Vierailija

Onko kukaan vielä testannut Sukrin "sokeriton sokeria" leivonnassa? Sitä tuli vähän aikaa sitten myyntiin www.Sokeriton.fi -sivuilla mistä sen huomasin. Ajattelin testata ruispipareita jotka ovat ainakin ovat mahdottoman hyviä ihan normaalilla(kin) sokerilla baakattuna...

Kommentit (9)

Minä ainakin käytän mieluummin leivonnassa luonnontuotetta eli sokeria kuin näitä E-koodituotteita (Sukrinin koodi on E968). Sokerihan ei pelkästään anna makeutta leivonnaisiin vaan vaikuttaa myös rakenteeseen.

Onneksi tämä Sukrin on täysin luonnontuote - se tehdäänkin rypälesokerista käyttämällä. Uskomatonta kyllä kaloreita tasan nolla (ja reikiä hampaissa). Muutama muu e-koodi tässä: mehiläisvaha E901, kulta E175, puuhiili E153. E-tunnari kertoo, että aine on hyväksytty EU:ssa ja turvallinen käyttää... Tein just ruispirareita, ja siis ilman sokeria - nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen saanut Sukrin "sokerin" toimimaan aivan fantastisen hyvin, tässä esimerkkinä suklaakakku Tapaninpäivältä:

Tapaninpäivän minttusuklaakakku 12 annosta

150 g sokeritonta Torras taloussuklaata
150 g leivontakasvimargariinia tai voita
2 dl Sukrin 'sokeritonta sokeria'
3 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 valkuaista

KUORRUTUS
200 g sokeritonta Torras minttusuklaata
3 rkl vispikermaa

1. Vuoraa irtovuoka leivinpaperilla. Sulata sokeriton taloussuklaa, sekoita joukkoon Sukrin, keltuaiset ja jauhot.

2. Vaahdota valkuaiset kovaksi, sekoita taikinaan varovasti. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa, alimmalla tasolla 35 min. Irroita hieman jäähtyneenä, kuorruta täysin jäähtyneenä.

3. Sulata sokeriton minttusuklaa, sekoita kerma joukkoon. Kuorruta jäähtynyt kakku suklaaseoksella.

4. Tarjoa ystäville, kerro sokerittomuudesta vasta kehujen jälkeen. Kakkua ei erota sokerilla valmistetusta muusta kuin hieman kuohkeammasta lopputuloksesta. Testattu on - teimme nimittäin Tapanina sekä sokeriversion, että sokerittoman!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille iloisille leipureille!

Mutta eikös tuon pitäis just olla luonnontuote niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin ? Wikipediassa näyttää olevan enemmänkin tietoa... ja kyseessä olis sitten sokerialkoholi... alkoholi-sana tuossa alkoi nyt sitten kummittelemaan... ja kun nyt tuolla E-koodilla googletin niin tässäpä lopputulos.... http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/documents/pr/558/558081...

tosin tuota lukiessa alkaa jo naurattamaan mitä ihmeitä ne siellä eu:ssa oikein päivät vääntelee... :P

Tuo eu-paperi oli aika vanha, vuodelta 2005. Sukrin on koko eu:ssa nyt ollut hyväksytty elintarvike jo vuodesta 2006. Ja esim Japanissa parikymentä vuotta ja USA:ssakin yli 10 vuotta. Aivan mahtava tuote leivontaan ja muuhun makeutukseen ilman kaloreita. Minä tykkään kovasti.

Meidänkin piha on niin liukas, että siellä kaatuu muutkin kuin Mozilla. Toivottavasti ei käynyt kuinkaan ;)
P.S. Kuka se Mozilla muuten on?

Löyti tämmönenkin keskustelu, kun joku kaipaili tietoja makeutusaineista
ja leivonnasta.
Olisiko uusia kommentteja?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat