Seuraa 

Tällä palstalla on selvästi useita kirjoittajia, joille nämä tekijänoikeusasiat ovat varsin paksun hämärän peitossa. Lukekaa nyt hyvät ihmiset ihan ensiksi tämän palstan omat keskustelusäännöt. Siellä sanotaan tekijänoikeuksista näin:

"Keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva vastaa siitä, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijänoikeudet ja muut oikeudet ja/tai oikeudenhaltijoiden suostumukset palvelussa julkaisemaansa materiaaliin. Jos keskustelija tai kommentoija haluaa käyttää jonkun toisen kirjoittamaa aineistoa viestinsä osana, lähde on ehdottomasti mainittava."

Huomatkaa se, että vastuussa on keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva eikä nettiet:n keskustelupalsta.

Jos käsite "tekijänoikeudet" on tuntematon, eikä oikein tiedä, mitä saa kopioida ja mihin käyttöön, niin suosittelen lämpimästi lukemaan Helsingin kaupunginkirjaston julkaiseman aika selkokielisen vastauksen täältä http://www.kysy.fi/kysymys/mita-kuvia-netista-voi-kopioida-omille-sivuil...

Väännän vähän rautalankaa. Se että Googlen kuvahaulla päätyy näkemään jonkin kuvan joltain "kuvasivustolta" tai mistä tahansa ei välttämättä tarkoita sitä, että sitä kyseistä kuvaa saisi edelleen yleiseen käyttöön levittää ilman kuvaajan lupaa. Nyrkkisääntönä kannattaisikin pitää sitä, että kuvaa nimenomaan ei saa levittää, ellei toisin selvästi mainita. Suurin osa Googlen kuvahaulla löytyneistä kuvista on mahdollista ja täysin luvallista tallettaa omalle koneelle yksityiskäyttöön. Netin keskustelupalstoille postaaminen ei ole yksityiskäyttöä. Siis vaikka se kuva olisi käynyt omalla koneellasi ja vaikka olisit siihen lisännyt jonkun oman puumerkkisi, niin jos se ei ole sinun kuvasi, niin sinulla ei ole oikeutta käyttää sitä julkiseen jakeluun - paitsi jos toisin on selvästi sanottu tai olet saanut alkuperäiseltä tekijältä luvan.

Laitan tähän lopuksi pienen tehtävän.

Olen tallentanut omalle koneelleni muutaman juulin ja matleenan kuvan. En ole juuli enkä matleena. Rekisteröidyn hilavitkutin-hölökynkölökyn -foruumille nimimerkillä Rekannut. Saanko ladata kyseiselle foorumille profiilikuvakseni juulin kuvan, koska se on omissa kuvatiedostoissani?

Kommentit (3)

Juuli rikkoo muitakin keskustelusääntöjä. Miksi takerrut vain kuviin? Kuvan ottajalla on oikeus valittaa, jos huomaa et joku on toiminut väärin.
Jos juuli loukkaa Sinua muuten , niin silloin se on eri juttu! Älä suotta tuhlaa energiaasi moiseen asiaa.

Perässähiihtäjän aloitus on mielestäni asiallinen ja aiheellinenkin.
Lainaus häneltä:

Jos käsite "tekijänoikeudet" on tuntematon, eikä oikein tiedä, mitä saa kopioida ja mihin käyttöön, niin suosittelen lämpimästi lukemaan Helsingin kaupunginkirjaston julkaiseman aika selkokielisen vastauksen täältä http://www.kysy.fi/kysymys/mita-kuvia-n...atta-lupaa

Tarpeellista tietoa kaikille, jotka ehkä lainailevat googlesta kuvia ja
laittavat ne yleiseen jakeluun ominaan.

Samoin suorissa tekstilainauksissa esim. joiltain asiantuntijasivuilta, tulisi
olla näkyvissä tietolähde tai linkki sille sivulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästäpä syystä en koskaan enkä milloinkaan laita hienoja maisema/kukka tms kuviani edes tänne. . . joku kohta rohmuaa ne ja esittelee omanaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat