Vierailija

Monenlaista mielipidettä ja myllerrystä käy näissä kuntaliitosasioissa.
Oma kotikuntani, yli 200000 asukasta, haluttaisiin myös liittää milloin
mihinkin. Vastustan. Vaikka itselleni ei asialla enään olekaan niin
merkitystä, silti vastustan.
Sekin on mielestäni ihmeellinen asia tuo irtisanomissuoja, vielä 5 vuotta.

Lounais-Suomessa tehtiin suurkaupunki Salo. Sen virkahenkilökunta ja liitännäisten johto oli hetken täpinöissään miten keksitään jokaiselle “johtajalle” johtamista. Samalla jätettiin reunoille varalle pari kuntaa. mm Koski ja Marttila, jotka voidaan liittää vaikkapa 2015 ja 2019.
Tekninen johtaja, tekninen ylityönjohtaja, liikenneväylien johtaja, vesi- ja viemäritoiminnan johtaja, rakennusjohtaja, tekninen suunnittelujohtaja, tekninen kehitysjohtaja, kaavoitusjohtaja ja tekninen tulevaisuusjohtaja saivat pitää hommansa. Puolet noista jouduttiin keksimään nimikkeinä tosissaan, että ei naurettaisi kuoliaaksi veronmaksajia.

Tuo ylläoleva on erään blogistin näkemys, siis lainaus

Tuo irtisanomissuojahan jatkuu joka liitoksen jälkeen viisi vuotta. En ymmärrä moista logiikkaa.

En myöskään ymmärrä tätä uutta SOTE-ratkaisua. Täytyy opiskella sitäkin.

Kommentit (4)

Ei sitä Sote lakia ymmärrä kirjanoppineetkaan. Niin vaikeaselkoinen siitä tuli.
Ehkä sillä vaikeaselkoisuudella meitä tavallisia ihmisiä sumutetaa. Ei ole
niin väliä meidän sitä ymmärtääkään.

Kuntaliitokset on ihan syvältä.

.
Samaa mieltä edellisten kanssa. Palvelu lähtee pääpaikalle, mikä se sitten onkin. Asiat jää pienissä kunnissa hoitamatta, tiet....jne....
.
.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sote-uudistusta tuskin ovat ymmärtäneet tekijätkään, kun kritiikkiä tulee jälleen asiantuntijoilta. Emeritusprof. Kekomäki kirjoittaa: Kansilehdellä puhutaan oikeudesta, tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta neljä kertaa, mutta sen jälkeen vaietaan eikä yksikään näistä, jotka komiteassa istuivat, eivät tule turvautumaan perusterveydenhuoltoon.
Nauramme diktatuurimaiden yläkasteille, mutta rakennamme maahamme samanlaisen systeemin.

Vihreiden Soinivaara kirjoittaa: Vihreiden pitäisi hylätä soteuudistus hallituksesta lähdön uhallakin. Meidän ei tule vahvistaa aluesairaaloiden itsenäisyyttä, sillä hallinnon vahvistaminen tekee niistä täyden palvelun tavarataloja, ne tulevat kalliiksi ja heikentävät potilasturvallisuutta. Ja hän toteaa, että sote-alueiden asukasmäärän tulee olla 200 000 ja alueita 15-20, jota samaa mieltä ovat myös prof.Puska ja keskusta.

Jos tästä jotakin ymmärrän, hyväosaisilla menee hyvin, köyhemmillä ei edelleenkään. Mutta sote-uudistuksella on vasta raamit ja vuoteen 2017 aikaa monta vuotta - tulee uudet vaalit ja saattaa olla että koko toteutus jää uuden hallituksen tehtäväksi. Toivottavasti sen ei tarvitse aivan alusta lähteä kaikkea miettimään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat