Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kun läheinen kuolee

Kun läheinen kuolee, täytyy hoitaa hautajaiset, hautapaikka ja muistaa irtisanoa sähkösopimus. Mitä muita käytännön asioita täytyy muistaa?Lue koko juttu

Kun läheinen kuolee

Kommentit (9)

Itselleni ajankohtaista. Yksi asia on kyllä tosi hankala hoitaa ...en ole vieläkään saanut poistettua edesmenneen veljeni facebook profiileja, joita hänellä oli kaksi. Kaikista yhteydenotoista ylläpitoon huolimatta ei minkäänlaista vastausta tahi ohjetta ole saatu. Todella ikävää :-\ Olisi mahtavaa jos osaisitte neuvoa kuinka tuo profiilin poisto tulee tehdä...

hei, kokemuksesta tiedän että tuon profiilin poistoon tarvittiin kuolitodistus ja vieläpä virkatodistus että olen vainajan sisar!!! Puhelimitse sain sovittua että profiili "lukittiin" eli sinne ei tulvinut enää osanottoviestejä tai "minä suren enempi kuin tuo toinen..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moni suomalainenhan on asunut ulkommailla, pitää muistaa hankkia virkatodistukset myös sieltä. Tässä asiassa ulkoministeriö/konsulaatti auttaa.

Yllättävän paljon muistettavaa ja suljettavaa on läheisen kuoltua. Ja kun itse on sokkitilassa ja pitäisi kaikkea muistaa.....ei ihan helppo yhtälö. Ja yleensä vielä hyvin lyhyellä aikavälillä.....on siinä haastetta.

Hesassa asuva tätini kuoli v.1997. Hoidin kaikki järjestelyt ja voin sanoa että siinä tilanteessa skarppasin aivan erityisesti. Tädin asunnon tyhjennys oli surutyötä parhaimmillaan ja kun lapseton täti oli asunut eläessää ainakin kymmenessä seurakunnassa, oli sukuselvitys melkoinen urakka. Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin; Siinä yhteydessä innostuin sukututkimuksesta.

Pesänhoitajan paikka on tuulinen, mutta hengissä selvisin. Jälkeenpäin tuli vielä perintökyselyitä tädin, jo aiemmin kuolleen miehen sisarusten lapsilta. Heillä olisi ollut oikeus perintöön, pääsäännön mukaan, mutta tädin varallisuus oli karttunut hänen leskenä ollessaan.

 

 

Tavallisesti arkkua kantaa kuusi ihmistä, neljälläkin voi pärjätä, sehän riippuu matkasta ja arkun painosta. Jos taas tuhkataan, ei kantajia tarvita. Etkö ole ollut koskaan hautajaisissa?

Minä sain poistettua Asetusten kautta, kun laitoin muutaman viittauksen FB-sivuihin, joissa asiaa oli käsitelty. Tuli oikein ystävällinen suomenkielinen viesti sieltä sen jälkeen.

"Älä hävitä ... pankkikortteja, sillä ne on palautettava pankille tilejä lopetettaessa."

-tämä on kokemukseni mukaan väärää tietoa; pankki sulkee heti vainajan kortin ja pyytää tuomaan sen pankkiin.  Näin teinkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat