Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kahdeksan perussuomalaisten ja kaksi vasenryhmän kansanedustajaa pyytää perustuslakivaliokuntaa tutkimaan pääministeri Jyrki Kataisen (kok) toiminnan laillisuuden liittyen filosofi Pekka Himaselta tilattuun tutkimukseen.
Perustuslain mukaan ministerin virkatoimen lainmukaisuuden tutkinta eduskunnan perustuslakivaliokunnassa voidaan panna vireille, jos vähintään kymmenen kansanedustajaa sitä vaatii.
Allekirjoittaneet kansanedustajat pyytävät perustuslakivaliokuntaa tutkimaan, onko pääministeri tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta rikkonut olennaisesti ministerin tehtävään kuuluvia velvollisuuksiaan tai menetellyt muutoin selvästi lainvastaisesti osallistuessaan rahoituksen järjestämiseen tulevaisuusselonteon toteuttamiseksi.
Allekirjoittaneet kansanedustajat ovat Juho Eerola (ps), Teuvo Hakkarainen (ps), Jussi Halla-aho (ps), Ari Jalonen (ps), Osmo Kokko (ps), Markus Mustajärvi (vr), Pentti Oinonen (ps) , Reijo Tossavainen (ps), Ville Vähämäki (ps) ja Jyrki Yrttiaho ( vr).
Kansanedustaja Oinosen mukaan kyse on oikeudenmukaisuudesta. Hänen mukaansa kunnat joutuvat kilpailuttamaan hankkeensa, mutta "Kataisella on erilaiset oikeudet suhteessa kuntalakiin".
"Hyvä veli -verkostoa käytettiin", hän sanoo.
Toinen allekirjoittaja Ville Vähämäki puolestaan piti oleellisena sitä, että rahoittajiksi haettujen tutkimuslaitosten pitää antaa julkiset lausuntonsa perustuslakivaliokunnalle.
"Nähdään, mitä mieltä he oikeasti ovat."
Keskustelu akateemisen tutkimuksen rahoituksesta nousi esille Long Play -verkkojulkaisun kirjoitettua filosofi Himasesta ja hänen suhteestaan pääministeri Kataiseen. Katainen myötävaikutti Himasen yhtiön saamaan 700 000 euron tutkimussopimukseen, eikä hanketta kilpailutettu. Katainen on kieltänyt painostaneensa rahoittajia.
Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on kertonut ottavansa käsittelyynsä kaikki kantelut, jotka koskevat Himasen tutkimushankkeen tilaamismenettelyä.

Tässä yksi pahimmista suomen tuhoajista, voi pre*ele sentään.

Kommentit (8)

Olen sata varma että Jyrki selviää tästä kuin koira veräjästä. Niin hyvä on mies selittelemään, saa jopa mustan käännettyä valkoiseksi. Lisäksi "hyvä-veli" verkosto suojelee. Vähän tässä nyt soitellaan suuta ja muka tutkitaan, korkeintaan sitten jonkun pienen huomautuksen voi saada, ja vain sen takia että kansa olisi tyytyväisempi.

Jonninjoutavaa suun pieksentää teiltä, tai noilta jotka eivät itse ymmärrä tutkimustyöstä mitään. Olisiko tuollainenkin erityisosaamista vaativa hanke pitänyt ns. kilpailuttaa, mitä se olisi edes hyödyttänyt, osaajia tuskin on pilvin pimein.
Ja mitä haittaa siitä on, jos tehtävän antaa tuntemalleen henkilölle, johin voi luottaa.
Jokainen noista räksyttäjistä olisi varmasti ottanut työn vastaan tai ottanut sen vaikka lapsenlapselleen tai kummilapselleen tai serkun kaimalle eikä silloin olisi julkisesti räkytetty. Kateuttaan mölisevät. Miten sitä sanotaankaan, että tyhjät tynnyrit jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Tässä yksi pahimmista suomen tuhoajista, voi pre*ele sentään.

Tulee aloittajalle varmasti tuskainen olo, kun turhaan työllistetyt oikeuskanslerinvirasto ja perustuslakivaliokunta antavat Kataiselle puhtaat paperit.

Sitten vaan eduskuntatalon portaille banderolleihin teksti: "Hyväveljeskoti!.

Ei oikeastaan ole kyse tutkimustyön ymmärtämisestä, vaan lakien ja asetusten ymmärtämisestä. Jos hankinnat on kilpailutettava, NE ON kilpailutettava. Osaajia tästä maasta kyllä löytyy ihan pilvin pimein, muitakin kuin Himanen. Lakeja on noudatettava, myös pääministerin - siitä on haittaa, jos toisin menetellään.
Itse en olisi tutkimusta voinut tehdä, kateudesta ei voi syyttää.

Lainaus:

Olen sata varma että Jyrki selviää tästä kuin koira veräjästä. Niin hyvä on mies selittelemään, saa jopa mustan käännettyä valkoiseksi. Lisäksi "hyvä-veli" verkosto suojelee. Vähän tässä nyt soitellaan suuta ja muka tutkitaan, korkeintaan sitten jonkun pienen huomautuksen voi saada, ja vain sen takia että kansa olisi tyytyväisempi.

Kun edes kerran näkisi tuon kaikkitietävän, itsevarman hymyn hyytyvän, grrr....

Edustuksellisen demokratian hyvä puoli on, että huutoäänestyksen kaheleimmat käännetään huutamaan metsään päin. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan. Mutta ääntähän maailmaan mahtuu. (Ei nyt muistu enempiä fraaseja tähän hätään...eiku: "Rosvot kiinni" ja "Kyllä kansa tietää...!", "Helsingin herrat ne eduskunnassa vaan suhmuroi".)

Mutta joutaako Jyrki Katainen linnaan? Nyt huutoa syvistä riveistä!

Ulkomaalaiset (huippu)filosofit ovat täysin lytänneet Himasen tutkimuksen tasolle; opiskelijan essee. Vaikka onkin pääministeri ei voi tehdä niinkuin itse haluaa, on noudatettava lakipyköliä ja asetuksia ja vielä tarkasti syynätä ettei vaan ole jääviysongelmaa.

Kaikkea sitä saa lukea, että Himanen olisi kännipäissään törttöillyt alushoususillaan ja poliisien oli pitänyt puuttua asiaan. Ei kait nyt sentään voi pitää paikkaansa, vai...... Eihän meidän alati hymyilevä söötti Jyrki-boy tuhalaisi veronmaksajien rahoja (700000) jonninjoutavuuksiin, eihän?

Katainen tekee näköjään mitä lystää.
Kataiselta pitäisi periä takaisin tuo summa minkä hän on mennyt ominpäin sopimaan. Taitaa olla Katainen jo omasta mielestään diktaattori, sellaiset on elkeet.

keijo

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat