmän on tarvetta shoppailulle. Kas kun mitään ei vie mukanaan kuolemansa jälkeen. Eläkkeelle jäämisen jälkeen olen yrittänyt pääasiassa päästä eroon nurkkiin kertyneestä tavarasta, mikä on osoittaunut helpommaksi sanoa kuin tehdä. Juu, kuvakirjat ovat mukavia muistoja sen ajan kun elää mutta niillä ei juurikaan ole merkitystä perillisille. Tämän vuoksi olen rajannut uusien  kuvien ottamisen minimiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat