Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Politiikan päättäjillä on mielestäni monet eri kasvot. Toivon tälle palstalle asiallisia kommentteja eri poliitikkojen toimista, varsinkin niistä, jotka eivät tavallista kansalaista miellytä. Mukavaa olisi, jos joku muistaisi vielä näitä vanhojakin kömmähdyksiä, puhumattakaan näistä uusista, joita näyttää tulevan, enemmän kuin laki sallii. Uskon että, hyvin monella ajatusmaailma on ihan erilainen näkemyksineen, kuin näillä kansamme päättäjillä, jotka niin ponnekkaasti etujamme ajavat, vai voidaanko enää edes näin sanoa?

Sivut

Kommentit (309)

Eilen A-stuodiossa Hautalasta oltiin tekemässä jo uhria. Kyllä ministeri tason virassa olevan henkilön, pitää ainakin tietää maamme verokäytäntö. Olihan Hautala itsekin jyrkin sanoin tuomitsemassa toista samasta asiasta, mutta nyt onkin sitten eri ääni kellossa, kun itse jää kiinni samasta asiasta. Ihmetyttää miksi hän jäi pois tästä harmaan talouden valiokunnasta, nyt siitä lähti pätevin henkilö pois, joka ainakin tietää miten veroja voi kiertää. Katainen puolusteli Hautalaa, ettei ole aihetta eroon ministerin virassakaan. On siinä meillä oikein malli kansalainen, joka on oiva esimerkki muillekin.

Eniten ottaa minuu aivoon valehtelu, tekemisten ja päättämisten kaunistelu, asioiden pimittäminen, mustan todistaminen valkoiseksi ja se, että harvoin mennään maan etu edellä, seuraavat tai edelliset vaalit/lehmänkaupat on aina liian lähellä tai joku eturyhmä, jota pitää miellyttää. Raha puhuu suurella äänellä.

Pitäisi seurata todella tiivisti poliitikkojen touhuja, jotta osaisi valehtelun seasta löytää motiivit ja todellisuusen. Eikä sekään riitä, monia asioita ei pysty edes jälkeenpäin tarkistamaan.

Epäilyni herää heti, kun näen amerikkalaistyylisen, koulutuksen tuloksena opitun leveän hymyn!

Paljon vastenmielistä on politiikassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minua harmittaa tämä kansalaisten pitäminen pimennossa. Esim. nämä Kreikan avustukset, joiden asiakirjat julistettiin salaisiksi, ilmeisesti ne sopimukset olivat niin huonot, ettei niitä voi julkistaa. Sitten tämä loputon rahan antaminen joka avun tarvitsijalle,ja vielä aina saajan ehdoilla. Tämä Kypros on jo kaiken huippu, joka on pelkästään rahanpesu valtio. Lisäksi harmittaa se, että maamme edustajat ovat täysin unohtaneet oman maamme ongelmat, kaikki pyörii vain EU:n ympärillä, se on ainut mihin mielenkiintoa riitttää. Meiltä leikataan etuja, ja ulkomaita pelastetaan, hinnalla millä hyvänsä.

Näissä kommenteissa on varmasti takana valtava määrä EU-asiantuntemusta ja noi rahoitussopimukset on tuttuja. Kyllä kai noi politikkojen itsekkäät motiivit huijata tavallisia kansalaisia on ihan selviä. Katainen vain hokee niitä työpaikkoja lisää. Samalla pannaan joka talosta ukkoa pihalle ja yhtiöverot mataliksi.

Keskustelun käynnistäjä toivoi tälle palstalle asiallisia kommentteja eri poliitikkojen toimista. En herrojen metkuja ymmärrä, mutta vituttaa se, että ain ollaan haukkumassa kaikki konniksi. Politikot on meidän aivoilla valittu ja lopputulos kuvastaa vain omaa tyhmyyttämme. Ei pitäisi omassa kiikkustulissa kotoväellekään mekastaa kaikkitietävänä, jos ei vaaleissa parempaan pystytä. Kyllä valitusta riittää, mutta ne jotka ovat viksumpia, antakaapas toteuttamiskelpoisia neuvoja niille. jotka olette valinneet edustamaan itseänne. Helppoa varmaan?

Kun katson kasvavaa leipäjonoa maassamme, mietin, miksi tämä asia ei kiinnosta päättääjiä. Katainen puhuu hyvinvointi yhteiskunnasta, yhteisen hyvän puolesta. Jos se että kansalaisten saavutettuja etuja leikataan, ainoastaan sen takia, etttä pystytään pelastamaan kuralle menneitä maita, on yhteisen hyvän puolesta, en voi muuta kuin ihmetellä. Eikö ensin pitäisi saada kuntoon nämä oman maan puuttellinen vanhustenhoito, terveydenhoito ja toimeentulo niille, joilla ei vielä ole sitä niin paljon, että tulevat ilman leipäjonoa toimeen. Urpilainen voisi viedä videon tästä kasvavasta jonosta seuraavaan kokoukseen, ehkä sieltä sitten tulisi jotain rahaa vaihteeksi tänne päin. Sillä me olemme edelleen nettomaksajia, eli saaamme sieltä vähemmän kuin maksamme sinne.

Teki häjyä lukea tänään lehdestä kuinka Urpilainen oli mollannut eduskunnan vanhinta kansanedustajaa tämän penätessä tarkempia lukuja kehysriihestä. Tästä tiedonannostahan moni muukin on kritisoinut hallitusta.
Oli sen verran loukkaava kommentti Urpilaiselta että joutui pyytämään anteeksi!
No jotain positiivista sentään on että tämä "täti tiukka" ylipäätään ymmärsi pyytää anteeksi, ja äänipako SDP:stä PS:lle sai lisää vauhtia.
Ja entäs meidän "hymypoika", teennäisine hymyineen, ympäripyöreine selityksineen ja "fantastisuuksineen? Voi V.!
Nyt ei sanat enää riitä.....................

Kun HS:t kyseli Hautala-jupakan yhteydessä muutamilta ministereiltä ja kansanedustajilta, ovatko teettäneet töitä pimeästi, kaikki sdp:läiset vastasivat kuin yhteisestä sopimuksesta: en kommentoi . Tuo vastaus sai lukijan epäilemään, jospa sittenkin.

On aika erikoista, että Hautala sai pitää paikkansa ministerinä. Tämä hänen harjoittama harmaa talous on rike siinä kuin muutkin veronkierto vilpit. Tavallinen duunari jos töpeksii työssään, saa yleensä lähtöpassin. Mutta eduskunnassa työskentelevien virheet painetaan villaisella, ja vielä puolustellaan. Kataisen mielestä Hautala voi jatkaa virassaan, mielestäni hänen olisi itse pitänyt jättää eroanomus välittömästi. Nyt on miesystävä hakenut vielä oikeudelta salassapito lupaa, ettei enempää vain tekosia julkisuuteen heru. Mutta niin se on nyky halllituksella salaista kaikki muukin, asiakakirjat julistetaan salaisiksi, ja kansa pidetään pimennossa, mutta veroja kelvataan kyllä maksamaan.

Taas skandaali; päätös yhteisöveron alentamisesta vuotanut EK:lle, mikä olisi vaikuttanut työmarkkinaosapuolten neuvottelujen kariutumiseen. Kuten kaikki tietävät, Jyrki ja Jyri ovat samaa puoluetta ja hyviä kavereita. Eipä siis olisi niin ihmeellistä vaikka toinen olisi toista vähän "neuvonut".

Lainaus:

Taas skandaali; päätös yhteisöveron alentamisesta vuotanut EK:lle, mikä olisi vaikuttanut työmarkkinaosapuolten neuvottelujen kariutumiseen. Kuten kaikki tietävät, Jyrki ja Jyri ovat samaa puoluetta ja hyviä kavereita. Eipä siis olisi niin ihmeellistä vaikka toinen olisi toista vähän "neuvonut".

Kansalle on heitetty katais/häkämies-luu kaluttavaksi. Kyllä kaikki ymmärtävät, että sellaiseen vuotoon luottaminen räjäyttää tuloneuvottelut. Sen verran ovat ay-pomot ja takkiinsa ottaneet, että kun liittokohtasiin neuvotteluihin mennään, Katainen kuuntelee ay väkeä vaitonaisena ja tuore Häkämies kuivaa korvantauksiaan kyselemällä vanhemmalta EK-porukalta neuvoa. Nollalinjasta jää vain turhauttava muisto tuloneuvottelujen historiaan veikkaa -s.

Kuinka paljon Suomi pesee rahaa Kyproksella, kun on niin kovin innoissaan sinne lisää rahaa antamaan? Huvittaa Kataisen lausunto, "jos emme auta Kyprosta, maamme työllisyys kärsii." Mutta ei kuitenkaan osannut perustella, miten tämä tulisi vaikuttamaan käytännössä. Eli Katainen vain spekuloi, mutta vastausta ei tiedä näköjään itsekään.

Kohta saamme tietää millaisilla ehdoilla Kypros suostuu ottamaan avustukset vastaan. Ennen oli niin, että se joka antoi lainaa, saneli ehdot, se on nyt niin, että lainanottaja sanelee millä ehdoilla suostuu. Missä vaiheessa tämä on näin kääntynyt? Urpilainen lentää pelastamaan Kyproksen rahasalkku mukanaan, ja taas taputetaan olalle, "hyvä, hyvä Suomi, olette edelleen kolmessa aaa:ssa. Ja ei muuta kuin kotimaahan takaisin kehitysriiheen, uusia leikkauksia ja heikennyksiä sorvaamaan kotimaahan.

Kuka se uskoo, että yhteisöveron 4,5 %:n alennus tuo työpaikkoja? Miten se kelkka kääntyisi niin, että nyt otetaanki porukkaa lisää hommiin?
Talousasiantuntijat ei kaikki ainakaan usko, enkä minä.
Hallitus toivoo kovasti että näin tapahtuisi. Aika haljua, jos tämänluokan veromenetys (lahja yrityksille) perustuu "toiveeseen".

Verotuksesta tuli mieleen aikoinaan veronalennus kampaamoille, ja hintojen piti laskea sitä kautta myös kuluttajille, ainakin omassa kotikaupungissani, hinnat vain nousivat, ja asiakkaat jäivät ilman alennuksia. Joten se siitä vero huojennuksesta. Kampaamoita alkoi sitten ilmestyä joka korttelin mutkaan, niitä on nykyään ennemmän kuin ruokakauppoja.

Jihuu? Jutta pelasti Kyproksen, seuraavaksi, ehkä Italian. Mutta kuka pelastaa meidät, kun lainat annetaan jossain vaiheessa anteeksi? Minä vastaan, ei kukaan, aloitamme yhtä tyhjästä kuin sodan jälkeen, tai siis seuraava polvi aloittaa, on siinä maksamista jälkipolville, ja ihmettelemistä lapsille historiaa lukiessaan.

Kreikan huikeat korot jo anteeksi annettu. Katainen tuuletti aikoinaan, "saamme puolet parempaa korkoa tästä lainasta." Kuinka sitten kävikään, korot anteeksi, Katainen tuskin saa anteeksi.

Ja jo nyt tiedetään, että Kypros tarvitsee lisää uuden tukipaketin. Sinne vaan Jutta rahaa viemään, ja tekemään "hyviä" sopimuksia kuin tähänkin asti. Niin ja muista ilmoittaa, ettei korkoja tarvitse maksaa, kyllä maamme veronmaksajat hoitavan sen puolen. Tule sitten tekemään Kataisen ja kumppaneiden kanssa uusia leikkauksia meille, me odotamme täällä ihan innosta tutisten.

On se surullista ettemme voi vaikuttaa näihin tukipakettiasioihin, vaikka järki sanoo että se on niin väärin. Voimme vain seurata tilannetta ja sosiaalisessa mediassa purkaa tuntojamme.
Nyt kuitenkin pitää muistaa että itse halusimme EU:hun, kansa siis äänesti. Myös poliitikot olemme itse äänestäneet hoitamaan yhteisiä asioita. Ketä näin ollen tulisi moittia?
Ei ole suomalaisilla poliitikoilaa kovin paljoa kanttia uida n.s. vastavirtaan, Kun EU-porukassa ollaan niin sitten ollaan, sekä hyvässä että pahassa.
Ryhmässä tyhmyys tiivistyy ja vahvimmat määräävät marssitahdin.

Kaikki asioiden hoitoon tyytymättömät; miettikääpä miten seuraavissa vaaleissa äänestätte.

Lainaus:

On se surullista ettemme voi vaikuttaa näihin tukipakettiasioihin, vaikka järki sanoo että se on niin väärin. Voimme vain seurata tilannetta ja sosiaalisessa mediassa purkaa tuntojamme.
Nyt kuitenkin pitää muistaa että itse halusimme EU:hun, kansa siis äänesti. Myös poliitikot olemme itse äänestäneet hoitamaan yhteisiä asioita. Ketä näin ollen tulisi moittia?
Ei ole suomalaisilla poliitikoilaa kovin paljoa kanttia uida n.s. vastavirtaan, Kun EU-porukassa ollaan niin sitten ollaan, sekä hyvässä että pahassa.
Ryhmässä tyhmyys tiivistyy ja vahvimmat määräävät marssitahdin.

Kaikki asioiden hoitoon tyytymättömät; miettikääpä miten seuraavissa vaaleissa äänestätte.

Minä en halunnut EU:hun ja äänestin sitä vastaan, en halunnut myös euroa. Tiesin jo silloin, että tämä instanssi on liian suuri, toimiakseen oikealla tavalla. Ne jotka äänestivät sen puolesta voivat syyttää itseään, minun ei tarvitse. Mitä poliittiisin paikkoihin tulee, vaikka äänestät mielestäsi sinun etuja ajavaa henkilöä, hän toimii kuitenkin puoluekurin alaisuudessa, joten ei voi yksin vaikuttaa paljonkaan. Lisäksi monet äänten kalastajat kääntävät takkinsa, heti kun saavat tarvittavat äänet. Joten suo siellä, vetelä täällä, niinhän sitä sanotaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat