Seuraa 

Oletteko keränneet luonnosta teeaineksia yms. ja kuivaneet niitä? Itseäni aihe kovasti kiinnostaisi vain tietotaitoa puuttuu.Netistä ja kirjoista tietysti löytyisi tietoa ,mutta täältä olisi mukavampi lukea aiheesta,jos kokeiltua tietoa löytyisi .Tällä hetkellä siankärsämöä ainakin voisi vielä kerätä,kamomillasauniota myös.Ja vielä minkälaisia sekoituksia olette tehneet,voiko näitä kuivata ilman kuivuria.

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moikka!
Olen kanssa innostunut vast ikään ja franssilan sivuilta oon katsellut sekoituksia. Tänään keitin mustaherukka, pihasaunio teetä johon sekoitin kuusenkerkkä siirappia. Piha saunio on tosi maukas, joten paljon ei sitä kannata laittaa. Maistuu muuten mullalle. Millaisia yhdistelmiä olet kokeillut. Ehditkö tekemään apila teetä. Se on herkullista. Mulla on usein teen perus runkona mustaviini marjaa koska se on hyvää. Maustan myös tyrnin lehdillä(ei erityisen makuista, mutta terveellinen), nokkosella (maistuu vihreeltä :) Nyt saisi kerätä taasen kanervaa...
Arktiset aromit on mielestäni hyvä selailu sivusto. Kirjoista tykkään valittujen palojen: suomen terveyskasvit ja villiyrtti kirja.
Olisi kiva vaihdella kuulumisia :)
Maria

http://www.nettiet.fi/forum/terveys/939-Vaihtoehtoiset-hoitomuodot.html
Vaihtoehtoiset hoitomuodot

joku oli täällä jo maininnutkin edellä olevan keskustelun, siellä on myös yrttiteeasiaa.

Omassa kirjahyllyssä nämä usein kerratut opaskirjat:

Toivo Rautavaara: Mihin kasvimme kelpaavat

Virpi Raipala-Cormier: Luontoäidin kotiapteekki

Michael Castleman: Terveyskasvit

Itse olen keväällä kuivannut koivunhiirenkorvia teeksi, samoin sekoitusta vadelmanlehdistä,
mustikanlehdistä ja maitohorsmaa. Myös väriä antamaan voi kuivata ruusun terälehtiä ja
maitohorsman kukkia. Paljon muitakin erilaisia yhdistelmiä voi tietysti kokeilla :-)

Marialle moi,teeaineksien keräily tältäkesältä taitaa olla suurimmalta osalta ohi.Ainakin lehdet,jotka olisi pitänyt kerätä ennen kukintaa.No kukkia voi ainakin vielä kerätä.Minä olen vielä tyytynyt kaupan yrttiteetä ostamaan.Kun aiheen opiskeluunkaan ei ole nyt aikaa riittänyt.Ehkä sitten ensikesänä:)
Minulla on kirjana:Luonnon hyötykasvit ja luonnonmukainen viljely.Kirjoittajina,Rautavaara,Typpi,Vainio.
Sitruunamelissateetä olen joskus tehnyt,aika mautonta,vaatisi jotain sekaan.Minusta hyvä maku pitäisi myös olla että olisi mielenkiintoa näitä keräillä ja käyttää.
Kuusenkerkkäsiirappikin jäi tältäkeväältä tekemättä.

woman51

...Sitruunamelissateetä olen joskus tehnyt,aika mautonta,vaatisi jotain sekaan.Minusta hyvä maku pitäisi myös olla että olisi mielenkiintoa näitä keräillä ja käyttää.

Sitruunamelissatee on hyvä iltatee, rauhoittava ja auttaa nukahtamisessa. Aika mauton se tietysti
yksin on, mutta siihen voi makua antamaan lisätä vaikkapa oreganoa (mäkimeirami), sekin on
rauhoittava. Mäkimeiramia kasvaa villinäkin joillakin alueilla.
Nuo molemmathan ovat myös maustekasveja ja niillä on lisäksi erilaisia terveysvaikutuksia.

Molemmat ovat monivuotisia ja olen niitä aikaisemmin paljon kasvattanut, kuivannut
lehdet teetarvikkeiksi ja jaellut suurimman osan ystäville ja "kylänmiehille" :-)

Kiinnostava aihe on "luonnonkasvit lääkkeenä ja ravintona", ja olen monia (kymmeniä)vuosia
koettanut ottaa niistä asioista selvää. Myös itse olen käytännössä kokeillut kaikenlaista.

Täällähän on kirjoittanut joku toinenkin Maria, mutta miehän olenkin Maria07.
Aina ei tule allekirjoitukseen lukua lisättyä, mutta selviäähän asia profiilikuvassa olevasta
valokuvasta :-)

Maria07,minusta oregano teeaineksena vaikuttaa oudolta,olen sitä itsekin kasvattanut,ja kasvaa sitä vieläkin,olen sen vain mieltänyt lähinnä pitsamausteeksi.Pitää sitäkin kokeilla.
Tänään keräilin teeainekset joissa oli mustaherukan-ja vadelmanlehtiä,kurttulehtiruusun kukanterälehtiä ja rantamintun lehtiä.Hyvä juoma tuli,tykkäsin.Hiostamista pitäisi myös edes hieman harjoitella,jos vain hyviä lehtiä vielä löytyisi.Ja pakurikääpää pitäisi kokeilla,sitä ei ole omasta takaa.Nokkosta en ole käyttänyt.

En ole mitänä keräillyt muualta kuin ruokakaupastani. Sitruunamelissan sanotaan ehkäisevän/parantavan tulehduksia. Mene ja tiedä.
Oreganoa meillä on maalla pihalla, sain alkuja ex-työtoverilta. Mahtavasti kasvavat, käytän yrttejä ruokiin tuoreina ja myös kuivaan myöhempää käyttöä varten. Lähinnä kyllä maustamismielessä.

TeeHoo

Hei, yrttien keruun paras aika on jo tosiaan mennyt, mutta ensi keväänä heti kun vihreätä näkyy niin kimppuun vaan. Minä olen käyttänyt yrttejä lähinnä teenä, en niinkään lääkkeenä. Esim. mesiangervon kukat ja vadelman ja metsämansikan lehdet ovat aivan ihania teessä. Mesiangervosta saa myös tehtyä hyvää hiustenhoitoainetta. Ja voikukan juurista yllättävän hyvää kahvinkorviketta, suuritöistä sellaista tosin.

Kuivaaminen hoituu kyllä ilman kuivuria jos on käytössä pimeä tila, jossa ilma vaihtuu hyvin, ullakko tms. Sinne vaan kasvit joko nipuissa roikkumaan tai alustalle leviteltyinä. Hyvin toimii, kokemusta on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat