Seuraa 
Caballero

Nettilehtorilta kysyisin monia vanhempia henkilöitä kiinnostavan
kysymyksen? Millä ohjelmalla saisi aikaiseksi yksinkertaisen
yhdellä kuvalla oman kotisivun jonka voisi siirtää nettiin
Windows XP tai Vista ohjelmaan. Kaupalliset ohjelmat
kun ovat yllättävän arvokkaita.

Hei Caballero

Yksinkertaisen verkkosivun tekeminen onnistuu vaikka Microsoft Word – tekstinkäsittelyohjelmalla.

Kirjoitat tekstit ja asettelet kuvat asiakirjalle. Sen jälkeen menet Tiedosto-valikkoon ja valitset sieltä Tallenna Web-sivuna. Valitse tiedoston päätteeksi joko .html tai .htm.

Minulle jäi epäselväksi mihin olet julkaisemassa verkkosivua. Saadaksesi sivun internetiin tarvitset erillisen palvelimen, johon sivusi talletat. Tällaisia kotisivutiloja on tarjolla muun muassa teleoperaattoreilla.

Yksi hyvä tapa julkaista yksinkertaisia sivuja on rekisteröityä johonkin blogipalveluun. Ilmaiseksi sen voi tehdä esimerkiksi osoitteessa http://www.blogger.com tai http://www.wordpress.com

Blogipalvelussa on varsin yksinkertaista julkaista omia sivujaan artikkeleina. Yleensä julkaistaessa mukaan saa tekstiä ja ainakin yhden kuvan.

Vaativimpien verkkosivujen tekemistä voi kokeilla osoitteessa http://www.snappages.com, jossa voi suunnitella ja julkaista näyttäviäkin verkkosivuja.

Toivottavasti tästä oli apua. Jos ongelma ei ratkennut, niin laita minulle sähköpostia osoitteeseen nettilehtori@sanomamagazines.fi tai voitte myös esittää lisäkysymyksiä tämän keskustelunavauksen perään.

Nettilehtori

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat