Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

En löytänyt täältä varsinaista lintukeskustelua,vaikka linnuista on kyllä juttuja monessakin keskustelussa,ja kuviakin on paljon.Tämä olisi nyt pelkästään linnuille.
Kurki on lintu jota olen seuranut jo lapsena,siis kiehtonut eniten. Kuvattavaksi vain hyvin haasteellinen.Tässä kuvassa nyt kyllä ei ole kurkia vaan joutsenia jotka ovat täällä meidän kulmilla lisääntyneet jonkin verran viimevuosina.
Kuvassa on siis joutsenia,suolammella,hyvin kaukaa kuvattuina.Ehkä "pariskunta",en mikään lintuasiantuntija varsinaisesti ole,mutta vain kaksi niitä siellä viimekeväänä oli.

Sivut

Kommentit (1642)

Kyllähän linnut ansaitsevat oman keskustelunsa. Minulla on tosi paljon kuvia linnuista ja olen niitä sirotellut milloin mihinkin keskusteluun. En nyt samoja tänne viitsi laittaa, mutta kun saan uusia kuvia, osallistun kyllä niillä.

Laitan nyt kuitenkin yhden viimekesäisen vaikka olisikin ollut jo jossakin keskustelussa. Täällä lähellä merta kun asustaa näkee sillointällöin joutseniakin. Kun menen kaakonkulmalle kesäpaikkaan, on siellä taas oma linnustonsa. Kuovia ja satakieltä ainakin kuulee vaikka tuskin kuvattua saa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuo seuraava tuli tuplasti, joten vaihdoin tähän toisenlaisen linnun. Se laskeutui vähän aikaa sitten tuohon lähikentälle. Kyttäsin kameran kanssa, kun tiesin, että ehdin noususta ottaa yhden kuvan. Tässä se. No, lintuhan se on tämäkin, ainakin lentää. :)

Minulla on hyvin vähän lintukuvia, koska näppäilen vain hyvin hitaalla kännykkäkameralla ja lintujen kanssa on yleensä oltava nopea. Nämä flamingot seisoskelivat Prahan eläintarhassa. Lähelle en kuitenkaan päässyt enkä tainnut zoomatakaan.

Tämä talipalloteline on valmiille palloille ok.Itsevalettuja tankoja tähän ei kyllä saa mahtumaan.Sinitiaiset ainakin näistä pitävät.

Tänään vasta huomattiin tuo linnunpesä, joka on käsin kosketeltavalla korkeudella etupihalla omenapuussa. Kesällä ei kukaan ole huomannut mitään. Koirakaan ei pikkulinnuista perusta.

Vanha elli

Tänään vasta huomattiin tuo linnunpesä, joka on käsin kosketeltavalla korkeudella etupihalla omenapuussa. Kesällä ei kukaan ole huomannut mitään. Koirakaan ei pikkulinnuista perusta.

Silloin kun olin vielä työelämässä ja emme viettäneet niin paljoa aikaa kesäpaikalla kuin nyt, löysin siellä kerran linnunpesän punaherukkapensaastakin. Linnut olivat kyllä jo lähteneet. Myös meillä on ollut omenapuussakin pesä.

Huomasin vasta kotona kun laitoin punarinnan kuvat koneelle, että tämä "tapaus" seisoi yhdellä jalalla tuossa oksalla. Kyllä sillä kaksi jalkaa varmasti oli, mutta luultavasti tuo oli vetänyt toisen lämmittelemään. Varmaan vuorotteli jalkoja.

kuvasi oli tosi hyvä,vaikkakin kaukaa otettu, mutta kuvasta heijastui hiljaisuus ja rauha. hieno kuva. minullakin on ollut jo vuosia joutsenpareja kaksi, täällä maalla oulujärven rannalla. viimekesänä tai syksyllä-11 oli kuitenkin tapahtunut jotakin ikävää joutsenille , kun keväällä -12 oli vain kolme joutsenta rannassa. odotan nyt tänäkeväänä-13 tuleeko kolme joutsenta vai kaksi. linnut ovat omineet paikan omakseen,en ole kesyttänyt niitä, mutta ei ne pelkää meitä vaikka uivat ihan rannalla ja ilmoittavat kyllä jos jotain poikkeaava tapahtuu alueellamme.Keväällä jäiden lähdön aikoihin ne tulevat isommalla parvella ja ilmoittavat kyllä siitä ja kaikki kyllä haviävät rannasta lukuunottamatta näitä" meidän" joutsenia. kesänaikana tosin ne postuvat välillä, mutta tulevat takaisin ajallaan.
Syksyllä on upeaa, kun meidän joutsenet lentelevät yllämme ja ilmoittavat, olemme lähdössä, parinviikon perästä on jo iso parvi rannassa. siitä ne sitten häviävät ja hienosti lentelevät muutaman kerran talon yllä ja lähtevät. aina toivon niiden palaavan. seuraan muutenkin lintujen elämää pihapiirissäkin, mutta en koskaan niin, että se haiottaisi niiden elämää -- enkä myöskään kesytä vapaaehtoisesti niitä.hömötiainen ja västäräkki nyt kesyttää ihmisen itse, että niiden kanssa JOUTUU keskuseluihin.

Näitä närhiä meillä käy lintujen ruokintapaikalla ihan liiaksi asti.
Tämä on ikkunan läpi kuvattu .Oravia ei jostain syystä ole näkynyt ollenkaan.

Yksi mielenkiintoisimpia lintuhavaintojani on käenpiika joka kesäpaikan portaiden vieressä noukki suuhunsa pieniä mustia muurahaisia. Kuva on toissakesältä ja huono koska se on ikkunan läpi otettu. Yritin avata oven varovasti, mutta lintu lähti heti lentoon.

Käenpiikaa on vaikea nähdä luonnossa, mutta ääni kyllä kuuluu hyvin. Niin kuuluu närhenkin rääkäisy kun lähtee pihatammesta loppukesästä.

Noista Katinkan linnuista,minä ihmettelin ja aika kauan että miksi meidän tammessa ei ole terhoja koskaan.No viimevuosina olen sen jo osanut yhdistää siihen rääkyvään närheen.
Käenpiika on myös varsin tuttu lintu,ja erikoisen kovaääninen sekin,ainakin keväällä pöntön suulla.
Vihervarpunen on kyllä vieraampi.
Ja Ellin kuvassa strutsia varmaan.

Vuoksella on viihtynyt tämä albinosorsa ainakin
pari vuotta. Oli tullut maalle kuvausta varten ja
pysyi tarpeeksi kauan paikoillaan :-)
Tämä on itse ottamani kuva, mutta todisteeksi
siitä, että kyseessä on todella albinosorsa,
lainaan netistä tähän pari lausetta:

"Satapäinen sinisorsaparvi talvehtii säännöllisesti Vuoksella ja uhmaa koviakin pakkasia sulapaikkojen reunamia seuraillen. Joskus joukkoon ilmestyy luonnonoikku - täysin valkoinen albinoyksilö."

Minulle nuo vesilinnut on jotenkin vieraampia,siis en tunne niistä kovin montaa,vaikka olen lähes meren rannalla asunut aika pitkään.No olen maalla syntynyt ja nykyisin taas maalla asuvana maalinnut on tutumpia.
Sorsat vierailee mökkirannassa poikasineen tai yksin,albinosorsaa en ole koskaan nähnyt.Telkkä pesii siellä pöntössä aika usein ,pöntöstä lähtöä en vaan ole koskaan nähnyt.Kuikkia järvenselällä näkyy usein ja joskus lähempääkin.

Olen käynyt Vuoksella katsomassa tuota samaista valkeaa sorsaa mikä on Marian kuvassa.

Laitan nyt kuitenkin näitä vanhoja kuvia joista on joku saattanut jo täällä olla. Pähkinänakkelista joka syö kädeltäni on minulla montakin kuvaa. Itse olen ne ottanut siten, että pähkinät ovat vasemmalla kädelläni ja oikeassa pikkukamerani.

Nyt on ollut niin kylmää, etten ole sitä kuvaustapaa harrastanut koska siinä saattaa joutua odottelemaan käsi ojossa pitempäänkin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat