Ruokakulttuuri ja matkat

Vierailija

Miten iso painoarvo teillä on matkoilla ollessanne sillä että haluatte kokeilla ko. maan omia, tyypillisä ruokia?
Itse olen kiinnostunut eri maiden ruokakultuurista , olen tarkka siitä mihin ravintolaan mennään aterioimaan.
Matkoilta tarttuu aina mukaan uusia reseptejä eli katson mitä mieleinen annos sisältää ja kokeilen samaa kotona. Joskus joutuu kysymään tarjoilijalta tarkempia tietoja ja aina keittiömestari tai kokki tulee kertomaan mitä annoksessa on - jos ravintola on asiakaspalveluhenkinen.
Kaupunkimatkaaja

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Useimmiten on niin monta muuta nähtävää ja koettavaa, että ruokailuun jää aikaa juuri sen verran, että ehtii nappaamaan jostakin pikaruokaa mukaan ja hotkaisemaan jossakin välissä. Harvemmin ehdin ravintoloihin odottelemaan ruoan valmistumista.

Vierailija

Ehdottomasti paikallista ruokaa - eli en mene Suomibaareihin/kiinalaisravintoloihin/hampurilaispaikkoihin, vaikka niitä olisi lähellä. (Toki välipalana hamppari maistuu). Aina en eksy välttämättä aitoa paikallista ruokaa tarjoavaan ravintolaan, mutta useimmiten kuitenkin. Erilaiset ruuat on yksi parasta antia ulkomaanmatkailussa, ei vain nähtävyydet tai tekemiset!

Vierailija

Ehdottomasti matkustan myös makuhermoillani! Eli yksi matkan tärkeistä osista on muun kulttuurin ohella tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Maassa maan tavalla :-)

Vierailija

Matkoillani etsiydyn niihin pieniin ravintoloihin missä paikallisetkin käyvät syömässä. Usein kyselen vinkkejä ihan kadunmieheltä, neuvovat mielellään.
Jos haluaa syödä aitoa paikallista, kannattaa unohtaa gourmee ravintolat ja viiden tähden hotellin ravintolat.
Kreikassa minulla on mahdollisuus nauttia kreikkalaisesta kotiruoasta, joka on minusta sitä maailman parasta, mielestäni voittaa italialaisenkin.

Vierailija

Lainaus:

Useimmiten on niin monta muuta nähtävää ja koettavaa, että ruokailuun jää aikaa juuri sen verran, että ehtii nappaamaan jostakin pikaruokaa mukaan ja hotkaisemaan jossakin välissä. Harvemmin ehdin ravintoloihin odottelemaan ruoan valmistumista.

Tuo tapa on ns. perisuomalainen eli ruokakultturi ei ole tuttua.
Näkee ettet ole ravintoloissa koskaan edes käynyt kun luulet että siellä tuntitolkulla joutuu ruokaa odottelemaan. Ei ruoanlaitto ala siitä että menenään ulos, tapetaan kana tai sika ja aletaan tekemään ruokaa!
Johtuu varmaan taustoista ettei ole oppinut sitä että ruokailukin on sosiaalinen tapahtuma. Meillä oli lapsuuden kodissani usein ruokavieraita , etenkin sunnuntaisin. Opetettiin myös kunnioittamaan ruokaa ja nautittiinyvästä ruoasta.
Matkoilla valitaan ravintolat tarkaan, kriteereistä on useita.
On ihana mennä esim. Euroopan kaupungeissa ravintoloihin, jossa on hyvä palvelu.
Suomessa ei palvelua edes tunneta, jonotetaan jossain ABC:llä roskaruokaa joka kiireesti hotkaistaan "napaansa". ja siinä ruokajonossa vielä ehditän tuuppia manhdollisimman montaa muuta ihmsiät kun on niin hirveä kiire. Se mihin nuo roskaruoan syöjät ehtivät, on kyllä kaljalla istuminen...
Juuri reissusta tulleena sain muutamia uusia vinkkejä ruokien lisäkkeistä.
Mäkkäriin en mene ikinä, niiden anti ei edes sallittu ruokavaliorajoitteesta johtuen. Ei muukaan perhe rakasta roskaa!

Vierailija

Lainaus:

Ehdottomasti matkustan myös makuhermoillani! Eli yksi matkan tärkeistä osista on muun kulttuurin ohella tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Maassa maan tavalla :-)

Juuri niin. Kulttuuri ja ruokakultuuri käyvät käsi kädessä.
Eli ne jotka arvostavat taidetta eri muodoissaan, ymmärtävät myös kaiken muun kauneuden ja upeuden päälle.

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Ehdottomasti matkustan myös makuhermoillani! Eli yksi matkan tärkeistä osista on muun kulttuurin ohella tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Maassa maan tavalla :-)

Juuri niin. Kulttuuri ja ruokakultuuri käyvät käsi kädessä.
Eli ne jotka arvostavat taidetta eri muodoissaan, ymmärtävät myös kaiken muun kauneuden ja upeuden päälle.

Kylläpä kirjoitat alentuvasti kanssakirjoittelijoista.

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Ehdottomasti matkustan myös makuhermoillani! Eli yksi matkan tärkeistä osista on muun kulttuurin ohella tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Maassa maan tavalla :-)

Juuri niin. Kulttuuri ja ruokakultuuri käyvät käsi kädessä.
Eli ne jotka arvostavat taidetta eri muodoissaan, ymmärtävät myös kaiken muun kauneuden ja upeuden päälle.

Kylläpä kirjoitat alentuvasti kanssakirjoittelijoista.


Sinä tulkitset asioita väärin ja ahtaasti.
Eihän kukaan ole kansakirjoittajista lausunut sanaakaan, ei täällä kovin runsasta matkoista, kultuurista ja ruokakultuurista edes kirjoiteta.
Kummaa että luullaan tämän palstan olevan ainoa maailma - mutta maailma ja ilmiöt ovat kyllä näiden sivujen ulkopuolella.
Juuri viimeviikon matkalla tutustuin yhteen ihanaan ruoan lisäkkeeseen, sitä kokeilen tulevana viikonloppuna.Oli kasvislisäke eli perunaa tms.
Kulinaristi

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Ehdottomasti matkustan myös makuhermoillani! Eli yksi matkan tärkeistä osista on muun kulttuurin ohella tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Maassa maan tavalla :-)

Juuri niin. Kulttuuri ja ruokakultuuri käyvät käsi kädessä.
Eli ne jotka arvostavat taidetta eri muodoissaan, ymmärtävät myös kaiken muun kauneuden ja upeuden päälle.

Kylläpä kirjoitat alentuvasti kanssakirjoittelijoista.


Tarkoitit ehkä "alentavasti".... mutta pileen meni sekin.

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Useimmiten on niin monta muuta nähtävää ja koettavaa, että ruokailuun jää aikaa juuri sen verran, että ehtii nappaamaan jostakin pikaruokaa mukaan ja hotkaisemaan jossakin välissä. Harvemmin ehdin ravintoloihin odottelemaan ruoan valmistumista.

Tuo tapa on ns. perisuomalainen eli ruokakultturi ei ole tuttua.
Näkee ettet ole ravintoloissa koskaan edes käynyt kun luulet että siellä tuntitolkulla joutuu ruokaa odottelemaan. Ei ruoanlaitto ala siitä että menenään ulos, tapetaan kana tai sika ja aletaan tekemään ruokaa!
Johtuu varmaan taustoista ettei ole oppinut sitä että ruokailukin on sosiaalinen tapahtuma. Meillä oli lapsuuden kodissani usein ruokavieraita , etenkin sunnuntaisin. Opetettiin myös kunnioittamaan ruokaa ja nautittiinyvästä ruoasta.
Matkoilla valitaan ravintolat tarkaan, kriteereistä on useita.
On ihana mennä esim. Euroopan kaupungeissa ravintoloihin, jossa on hyvä palvelu.
Suomessa ei palvelua edes tunneta, jonotetaan jossain ABC:llä roskaruokaa joka kiireesti hotkaistaan "napaansa". ja siinä ruokajonossa vielä ehditän tuuppia manhdollisimman montaa muuta ihmsiät kun on niin hirveä kiire. Se mihin nuo roskaruoan syöjät ehtivät, on kyllä kaljalla istuminen...
Juuri reissusta tulleena sain muutamia uusia vinkkejä ruokien lisäkkeistä.
Mäkkäriin en mene ikinä, niiden anti ei edes sallittu ruokavaliorajoitteesta johtuen. Ei muukaan perhe rakasta roskaa!

Minä matkoilla hyvin monenlaisista asioista kiinnostunut "Vanha elli" vietän illat musiikin parissa. Esimerkkinä, Viimeksi Prahassa ehdin viikon aikana käydä kahdessa eri oopperassa, barokkikonsertissa, jazztapahtumassa ja päivisin monessa muussa. Veronassa Arena di Verona kutsuu aina vain jne... Ruoka on siellä jonon viimeisenä, välttämättömänä pahana kuitenkin.

Olen todella perisuomalainen ja sellaisena varmaan pysynkin. Enkä häpeä yhtään :)

Vierailija

Suomalaisista erittäin suuri osa on ns. metsäläisiä eli ruoka on vain vatsan täyte.
Maamme rannikkoseuduilla ja etenkin ruotsinkielisissä piireissä (kartanot) on ruoka ollut aina osa kulttuuria.
Toki myös suomalaiset sivistyneet ovat opetelleet tapoja.
Tavat opitaan jo varhain eli lapsuudessa, itsepäinen vanha koira ei opi uusille tavoille.
hyvä niinkin - erottuupa jyvät akanoista - myös ulkomaille mentäessä!!

Vierailija

Lainaus:

Suomalaisista erittäin suuri osa on ns. metsäläisiä eli ruoka on vain vatsan täyte.
Maamme rannikkoseuduilla ja etenkin ruotsinkielisissä piireissä (kartanot) on ruoka ollut aina osa kulttuuria.
Toki myös suomalaiset sivistyneet ovat opetelleet tapoja.
Tavat opitaan jo varhain eli lapsuudessa, itsepäinen vanha koira ei opi uusille tavoille.
hyvä niinkin - erottuupa jyvät akanoista - myös ulkomaille mentäessä!!

On monia muitakin sivistyksen mittoja kuin syöminen.

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Suomalaisista erittäin suuri osa on ns. metsäläisiä eli ruoka on vain vatsan täyte.
Maamme rannikkoseuduilla ja etenkin ruotsinkielisissä piireissä (kartanot) on ruoka ollut aina osa kulttuuria.
Toki myös suomalaiset sivistyneet ovat opetelleet tapoja.
Tavat opitaan jo varhain eli lapsuudessa, itsepäinen vanha koira ei opi uusille tavoille.
hyvä niinkin - erottuupa jyvät akanoista - myös ulkomaille mentäessä!!

On monia muitakin sivistyksen mittoja kuin syöminen.

Sivistynyt/valistunut henkilö osaa arvostaa myös ruokaa. Ei HK:n bleu oikein maistu....
Millä sinä osoitat valistuneisuutesi kun et hyväksy ruokakulttuuria eli ruokaan liittyviä tapoja?

Vierailija

Odotan vesi kielellä kun saan maistaa Gotlands saffranspannkakaa eka kerran autenttisessa ympäristössä!
Ostan pari purkkia salmbärssyltiä myös kotiin tuomisiksi, se on se aito hillo tuolle pannukakulle.
Salmbär kasvaa Euroopassa vain Gotlannissa, vaikka olen kuullut että sitä olisi myös Skotlannista, siitä ei ole kokemusta.
Eli hyvä perinneruoka maistuu, se on sitä vaalittavaa ruokaperinnettä.
Mäkkärin mätöt on eri sarjan apetta!

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Suomalaisista erittäin suuri osa on ns. metsäläisiä eli ruoka on vain vatsan täyte.
Maamme rannikkoseuduilla ja etenkin ruotsinkielisissä piireissä (kartanot) on ruoka ollut aina osa kulttuuria.
Toki myös suomalaiset sivistyneet ovat opetelleet tapoja.
Tavat opitaan jo varhain eli lapsuudessa, itsepäinen vanha koira ei opi uusille tavoille.
hyvä niinkin - erottuupa jyvät akanoista - myös ulkomaille mentäessä!!

On monia muitakin sivistyksen mittoja kuin syöminen.

Sivistynyt/valistunut henkilö osaa arvostaa myös ruokaa. Ei HK:n bleu oikein maistu....
Millä sinä osoitat valistuneisuutesi kun et hyväksy ruokakulttuuria eli ruokaan liittyviä tapoja?

En sanonut, etten hyväksy ruokakulttuuria vaan että on monia muitakin sivistyksen mittoja kuin syöminen eli suomennettuna se tarkoittaa, ettei ruokakulttuuri ole ainoa sivistyksen mitta, näin rautalangasta vääntäen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat