Kommentit (5)

Jaa, vastaankin itselleni, tännehän se tuli!

No, mitä mieltä olette tuosta ajankohtaista-teeman ilmastojutusta? Minusta koko ilmastonmuutos on aika vouhotusta nykyään. Pitäisi tehdä sitä ja tätä, säästää tuosta ja tästä, ja paljonkos yhden ihmisen toimet vaikuttavat? Isot firmat tuhlaavat koko ajan paljon enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aamulla 2.12. en pystynyt kirjautumaan, joten kirjoitanpa nyt anonyymina. . Noista ilmastotalkoista sanoisin, että teen sitten uudenvuoden lupauksen vähentää kulutustani. Nyt joulun alla joudun kuluttamaan, kun pitää ostaa välttämätöntä uutta huusholliin vanhan rikkinäisen tilalle (mm. valaisimia). Jouluksi olemme päättäneet antaa tavaran sijasta elämys-lahjakortteja ja rahaa. Joulupaperi ja muu turha oheiskrääsä harmittaa. Ajatelkaapa, mitkä vuoret joulupaperia tulee yhdestä kerrostalostakin, ja päätyvät sitten heti aattoiltana ulkoroskiksiin. Ja pelkän joulutunnelman takia, vai pitäisikö sanoa "joulutunnelman", kun niin paljon roskaa kertyy. - Niin, isoisethan niitä suuria ilmastopäätöksiä tekevät. Kansalainen voi vaikuttaa vain äänestämällä oikeana pitämäänsä ehdokasta, ja tietysti säästämällä ympäristöä omalta pieneltä osaltaan. Joulunalusterveisin: Tytti

Kyllä jokainen voi tehdä jotain omalta osaltaan ja jokaisen kuuluukin tehdä. Luonnollisesti yhden ihmisen toimenpiteet eivät juuri tunnu, mutta pienistä puroista se isokin virta kasvaa. Isot yhtiöt, hallitukset ja valtiot voivat tietenkin tehdä paljon suurisuuntaisempia ja kauaskantoisempia asioita, muttei niihin kannata sokeasti luottaa. "Oikeanlaisen" poliitikon äänestäminen ei vielä vaikuta mitään. Eiväthän useimmat poliitikot muista vaalilupauksiaan enää vaalien jälkeen. Mutta jos yhä useammat ihmiset alkavat miettiä mitä ja miten kuluttavat, voi sillä olla suurikin vaikutus. Kannattaa suosia joukkoliikennettä, pyöräillä tai kävellä, jos se on mahdollista. Välttää kertakäyttötuotteita etenkin uusiutumattomista luonnonvaroista valmistettuja. Asunto kannattaa lämpöeristää ja jos mahdollista käyttää luontoystävällisiä polttoaineta. Sähkönkin voi nykyisin valita eri yhtiöiltä ja erilailla tuotettuna, mm vesi- tai tuulisähkönä. Ruoka kannattaa laittaa alusta loppuun itse ja välttää puolivalmisteita tai valmiita eineksiä. Kannattaa suosia lähellä tuotettuja elintarvikkeita. Roskien lajittelu taitaa jo olla käytössä melkein koko maassa. On lukemattomia pieniä tapoja, joilla jokainen voi vaikuttaa tähän meidän yhteiseen ympäristöömme.

Puhtaamman luonnon puolesta
Allinlapsi

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat