Jokainen meistä tietänee, että hyvinvointimme on velkavetoista, valtio ottaa velkaa vuosittain
n 8 miljardia.
Hallitusohjelman mukaisesti tällä hallituskaudella piti velkakierre katkaista. Hallitus kaavaili
talouden kasvun hoitavan asian. Ei tullut kasvua vaan lama jatkuu ja velka jatkaa kasvuaan.
ALVia on jo korotettu 24 prosenttiin ja ruuan osalta 14 prosenttiin, joten veronkorotuksilla
ei oikein ole enää mahdollista valtion tuloja lisätä. Se on paha sana LEIKKAUS, mutta mistä
leikata. Kahdeksan miljardia on iso summa, siinä ei enää mikään juustohöylä auta. On
pakko tehdä isoja ja kipeitä leikkauksia. Jos emme tee niitä itse niin olemme Kreikan tiellä
ja meille sanellaan Brysselistä leikkauskohteet.
En usko, että tämä hallitus enää uskaltaa leikkauksia tehdä, menee ne viimeisetkin äänet
ja niiden mukana edustajapaikat.
Jopa viranomaisten taholta myönnetään, että harmaa talous vie valtiolta vuosittain verotuloja
4-6 miljardia vuodessa. Jospa saataisiin eduskunta, joka todella satsaisi tuohon resusseja ja valtuuksia.
Siinä minun ehdotukseni.
Mistä sinä leikkaisit, mistä lisää tuloja valtion kassaan?
Syntyisikö tästä asiallista keskustelua palstalaisien kesken!?

Sivut

Kommentit (48)

Täällähän on asiantuntija joka haukkuu kreikkalaiset huijareiksi ja rosvoiksi ja kehuu samalla kuinka suomalaiset ovat hoitaneet hyvin asiansa. Mikähän on hänen mielipiteensä asiaan.

Seuraavat vaalit, oli ne kunta tai valtio, eduskuntavaalit, karsimaan kansanedustajien määrästä!
Suuri säästö, eikä tarvita sitä avustajamäärää joka nyt edustajilla on.
Supistetaan muita etuja joita kansanedustajilla on. Kansanedustaja tehköön työnsä itse.
Selvitetään harmaan talouden piilopaikat!
Myydään pressan kesäpaikka, yksityiselle!
Viimeist kaksikymmentäviisivuotta on jaettu valtion kukkarosta rahaa, ylellisiä etuuksia kansalle joka ei niitä tarvitse.
Kun on nälkä, kun ei ole muuta mahdollisuutta kuin tehdä työtä, jotta saa palkkaa, jolla ostaa ruokaa,
eiköhän työttömyysluvutkin pinene, kun ihmiset alkavat käyttää mielikuvitustaan, taitojaa itsensä auttamiseen ja aikaansa työn tekoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä yksi ehdotus.
Ensin lopetetaan pakkoruotsi. Sitten siirrytään yksikielisyyteen, Suomen kieli on pääkieli.
Paljonko kaksikielisyys Suomelle maksaa, se on salaisuus.
Eri tahojen mukaan säästö olisi 500 miljoonaa - 5 miljardia. Ehkä totuus voisi olle 1 - 2 miljardia.

Nykyisin englannilla pärjää hyvi Ruotsissakin.
Kertokaa lisää.

Lainaus:
Anonyymi 22.07.2013 13:52
Täällähän on asiantuntija joka haukkuu kreikkalaiset huijareiksi ja rosvoiksi ja kehuu samalla kuinka suomalaiset ovat hoitaneet hyvin asiansa. Mikähän on hänen mielipiteensä asiaan.

Mikähän on sinun mielipiteesi?

Kyllä se paras keino on laittaa ihmiset työhön.Siitähän se velka vain kasvaa kun annetaan olla omien kansalaisten laiskoina.
Samaan aikaan kaikki rapistuu niin tiet kuin yleiset rakennukset
Kyllä Kekkonen aikoinaan ei laiskoja elättänyt.Laitettiin hätäapu-työt käyntiin.
Nyt vain yksityistetään ja rahaa siirretään niille joilla sitä on jo ennestäänkin liikaa.
Ja entäs nämä suomen metsät,puuta ostetaan ulkomailta ja meillä vain ryteiköt kasvaa.
Sinne vaan risusavottaan korvausrahoja hankkimaan ja vihreä kulta alkaa kasvaa.Kyllä olisi kirveelle töitä.

Sinähän sen sanoit! Ruotsinkieliset tulkoon omillaan toimeen! Julistautukoon itsenäisiksi! Irti suomalaisuudesta, se olisikin heille kovin mieluista. Kaikki vain asumaan rajatulle alueelle, se olkoon nimeltään vaikka Ruotsike! hallelujaa, päästään heistä irti! Heehee

Lainaus:

Lainaus:
Anonyymi 22.07.2013 13:52
Täällähän on asiantuntija joka haukkuu kreikkalaiset huijareiksi ja rosvoiksi ja kehuu samalla kuinka suomalaiset ovat hoitaneet hyvin asiansa. Mikähän on hänen mielipiteensä asiaan.

Mikähän on sinun mielipiteesi?

EN KERRO!

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:
Anonyymi 22.07.2013 13:52
Täällähän on asiantuntija joka haukkuu kreikkalaiset huijareiksi ja rosvoiksi ja kehuu samalla kuinka suomalaiset ovat hoitaneet hyvin asiansa. Mikähän on hänen mielipiteensä asiaan.

Mikähän on sinun mielipiteesi?

EN KERRO!


Kertosit nyt, jos vähän kutitan leuan alta, joko kertoisit!
Minäkin kerroin jo!

16:08

Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Ruotsinkieliset voisivat julistautua itsenäisiksi, asuttaisivat rannikkoalueen Loviisasta Pietarsaareen asti. Aluehan voi olla esim 50km rannikolta sisämaahan päin, saaristo kuuluu ilman muuta mukaan. Helsingin voisi jättää ulkopuolelle, turha sinne rahaa toimittaa.Suomenkielisille muu alue. Sopii hyvin.

Sitä ruotsinkielisyydestä. Tottahan on, että ruotsinkieli on vaikeaa suomalaisille, ulkolaiset maahanmuuttajat taas oppivat herkemmin ruotsin- kuin suomenkielen.
Ruotsihan on germaaninen kieli, joten ruotsalaisten on helppoa oppia esim. englannin- tai saksankieltä ja heidän kielellinen ääntäminen on todella hyvää.

Kyllä tehtiin karhunpalvelus aikoinaan tästä "harmaasta " taloudesta. Se on selvää, että yritysten on maksettava veronsa. Se teki ison loven vähätuloisille esim eläkeläisille. He eivät enää pahemmin pysty korjauttamaan asuntojaan tai teettämään muuta pientä työtä, johon tarvitsevat apua. Jokainen kynnelle kykenevä työmies teki yhden hengen firman ja hinnat nousivat roimasti. Kotitalousvähennyskin nosti saman verran hintoja,kuin mitä saa takaisin.
Tähän on Urpilainen kiinnittänyt huomionsa, ja olisi valmis muuttamaan siten, ettei näitä verotettaisi. Ovat kuitenkin olleet hyvinpientä tuloa.

Ehkä olen väärässä, ehkä kaikki onkin aivan ok.

"Ehkä olen väärässä, ehkä kaikki onkin aivan ok".

Valitettavasti et ole väärässä. Käy katsomassa vaikkapa sivulla
velkakello. Sielle mittari raksuttaa huimaa vauhtia.
Meikäläiselle, vanhalle ukolle, ei se haittaa, mutta nuo
jo olemassa olevat kolme polvea, sen velan maksavat.
Heille se on totinen paikka.

Että milläkö Suomen velkakierre poikki? Peräti yksinkertaista: Katainen ja Urpilainen Brysseliin "lapioimaan rahaa" nyt vaihteeksi Suomeen,- sen "lapioinninhan" he niin täydellisesti hallitsivat "auttaessaan" huijari/ loisvaltioita täysin epäisänmaallisesti.
Ettäkö ajautuis sitten EU Suomen tavoin konkurssiin? Kyllä,- mutta parempi kerta rytinä, kuin jatkuva kitinä, vain ajan kysymys se enää muutenkaan on. "Fantastista"- eikö vain!

Minä en halunnut EU:hun vai oliko silloin vielä EY. Äänestin EI. Toisen kerran äänestin EI, se koski euroa. Kertaheitolla hinnat nousivat kuusinkertaisiksi. Pientä tasoitustahan on tullut, mutta missä. Ruoka on EU:n kalleimmasta päästä, palkat tietysti nouseet, miten eläkkeet. Ihmettelen miten vähäosaiset ja eläkeläiset pärjäävät.

En enää ota kantaa meidän ministereiden, eduskunnan ja valtaa pitävien toimiin. Siinä on niin suuri taloudellinen kuilu heidän ja tavallisen kansan toimeentulon välillä. He eivät osaisi elää enää sitä aikaa,mikä oli ennen markkinatalouden vapautumista. Eivät liioin tämän hetkistä vähätuloisten, saati keskituloisten elämää. Ei silloin ollut näitä pitkiä ruokajonoja, jatkuvia yt-neuvotteluja ja irtisanomisia. Koululaisilla oli paremmat mahdollisuudet jatkaa opintojaan tai päästä työhön. Valtion tai kunnan työhön päässeille sanottiin, että tie on kapea mutta pitkä. Yksityisille puoleille päässeilläkin oli parempi turva.

Uutisissa oli eilen miten Euroalue velkaantuu yhä enemmän, vain Saksa ja Viro ovat saanneet vähennettyä velkaansa.
Kun Viro liittyi EU:hun, se sai hyvät avustukset EU:sta ja ehkä saa vieläkin.

Kyllä me suomlaiset voisimme hiukan tarkemmin miettiä omia toimiamme. On aina hauska matkustaa ja jos edullisesti voi ostaa, mikäs sen mukavampaa. Kuitenkin me matkustamme ahkerasti Viroon ostamaan ruokaa jamuita tarvikkeita, monet jopa kerran kuussa ellei kaksi kertaa.
Eikö olisi parasta, että taas tekisimme kuten aikoinaan, kun Minna Pyykkö lähti nostamaan laman jälkeen meidän taloutta suosimalla kotimaista, tehdä sama uudestaan. Kotimaasta kotimaista ruokaa ja palveluja. On siinä kuitenkin jotain kotiinpäin tuottavaa.

Suosi suomalaista!

Ehdotukseni Ruotsikkeen perustamisesta, vain ilman Suomitukea!
Myös kaikki maahanmuuttajat asutetaan Ruotsikkeen maahan.
Koska oppivat kielen paremmin ja nopeammin kuin suomipoika ja tyttö.
Opettavat heitä kalastamaan, kouluttavat omin varoin ilman Suomitukea.

Minulta on luotto mennyt tuohon Suosi Suomalaista hokemaan, se on jäänne jostain menneisyydestä.
Vaikka kuinka ostaisimme suomalaisia tuotteita niin voittoa tuottavat, menestyvät tuotantolaitokset irtisanovat, keräävät kamppeensa ja lähtevät halpatuontimaihin vielä suurempaa voittoa tavoittelemaan.

Mikä tarkoittaa Ruotsike? Ei, ei mitään Ruotsike, vaan yksinkertaisesti Suomi on Suomi ja tämä rannikko alue on tiestysti Finland. Eivät suomalaiset osaa lausua Finland-sanaa edes oikein. Eikä mitään Suomitukea, kuka sellaista muuten nyt saa? Mitä se on? Minä haluan sitä, heti kun kerrot mistä voi hakea!!

Mielellään otamme vastaan maahanmuuttajat. He ovat työteliäitä ja nopeita oppimaan ja joukossa on paljon opiskelleita ja muutenkin fiksuja. Eivät he mitään tukea ole kotimaassaankaan saanet.

Siellä Suomen puolella sitten voi tulla tiukkaa. Suomalaiset eivät halua tehdä mitä vaan-työtä. Kukahan siellä hoitaa ns. hankalat hommat? Eivät tähän saakka ainakaan suomalaiset. Nuorisolla ei luku- eikä työhaluja, isit ja äidit antavat taskurahat. Ei edes sienten tai mansikanpoimijoita, mätänevät sinne metsiin.

Ilmailu ottaa omat maksunsa ulkomaille suuntautuville ja Finland aivan varmasti ottaa omat tullimaksunsa jos Finlandiaan tullaan.

Saadaan varmasti vielä ikiomat kuninkaalliset, jotka maksavat omat menonsa saadessa asustaa Finlandiassa. Ruotsalaisethan ovat kautta aikojen olleet hyviä ja vastaantulevia neuvottelijoita.

Kiitos sinulle, joka ehdotit tällaista jakoa.:))

10:43

Olen hiukan eri mieltä kanssasi. Minä ostan lähi tiloilta tuotteita. Kaupasta vain kotimaista, en ulkolaisia vihanneksia, juureksia sun muita. En pidä lisäaineista. En osta monikansallisten yhtiöiden tuotteita jne.
Tuotantolaitokset, jotka ovat investoineet kaukomaihin, alkavat tulla häntä koipien välissä takaisin tai muuten vaan joutuvat lopettamaan.
Suosin suomalaista.

Melkein koko elämäni ajan on Suomessa julistettu, kuinka huonolla tolalla asiat ovat ja rahat lopussa. Kai sotien aikana näin olikin. Olin 60-luvulla Helsingissä työasioissa käymässä virastossa, jossa tiedettiin talousasioista. Mainitsin silloin Suomen taloudentilasta. Vaikutus- ja päätösvaltainen herra sanoi silloin, että ei ole mitään hätää, valtiolla on rahaa vaikka kuinka, sitä vain kerrotaan, ettei näin ole, että ihmiset eivät tuhlaisi.

Siitä asti on koko ajan tosiaan toitotettu, miten on lama ja sitä ja tätä, mutta kuitenkin Suomi on maailman kartalla eräs parhaiten pärjäävistä maista hyvin monessa asiassa. En ole kovin huolestunut tulevaisuudestakaan, koska aina ovat suhdanteet vaihdelleet ja lamat menneet ohi seuraavan noususuhdanteen koittaessa.

Ehkä herrat ovat kautta aikain puhuneet mitä puhuneet, kuten nytkin. Moniko todella luottaa esim. ministeriemme puheisiin? Minä luotan 85% Sailakseen.

Kun tulin Suomeen 50-luvulla, koin eräänlaisen kulttuurishokin. Vaikka oli jo noussuhdanne, maamme oli maksanut huimat velkansa Neuvostoliitolle, emme olleet edes lähelläkään meidän läntisen maan tasoa. Muistan luokkatovereitanikin, jotka koulunkautta saivat vaatteita ja kenkiä.

Siitä nousimme ja taas 90-luvun alun jälkeen nousimme, varmasti tulemme nytkin nousemaan. Kahdessa ensimmäisessä mainitsemassani tapauksena on sanottava, että kansa itse oli mukana auttamassa talouden nousua.
Historiaa lukiessani mieleeni on painunut voimakkaasti Talvisota ja liittynyt "talvisodan henki".

Toivottavasti teemme yhteistyötä nytkin.
Mottoni voisi olla:" Sen mitä ostan, on kotimaista paitsi auto."

Mökinmuori kirjoitti, että on luottamus kotimaisuuteen mennyt.
Niin minullakin.

Muutama vuosi sitten ostettiin uusi pesukone. Kotimainen tietenkin,
UPO, myyjäkin hehkutti kotimaista merkkiä,
ostettiin, kesti kolme vuotta. Silloin vasta
selvisi, että olikin jotain tyyliin made in hongkong.
Selvisi myös, että tuttuja Suomalaisia merkkejä kyllä
valmistetaan, mutta ei mitään Suomessa.

Tuolla edellä oli yhtenä velkakierteen katkaisuehdotuksena siirtyminen yksikielisyyteen.
Ihan hyvä ehdotus, ensin pakkoruotsi pois ja vähitellen ruotsinkielisyyden poisto.
On se aivan hanurista, että Lappeenrantalainen nuori pakotetaan opiskelemaan
ruotsia ja valtava tarve olisi venäjänosaajista.
Siellä se miljardin tai kahden menoerä piileskelee, hys, hys, siitä ei saa ääneen
puhua. On salaista tietoa.

Suomi maksaa joka vuosi yli miljardin kehitysapua, osittain avustusrahat varastetaan,
osalla ostetaan aseita, osa menee suoraan diktaattorin taskuun. Ehkä pieni osa
menee kansankin hyväksi.
Jospa sieltä nipistettäisiin muutama sata miljoonaa ja tämä maksettava osuus
annettaisiin Suomalaisina tavaroina. Sähköisiä vesipumppuja, traktoreita ja
muita maataloustyökaluja ym. Näin ehkä apu menisi paremmin perille ja Suomalaisilla olisi töitä.

Jos Suomalainen nuori menee opiskelemaan ulkomaille, hän maksaa 5000 - 12000 euro opiskelijamaksua
vuodessa. Jos Kiinasta, Venäjältä tai vaikkapa Virosta tulee nuori Suomalaiseen yliopistoon
niin heille opiskelu on ilmaista. Näiden ulkomaalaisten opiskelijoiden kustannukset Suomelle on
yli 300 miljoonaa. Misi näitäkin miljoonia ei voida käyttää vaikka paljon puhutun
nuorisotakuun rahoittamiseen.

Tässä hieman lisää ajatuksia velkakierteen katkaisemiseen. Onko ajatukseni utopiaa, sen
päätätte te kanssakirjoittajat.

Huomenna hellii helle, kiva.
La mer

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat