Seuraa 

Hei

Koirallemme tehdään tänään toimenpide. Leikataan (irrallaan oleva) pieni kasvain. Onko kenellä kokemusta/tietoa näistä, uusiutuvatko miten ja minkälainen on toipuminen toimenpiteen jälkeen?
Säälittävää oli aamulla katsoa kun ei saanut antaa ruokaa. Eipähän niille miten selitellä miksei saa aamupalaa niin kuin aina ennenkin. Syyttävät olivat katseet kun lähdin töihin... Varmaan vielä syyttävämmät ovat katseet toimenpiteen jälkeen, koska kipeähän se kohta tietysti on.
Toivon mukaan tästä kuitenkin selvitään säikähdyksellä ja että toimenpide itsessään menisi hyvin. Koiramme on kuitenkin jo iäkäs yli 10 vuotta (kookas koira).

Sivut

Kommentit (30)

Hei,
Pidän peukkuja, että leikkaus sujuu hyvin.
Jos kasvain on "irrallaan", se on useimmiten hyvä merkki. Tunnen kymmeniä koiria, joilta on leikattu erilaisia kasvaimia, ja yleensä nuo ihon alla irrallaan olevat ovat hyvälaatuisia.
Sari Alho

Hei
Kiitokset positiivisesta viestistä.
Näin se lääkärikin arveli, mutta aina tietty arveluttaa kun on kyseessä kuitenkin näinkin iäkäs koira.
Vietän parhaillaan ruokatuntia ja lähden sitten kohta hakemaan koiraa kotoa..
Toivon parasta ja pelkään tietty pahinta. Onneksi on viikonloppu edessä niin voi seurata vähän vointia pari päivää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pikku puutarhuri

Hei
Onneksi on viikonloppu edessä niin voi seurata vähän vointia pari päivää.

Mitä koirallesi kuuluu tänään?

Sari

Hei Sari!

Karvakuono voi tosi hyvin. Toimenpide meni hienosti eikä sen jälkeenkään ollut kovin tokkurainen (ei pahoinvointia, ei mitään). Sain olla mukana leikkaukseen valmisteluissa. Eli siinä vaiheessa kun karvakuono oli jo melkeinpä unessa lähdin vasta pois ja melkein heti herättyään olin jo takaisin paikalla. Ja ennen kaikkea lääkäri oli aivan ihana. Toimenpiteen jälkeenkin karvakuono meni tunkemaan päätään lääkärin syliin kun hoidettiin paperihommat. Illalla oltiinkin jo lenkillä. Selässä on nyt 10 sentin mittainen haava, joka näyttäisi paranevan hyvin, ellei tietty tule mitään erityistä. Tänä aamuna otettiin haavateippi pois päältä. Komea on tikkirivi, jotka otetaan pois 15 päivä. Nyt kun on sen verran pakkasta ja selässä on iso paljas karvaton kohta, niin laitamme vanhan poolopaidan päälle suojaamaan selkää lenkkien ajaksi. Tästäkään ei tunnu ottavan pahakseen - aivan kuin ymmärtäisi miksi puetaan vaate päälle. Täytyy sanoa, että tuntuu tosiaan siltä, että nämä karvakuonot olisivat viisaampia kuin aina muistaakaan. Ei edes hävennyt paita päällä lenkillä oloa!
En halunnut tutkituttaa minkätyyppinen kasvain oli kyseessä. Ajateltiin, että ei olla yhtään sen onnellisempia vaikka tiedettäisiinkin. Eihän näistä koskaan kuitenkaan tiedä. Lääkäri arveli kuitenkin, että kyseessä pitäisi olla enempi tämmöinen harmittomampi juttu. Se jää sitten nähtäväksi.
Pääasia on kuitenkin nyt, että karvakuonolle ruoka maittaa ja muutenkin alkaa elämä maistua.
Itselläkin alkaa jännitys pikkuhiljaa laueta. Kyllä sitä vaan aina jännittää näitä juttuja, vaikka kuinka ajattelisi, että tulee mitä tulee...
Nyt vaan eletään tulevia päiviä kohti ja toivotaan, että ensi kesänä pääsee taasen koiramme rakkaan ja erikoisen harrastuksensa pariin, nimittäin sukeltamaan!
Kiitos sinullekin, kun olet ollut kiinnostunut meidän karvakuonomme kohtalosta. Kaikkea hyvää sinulle.

Se onkin aivan ihmeellinen asia miten nopeasti koirat toipuu suuristakin leikkauksista.
Meidän koiralla oli aika iso patti vatsassa aivan nisän vieressä. Lääkäri arveli että kysymyksessä on suurentunut maitorauhanen. Ensin annettiin lääkehoito, että vähän patti pehmenisi ennen leikkausta..
Lääkkeen loppumisen jälkeen tuli leikkaus. Yllätys Yllätys. Kysymyksessä ei ollutkaan maitorauhanen, vaan tyrä
mistä oli tullut kohtu ulos. Leikkauksesta tulikin hyvin iso ja kesti pitkään. Joudyttiin poistamaan kohtu ja munasarjat.
Koiran vatsan leikkaushaava oli kuin "mersunmerkki "ja koiralla sukka koko vartalon osalta.
Paripäivää koira oli vähän apaattinen ja paikallaan, mutta sitten taas meno päälle. Huomasi kun koira asetti vatsansa tyynyä vasten, että nyt on taas särkylääkkeen aika. Montaa päivää ei lääkettäkään tarvinnut.
Hyvin koira parani ja on tällä hetkellä 11v ja vieläkin pirtee ja eläväinen. Ainoa asia mikä muuttui, on ruokahalu,täytyy vähän tarkkailla ettei anna liikaa ruokaa. Samalla tavalla meillä ihmisilläkin paino alkaa muuttumaan tietyjen ikävuosien jälkeen:
Toivotan kaikille eläinten omistajille ihania päiviä lemmikkien seurassa!

Vuosia koetin tehdä koirillemme tasapainoisesti ruokaa vaihdellen kotiruokaa ja lemmikkieläinliikkeen kuivapöppäniä, ja aina väliin itsetehtyä Yrjölän puuroa johon lihaa sekaan.

Nyt olen todella tyytyväinen että bongasin kennelrehun (www.kennelrehu.fi) kerran kuussa paikkakunnallamme käyvät autot ja tutustuin heidän valikoimiinsa. Ne ovat runsaat ja monipuoliset! Meidän koiramme ovat saaneet sieltä lohta, jauhelihaa (nauta, sika, peura, lammas) ja valmista maksalaatikkoa, puhumattakaan huikean suosin karvajalkojemme parissa saaneista rustonpaloista!

Tuotteet ovat syväjäässä ja siirrän ne suoraan pakkaseen josta sitten aina otan annoksen sulamaan. Ei lisäaineita! Ei tyhmiä viljamössökastikkeita enää kalliista koiranruokapurkeista. Tämähän on kuin mainospuhe? Ajattelin että kaikki eivät ehkä tietoisia tästä mahdollisuudesta vaan se helposti jää kenneliden ruoanhankintakeinoksi, ja kuitenkin se on kaikille tarkoitettu.

Hei kaikille

Koiramme parani hyvin itse toimenpiteetstä. Nyt vain jännityksellä tietty odotamme, että oliko se nyt sitten kokonaan siinä, vai tuleeko mahdollisesti myöhemmin uudelleen (kasvain siis).
Merkille pantavaa oli se, että vähän aikaa leikkauksen jälkeen koirallamme oli täysi ns,. sulkasato. Koko pohjavilla ja osin päällikarvaakin lähti niin, että luultiin pian jo, että koirastamme tulee karvaton koira. Eipä turkki kiillä vieläkään eikä ole entisenlaisensa.
Lieneekö vaikuttanut tämä leikkaus kaikkineen vai mikä lie.
Tosin jouduttiin vaihtamaan ruokkamerkkiäkin, kun entisen valmistus loppui, joten voi olla silläkin yhteyttä tähän asiaan.
Jos miehestä sanotaan että vaatteet ne Miehen tekee niin koiran kohdalla voi kyllä sanoa, että kyllä se on se karva joka Koiran tekee.

Sari Alho

Hei,
Pidän peukkuja, että leikkaus sujuu hyvin.
Jos kasvain on "irrallaan", se on useimmiten hyvä merkki. Tunnen kymmeniä koiria, joilta on leikattu erilaisia kasvaimia, ja yleensä nuo ihon alla irrallaan olevat ovat hyvälaatuisia.
Sari Alho

Meillä on myös kaksi koiraa, joten uskalsin vastata tähän, vaikka nyt kysymyksessä onkin kissani. Tämä ihana ja meille rakas kissa kuoli tammikuulla, sillä oli vatsassa kasvain, joka suureni hyvin ärhäkästi. Vielä jouluna emme huomanneet kissan sairautta, vaikka sen on täytynyt olla jo kipeä silloin. Eläinlääkäri nukutti pois tämän pienen, kauniin ja vihreäsilmäisen kissamme. Se sai elää 6 vuotta rakastavassa perheessä, koirien seurana.

Hei!
Kyllä ne vaan kaikki lemmikit on meille rakkaita, on ne sitten koiria tai kissoja. Aina yhtä raskasta on menetys.
Meilläkin se sitten kävi niin, että ilmeisesti kasvain kuitenkin oli leviää sorttia ja vei sitten yhä heikompaan kuntoon. Näin sitten päätimme, että kärsimykset saavat nyt loppua ja saatoimme koiruutemme viimeiselle matkalle kirmailemaan koirien taivaaseen (ehkäpä siellä kissojakin vilahtelee molempien riemuksi)!

vaikka välillä jo vannoin, ettei koskaan enää...
niin siinä vain kävi, että nyt meillä on sitten reilun vuoden vanha koiratyttönen. Ja aivan ihana onkin. Kyllä olisimme paljosta vailla, jos ei meillä koiruutta olisi.
Jo pelkkä iloinen olemus saa hyvälle tuulelle, puhumattakaan ihanasta "lämpöpatterista", joka huokuu ihanaa lämpöä ja rauhaa kaivautuessaan kylkeen ja syliin nukkumaan...

Kyllä koirat ovat perheenjäseniä.Ne ovat aivan ihania.Itse olen enemmän koira-kuin kissa ihminen.Minä saan pojan koiraa "lainaksi" niin paljon kun haluan,ei tarvitse omaa hauvelia ottaa.Kyllä se aika usein seurana onkin,mielellään tulee kylään.Se on tätänykyään aika villillä päällä,tekeeköhän tämä leuto talvi kun ei ole juurikaan lunta sen levottomaksi.Kaikki tyttöjen hajut tulee paremmin esille?Se on 7vuotias flätti.Onko teillä samoja kokemuksia?

Koira on ihmisen paras ystävä, vaikka ne ihmiset jotka eivät ole koiraihmisiä, eivät usein tätä ymmärrä. Minulla on toinen koira tällä hetkellä. Entinen eli lähes neljätoistavuotiaakis asti. Ja se oli niin kova menetys, etten muista koskaan niin paljon itkeneeni. Onneksi minulla on näistä vuosita monta ihanaa muistoa, ja kuva seinällä. Nyt on uusi kohta parivuotta vanha koira, josta on tullut ihan yhtä ihana ja täysivaltainen perheenjäsen. EI parempaa ja mukavampaa lenkkikveria voi olla, kukaan ei ota niin iloisesti vastaan kotiin tullessa. Ja se ystävyys isolla Y:llä siihen ei yksikään ihminen kykene, koira on uskollinen kuolemaansa asti. Ja voi niitä monia hauskoja hetkiä, mitä sen kanssa saan viettää. Ja se miten paljon koira oppii ymmärtämään eri asioita. Kun koiran kohtelee hyvin, se palkitsee kaiken monin eri tavoin, ja parasta on se, et ole koskaan yksin, sinulla on on aina joku lähellä.

Meillä on myös ihana koira perheenjäsenenä, runsaan vuoden ikäinen uskollinen nappisilmä. Tämä päivä ollut hyvin rankka sen vuoksi, kun rakas perheenjäsenemme on sairastunut. Päivällä alkoi horjua lenkillä, jalat ei kunnolla ottaneet alle. Veimme hänet heti eläinklinikalle päivystysvastaanotolle. Tämä ilta on ollut yhtä piinaavaa odotusta
sillä mitään syytä vaivaan ei ole vielä saatu ja hän jäikin tarkkailuun yöksi.Toivomme, että aamu toisi jotain valaisua
asiaan, löytyisi jokin syy vaivaan. Sitäkään ei ole poissuljettu, etteikö joku ilkeä ihminen, koiranvihaaja, olisi myrkkyä ulkoilureitin varteen ripotellut. Jää nähtäväksi, en kyllä haluaisi uskoa sitä.

Hei,olen myös koirien ystävä.Mitä koirallesi tänään kuuluu?Onko syy selvinnyt sairastumiseen ja toivottavasti se on jo piristynyt.Toivon teille monia ilon hetkiä nappisilmän kanssa.

Meidän, järjestyksessä toinen koiramme eli yli 15vuotiaaksi pirtsakkana viimeiseen päivään asti. Sitten se vain eräänä lauanta-iltana oksensi kerran ja alkoi kouristella. Veimme sen vielä myöhään samana iltana päivystävälle eläinlääkärille. Röntgenissä näkyi vatsassa, ei suolistossa, iso kasvain. Piti ultrata maanantaina, mutta jo sunnuntaiaamuna koira oli suunnilleen tönkkö. Ei häntäkään heilahtanut eikä tervehtinyt ketään. Varasimme heti ajan uudelleen ja koiramme nukutettiin ennen puoltapäivää. Olihan se kova kokemus ja ajattelimme, ettei uutta koiraa, koska olemme aika vanhoja ja pentukoira saattaa elää tuon minkä edellinenkin ja sitä edellinen elivät.

Meni melkein vuosi, kun tytär löysi netistä 10-vuotiaan rescuekoiran ihan Suomesta ja menimme hakemaan sen. Muuten koira oli terve, mutta suusta ei ollut osattu huolehtia, vaikka siitä oli muuten pidetty hyvää huolta. Yksin vain oli joutunut olemaan liian paljon. Niinpä se kävi läpi hammasleikkauksen, jossa kolme takahammasta poistettiin. Myöhemmin leikattiin huulipoimut kroonisen huulitulehduksen vuoksi, kun se ei asettunut lääkkeillä. Hyvin se näistä leikkauksista toipui ja on nyt 11 v ja risat.

Kyllä koiraton elämä on ankeaa ainakin kun on eläkkeellä, vaikka mitä muuta harrastaisi.
"Vanha elli"

Lainaus:

Hei,olen myös koirien ystävä.Mitä koirallesi tänään kuuluu?Onko syy selvinnyt sairastumiseen ja toivottavasti se on jo piristynyt.Toivon teille monia ilon hetkiä nappisilmän kanssa.

Kiitos kaunis kysymästä. Nappisilmä kotiutui eilen illalla, syy ei vielä päivystyksessä selvinnyt, mutta lääkitystä on saanut ja on jo huomattavasti piristynyt. Tutkimukset jatkuu, labroja otetaan huomenna uudestaan ja tarpeen mukaan muita tutkimuksia. Punasolu arvot olivat huomattavan koholla sunnuntaina. Arvailuja on, monta aiheuttajaa voi olla, pitää vain toivoa että saadaan pieni rakas elämänkumppani hoidettua terveeksi.

pääsiäisterveisin nappisilmän emäntä

Hei kaikki koirien ystävät!

Täällä surun murtama "nappisilmän emäntä." Kirjoitin tälle palstalle juuri 2.ja 3.4.ja kerroin sairastuneesta koirastani.
Tutkimuksissa löytyi synnynnäinen sydänvika ja muita oheissairauksia. Pieni kultainen perheenjäsenemme muutti koirien taivaaseen vain yhden vuoden vanhana. Nyt tuntuu, kuin elämä olisi pysähtynyt, mikään ei jaksa kiinnostaa, itku silmässä kuljen yhteisiä tuttuja metsäpolkuja ja kysymys pyörii päässä :"miksi kävi näin?"
Jos jollakulla on vastaavia kokemuksia, lukisin mielelläni niitä, miten jaksaa taas eteenpäin.

Kaksi koiraa olemme saatelleet paremmille metsästysmaille viimeisen viiden vuoden aikana. Toinen eli 14, toinen 15 vuotta. Ensin suretti, vähän myöhemmin alettiin muistella, mitä kaikkea kivaa oli puuhattu ja vähitellen kaivettiin videot ja valokuvat esiin, mutta ei heti. Vannottiin, ettei uutta koiraa enää, mutta kun vuosi jälkimmäisen lähdöstä oli kulunut, meille tuli uusi 10-vuotias rescuekoira yli vuosi sitten. Pentua emme voineet ottaa, kun olemme sen verran vanhoja.

Sen sanoisin, että itke vain kun itkettää. Sitä, miksi niin kävi, ei pitäisi hirveästi pohtia eikä ainakaan tuntea syyllisyyttä, koska et asialle mitään voinut.
"Vanha elli"

Tällä palstalla on iloisia ja surullisia tarinoita. Tosi surullista menettää koira jo vuoden vanhana, kun sillä pitäisi olla elämä edessä. Voi hyvin kuvitella miltä se tuntuu, kun sen ottaessaan uskoo siitä saavan monivuotisen koiraystävän, lenkkikaverin jne. Lohdutukseksi kannattaa miettiä, jos lemmikillä on synnynnäinen vika, joka ei parane, se on helpompaa sille itselleen kun se saa nukkua pois, eikä joudu mahdollisia kipuja ja ahdistuksia kärsimään. Eihän se osaa kertoa jos sitä sattuu. Monesti koiran omistaja ei halua oman ikävän ja itsesäälin vuoksi luopua lemmikistään vaikka se olisi kuinka sairas, silloin ei voida puhua eläinrakkaudesta.

Heippa koiraihmiset!

Pian vuosi kulunut siitä, kun jouduin nappisilmästäni luopumaan. Kiitos niille, jotka
ovat lohduttavia sanoja kirjoittaneet. Aivan totta, kuten sinä edellinen anonyymi
kirjoitit. Se ihminen, joka antaa eläimen kärsiä, ei todellakaan sitä eläintä rakasta,
vaan säälii itseään kun joutuu siitä luopumaan.
Meidän tapauksessa oli kyse synnynnäisestä viasta, joka tutkimuksissa selvisi, ei
ollut vaihtoehtoa ja se oli hyväksyttävä.
Nyt katson lukuisia videopätkiä ja valokuvia, jotka rakkaasta hauvelistani otin, onneksi
niitä on.

Mukavia hetkiä teille koiraihmiset rakkaitten hauveleittenne kanssa.
Ehkä minäkin vielä otan uuden nappisilmän.

Ota vain uusi kaveri itsellesi, ei toista kertaa voi noin huonoa tuuria olla.

Meidän kylällä eräs nainen vetää lenkillä perässään reilusti ylipainoista mäyräkoiraa.
Tosi säälittävä katsoa. Se on myös yhdenlaista "eläinrakkautta"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat