Poliisin musta lista

Vierailija

Venäjän presidentti Vladimir Putin suhtautuu tuoreen venäläisen Kommersant-lehden mukaan iroonisesti Suomessa saamaansa tuoreeseen julkisuuteen. Putinin edustajan mukaan tapaus ei vaadi minkäälaista vastausta Venäjältä. Suomalaisena voisi kuvitella venäläisten saaneen osoituksen Suomen poliisin työn tarkkuudesta.

Poliisin tietojärjestelmään ei tallenneta mitään pilanpäiten. Järjestelmä tietää tallennuksen tekijät ja tallennuksen asiayhteydet. Häly syntyi salaisen tiedon saattamisesta julkisuuteen. Pahoittelunsa esittäneet poliisiministeri ja poliisiylijohtaja käyttäytyvät kuin Urho Kekkosen aikaan; pyytelevät anteeksi nerkintää. Suomalaisille ei kerrota, miten merkintä pääsi julkisuuteen.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero "ei osannut kertoa", onko mustalla listalla muita valtionpäämiehiä. Kaikkea tietoa ei toki pitä kailottaa julkisuuteen, mutta suojellaanko kansalaisia taas jyräävällä otteella?

Kommentit (12)

Vierailija

Lehtitieto: Yli tuhannella käyttöoikeus poliisin mustaan listaan

Nimen tallentaminen poliisin epäiltyjen tietojärjestelmään edellyttää konkreettista harkintaa, sanoo rekisterinpitopäällikkö Jari Råman Poliisihallituksesta. Harkinta-aikana muun muassa pohditaan, voiko epäilty syyllistyä rikokseen, josta voi saada vankeutta.

Vierailija

Suomessa elää yhä nöyristelevä ryssävihaa, joka estää julkistamasta viranomaisten tietoja ja epäilyksiä venäläisistä. Nyt Vladimir Putinin nimi poistetaan poliisin epäiltyjen listalta, mutta miljoonat suomalaiset ajattelevat, että sinne vanha KGB-mies kuuluu. Kenen maine tässä tahriintuu?

Vierailija

Mitenkähän Sofi Oksaselle käynee, kun uskalsi julkisesti arvostella palkinnon vastaanottotilaisuudessa Putinin aikaa?
Muutamalle lehtimiehelle ei aiemmin kovin hyvin käynyt.

Vierailija

Lainaus:

Varmaan jollakin on päässä pimennyt siinä vaiheessa, kun on merkinnän tehnyt.

Johan tässä on selvinnyt, ettei entistä KGB:n miestä ja moottoripyöräjengiläisten suosijaa listalle mielenhäiriössä ole pistetty. Useammat ovat asian käsitelleet.

"Uskomatonta", kommentoi presidentti Niinistö. Tarkoitti takuulla, ettei salaisen merkinnän olisi pitänyt päästä julkisuuteen.

Vierailija

Mitäs sitten sanoisitte, jos presidentti Niinistö olisi jossakin maassa mustalla listalla. Varmaan aiheellista, vai? :)

Vierailija

Suomalaiset viranomaiset ovat sinisilmäisiä kakaroita. Kyllä Venäjän tiedustelu on selvittänyt putinmerkinnät heti maaliskuussa. Naureskelevat varmaan, kun suomalaisetkin ovat löytäneet omat listansa. Ihan totta: "Käsittämätöntä" niin kuin presidentti ihmetteli.

Vierailija

Onhan noita suomalaispolitiikkoja ollut muinoin kyseenalaisilla listoilla, (Stasi ym)
Vieläkin puhututtaa ns. Tiitisen lista, mitä sekin siältänee.

Vierailija

Lainaus:

Mitäs sitten sanoisitte, jos presidentti Niinistö olisi jossakin maassa mustalla listalla. Varmaan aiheellista, vai? :)

Kerro muillekin ja MTV3:lle, jos tiedäy jotain. Vääriä huhuja ei ole syytä levitellä. Meillä ei presidenttejä nimitetä KGB:n miehistä.

Vierailija

Keskusrikospoliisin (KRP) apulaispäällikkö Tero Kurenmaa ei usko, että Putin-vuodon taustalla ovat KRP:n ja Helsingin poliisin väliset kiistat. Myös poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo, että kiistat ovat jo menneitä.

Mikko Paateroa on vaadittu eroamaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat