Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voi kuinka tulinkaa apealle mielelle kuullessani eilen kauppakeskus sellon tapahtumista.
Aivan kuin kylmä tuuli olisi puhaltanut sisimpääni ja vienyt mennessään kepeän, aaton tunnelman.
Mietimme mieheni kanssa mikä saa ihmisen tekemäään näin raakoja tekoja, mikä on se aivojen käsky jota ei ihminen hallitse, vai eikö haluakkkaan hallita järkevällä tavalla. Mitä on noin sokea viha?
Kuuluuhan meidän jokaisen tunne-skaalaan myös vihastuminen, mutta kuitenkin pystymme hallitsemaan sen aiheutamatta lopullista tuhoa ja tuskaa.
Vihastuessamme voimme lausua koviakin sanoja, mutta niitä on aina mahdollisuus pyytää anteeksi ja saada anteeksi.
Mutta jos ihminen ei ole henkisesti sairas, niin miten hän katsoo oikeudekseen riistää toiselta hengen?
Ajattelen tässä kuinka suurta joukkoa tuo tapahtuma koskettaa hyvinkin läheltä. On äitejä ja isiä, lapsia ja muita läheisiä. Suru kertautuu ja sen laineet yltävät meihinkin asti jotka emme tunteneet uhreja henkilökohtaisesti.
Voisitteko jakaa kanssani ajatuksia tapahtumasta. Mitähän ajatuksia tapahtuma herätti ET-lehden toimituksessa.
Kaikesta huolimatta toivotan valoisaa tulevaisuutta kaikille.

Kommentit (5)

Hei Hyvämieli,
Kovin ajattelin minäkin eilen, mikä ihmisiä vaivaa, että voi riistää toiselta hengen, se kun on niin peruuttamaton teko, jota ei enää tekemättömäksi saa. Onko sitten niin, että miehet eivät osaa eivätkä halua hakea apua ajoissa? Me naiset sentään puramme mieltämme toisten naisten kanssa. Varmaan moni nainen sai kokea väkivaltaa eilisiltanakin, kun viina vei voiton julissa.
Hyvää alkanutta vuotta 2010 kaikille palstan lukijoille toivottelee Aluisa

Kyllä se kovasti kouraisi kun kyseisen uutisen kuulin. Ensimmäiseksi ajattelin sitä omaisten tuskaa. Läheisen kuolema tekee aina kipeää, varsinkin odottamaton, mutta kun se tapahtuu noin, se koskee paljon kovemmin.
Aloin sitten miettiä taustoja. En tiedä mistä teon tekijä oli kotoisin ja että onko sitä kerrottu, mutta ulkomaalainen oli.
Luin juuri yhden Afkanista kertovan kirjan, jossa kerrottiin talibanien julmuuksista. Kyllä raakalaisia on jotka pitävät tappamista oikeutettuina. Ehkä että tämänkin tappajan taustasta selittää teon.
Minun tyttäreni sanoo, ettei halua kuulla enempää koko jutusta kun siitä tulee niin paha olo. Niinhän se tulee, muuta en osaa nyt sanoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä vuosi 2009 loppui hyvin surullisissa merkeissä. Tässä Sellon tapauksessa löytyy jonkinlainen motiivi teolle, mutta kyllähän se oli kauhea kokemus monelle, monelle sivulliselle ja ennen kaikkea uhrien omaisille.

Kun kuulin uutisen eilen klo 12. eikä silloin vielä tiedetty tarkkaan, mitä oli tapahtunut, tuli kylmän väreet. Sen jälkeen ajattelin tuttuja ja sukulaisia, jotka asuvat Sellon lähellä ja käyvät siellä ostoksilla, sekä nuorta opiskelijatyttöä, joka pari päivää aikaisemmin oli käynyt meillä kylässä ja mennyt suoraan Selloon töihin. Missä he olivat? Iltapäivällä sain tietää, että kolme heistä oli menossa kauppkeskukseen, yksi töihin, muut ruokaostoksille, vähän sen jälkeen kun Sello oli suljettu välikohtauksen takia.

Toivon, että me kaikki pystyisimme ehkäisemään vastaavia tapahtumia jollakin tavalla. Tämä ei ole pelkästään päättäjien, koulujen tai poliisien asia. Meidän kaikkien pitäisi välittää lähiympäristössä olevien ihmisten hyvinvoinnista. Ehkä ystävällinnen tervehdys, hymy tai muu ele on pieni askel myönteisempään suuntaan. Voisimmeko käynnistää "pahan olon ehkäisemistalkoot"?

Todella surullinen tapaus, toivon voimia kaikille, ketä asia kosketti.
Nitanitan ehdotus siitä, miten pienillä asioilla voimme tehdä hyviä tekoja lähimmäisille, kuulostaa hyvältä.
Olen omassa ihmisläheisessä työssäni huomannut, miten tärkeää sellainen on. Ne ihmiset joilla on henkisesti raskasta ilahtuvat aivan varmasti pienestäkin huomiosta ja välittämisestä, kunhan se tulee sydämestä. Varsinkin, kun sattuu tällaisia surullisia asioita niin tuetaan toisiamme, saamme siitä voimaa.

Sellon tapahtumat ovat uutinen joka pitäisi koskettaa jokaista ihmistä. Kukaan ei ole oikeutettu riistämään toiselta henkeä olipa sitten kysymyksessä viha, mustasukkaisuus tai mikä tahansa motiivi. Aina tulisi muistaa, että jokaisella on koskemattomuus, jota täytyy kunnioittaa.
Mutta valitettavasti aina löytyy näitä, joiden täytyy "hallita" toisia pelolla ja väkivallalla ja lopulta jopa toteuttaa uhkauksensa.
Muistuttaisinkin kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat määrätty lähestymiskieltoon, että kunnioittakaa lähimmäisen/ten toivetta ja noudattakaa lakia ja JÄTTÄKÄÄ NÄMÄ HENKILÖT RAUHAAN. Samoin tulee muistaa niiden henkilöiden, jotka ovat sitä hakeneet, että tiedottavat asiasta läheisilleen, työpaikoille ym. ja ilmoittavat heti virkavallalle kieltojen rikkojista.
Nämä ovat tietysti niitä äärilaitapauksia.
Mutta niin kuin tässä jo ehdotettiinkin, että mitä saisimme aikaan jos välittäisimme enemmän kanssaihmisistä, annettaisiin se hymy ja hyvä sana silloin tällöin - jopa yllättäen - ? Tulisiko maailmamme pikkuisen paremmaksi? Poistaisiko se henkistä ahdistusta ja pahoinvointia paremmin kuin pillerit?
Jatkakaamme tänäänkin tapahtuneesta huolimatta hyvän mielen jakamista.
Voimia suuresti toivotan kaikille niille, jotka ovat joutuneet Sellon tapahtumien kärsimysten keskelle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat