Hometta, hometta.

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Katselin tuossa uutiset ja ihmettelin, kun kaksi tärkeää naista morkkasivat suomalaista rakentamista ja niissä ilmennyttä hometta.
En tiedä kuka ja milloin keksi sen, että laitetaan kaikki rakennukset tiukan muovipussin sisään. Kenelläkään ei ollut maalaisjärkeä, tai jos olikin niin miksi siitä ei nostettu meteliä? On aivan selvää, että ulkona oleva kylmä ilma ja sisällä oleva lämmin ilma muodostavat sen muovin pinnalle kosteutta, joka imeytyy joko lähimpään mahdolliseen pintaan, tai valuu muovia pitkin alas. Tätä ilmiötä ei tarvitse tapahtua, kuin muutaman vuoden ja home on tehnyt sinne pesänsä.
Asun kerrostalossa ja kun tätä taloa rakennettiin elementeistä, oli hyvin satainen kesä. Rakennusmiehet lakkoilivat muistaakseni pari kuukautta. Mitään suojauksia ei ollut elementtien suojana taivaasta tulevaa vettä vastaan.
Silloin ja paljon myöhemminkin oli rakentajien kommentti, että kun se rakennus pysyy jotenkuten pystyssä 30v, sitten voi laittaa pommin alle ja rakentaa uuden.
Se siitä suomalaissta laaturakentamisesta. Maksajina ovat asukkaat ja tulevaisuudessa sairastelevat ihmiset.
Vielä ei kukaan tiedä mikä tappaa eniten, tupakka, viina vai rakentajat ja suuret rakennuttajat.
Siinä on tulevaisuudelle miettimistä!

Kommentit (6)

Vierailija

Se tiedetään ainakin, että naisten lisääntynyt rintasyöpä on homemyrkkyjen syytä, samoin räjähdysmäisesti lisääntyneet autoimmunisairaudet; erilaiset reumat ja niiden sukuiset sairaudet, fibromyalgia, Sjögrenin syndrooma, verenkuvamuutokset, epilepsia, muistihäiriöt jnejnejne. . . . .Suomessa vaan ei uskalleta tunnustaa näitä tosiasioita ja vain siksi, että a) ammattitautilaki on auttamatta vanhentunut ja b) tilanne leviäisi käsiin, jos kaikki sairastuneet huomioitasi ja alettaisi esim. maksaa korvauksia/sairauspäivärahoja/eläkkeitä. . . .

Vierailija

Lainaus:

Se tiedetään ainakin, että naisten lisääntynyt rintasyöpä on homemyrkkyjen syytä, samoin räjähdysmäisesti lisääntyneet autoimmunisairaudet; erilaiset reumat ja niiden sukuiset sairaudet, fibromyalgia, Sjögrenin syndrooma, verenkuvamuutokset, epilepsia, muistihäiriöt jnejnejne. . . . .Suomessa vaan ei uskalleta tunnustaa näitä tosiasioita ja vain siksi, että a) ammattitautilaki on auttamatta vanhentunut ja b) tilanne leviäisi käsiin, jos kaikki sairastuneet huomioitasi ja alettaisi esim. maksaa korvauksia/sairauspäivärahoja/eläkkeitä. . . .

Oletko lääkäri vai lääketieteen tutkija, kun tuollaista tiedät?

Vierailija

Ei tarvitse olla kumpikaan. Erilaiset tutkimusten tulokset ja julkaisut ovat hyviä selvittäjiä, kun niitä lukee käyttäen sitä ns. maalaisjärkeä.
Se on valitettavasti niin, että tämä muutaman kymmenen vuoden ahneus rahaan ja työn tuloksen heikkous kostaantuvat. Meidän ja edellisenkin sukupolven tahallaan tekemät virheet ovat lastemme ja lastemmelasten niskassa.
Näinhän se on: sen edestään löytää, minkä taakseen jättää.

Vierailija

Asuin lapsuuteni ja nuoruuteni rintamamiestalossa -50 luvulla. Oli rossilattiat huonolla alaosan tuuletuksella, joten jo 15 v:n jälkeen lattiat notkuivat kantavien osien lahoamisen jälkeen, ja muutettiin maavaraisiksi. Puulämmitys uuneilla, "pakkaskoiria" lattian rajassa ja ikkunoiden pielissä. Aamulla ikkunat ylös asti jäässä - alaosastaan millien paksuisena - joista irroteltiin palasia imeskeltäväksi. Ikkunoiden sisäpuolella oli ns tippalistat ja niissä tinatut kipot joihin huoneiden lämmityksen sulattama vesi kerättiin. Seinissä ja välipohjassa sahanpuru eriste, joka joskus oli kosteaakin asennettaessa tai lisätessä, ja "paloi" aika tummaksi kuivuessaan. Tällaisia taloja oli kylässämme liki parikymmentä ja lapsia kymmeniä. Allergiat ym jokseenkin tuntemattomia samoin nykyisenkaltainen rakennusten homeongelma väitettyine ongelmineen - täysin tuntematon käsite. En kyllä muista, että olisi edes puhuttu mistään oireista.
Näitä homemittauksia ei kuulemma kannata tehdä kuin talvella, koska sulan maan aikana luonnossa on samoja homeita niin paljon, että mittaus ei anna oikeaa tulosta!! Olispa mukava tietää onko Venetsiassa homeongelmia.
Voisiko olla niin, että nykyinen homeongelma on ihmisen itsensä aikaansaama. Kun ei ole ärsykkeitä, niin vastustuskyky rapautuu, tai on jo altistuttu kaikenmaailman kemiallisille lisäaineille, vai olisiko se sittenkin vika korvien välissä, ja eri tahot rahastavat sitten sillä. Tarpeeksi paljon tutkitaan, niin saadaan toivottu tulos, tai sitten ensin määritellään tulos, ja sitten tutkitaan, että päästään siihen.

Vierailija

Provosoit ihan tahallasi, tiedän, mutta pakko silti ottaa kantaa. Menepä muutamaksi vuodeksi työskentelemään paikkaan, jossa on selvästi tunkkainen haju, melkein kaikki työntekijät saavat iho- ja limakalvo-oireita, osa kroonista poskiontelotulehdusta, osa vakavia neurologisia oireita, osa reumaa ym. nivel- ja lihassärkyjä. Ja mietippä sitä, että oireet helpottavat tai häviävät kokonaan loman aikana ja sitäkin, että kymmenet ihmiset kertovat esim. työterveyshuollossa toisistaan tietämä'ttä samoista oireista. Tai sitten on vain niin, että suuri joukko terveitä, itsestään huolta pitäviä ihmisiä sairastuu samanaikaisesti "vikaan päässä".
Itse olen saanut vakavia diagnooseja johtuen juuri homemyrkyistä, joten kaikenlainen irvistely asian suhteen nostattaa aikalailla karvoja pystyyn. Varsinkin kun kärsin niistä loppuikäni, kiitos kunnallisen työnanatajan.
Minäkin asuin 40-luvulla rakennetussa talossa lapsuudessani, mutta tuolloin takennusten tuuletus pelasi, ihmiset rakensivat vastuullisesti eikä rakenteisiin tungettu valtaisaa määrää haitallisia aineita eli myrkkyjä.
Ja home - no okei, home itsessään ei ole se ongelma, vaan sen aiheuttamat hometoksiinit, jotka niitä pysyviä tervevyden tuhoutumisia aiheuttavat. Jos ei ole kokemusta tai oikeaa tietoa asian vakaavudesta, kannattaa ehkä jättää kommentit sikseen.

Vierailija

trolli tai provo - näinhän sitä pyritään ampumaan alas omasta näkemyksestä eroavat ajatukset.
En mielestäni väittänyt mitään; kunhan vain ihmettelin ja mietiskelin asioita tietoisena ettei kaikilla homeesta hyötyvillä ole aina "puhtaat jauhot pussissa". Riittää kun ostaa halvimman saatavissa olevan pintakosteusmittarin, ja voi sitten perustaa yrityksen kosteusvaurioiden kartoittamiseksi. Tätä "porsaanreikää" ollaan tiettävästi tukkimassa. Jatkanpa vielä tätä ärsyttävää pohtimista: Kun puretaan "kosteusvauriorakennuksia" joista ei hakemallakaan löydä silminnähtävää vesivahinkoa, niin laittaisinpa joskus kysymysmerkin perään.
Vilpitön usko liiketaloudellisiin terveys- ja lääkealan tarjoajiin voi myös kostautua. Mitenkään vähättelemättä niin ihmisen eri oireet ovat tietysti aina olemassa, koska ne aistitaan, mutta kaikki niistä eivät aina ole fyysisiä - siitäkin on näyttöä lääkäreillä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat