Vierailija

Maanantaina Pohjois-Savon käräjäoikeus päätti määrätä eläinlääkärille hoitovirheen takia 230 000 euron korvauksen maksettavaksi sen takia, että tämä oli hoitovirheellään aiheuttanut lupaavan ravihevosen kuoleman. No ei siinä mitään, sellaiseksi oli hevosen arvo arvioitu ja miten liene se sitten tapahtunutkaan, sitä en tiedä. Pitäähän sitä yksityistä omaisuutta suojella, vaikka arvo perustuisikin potentiaaliseen arvoon.

Jäin kuitenkin miettimään tätä, kun mieleeni eräs muu tapaus, jonka Pohjois-Savon käräjäoikeus käsitteli aiemmin tänä vuonna. Muuan kirurgi nimittäin unohti potilaan sydänpussiin sideharson sillä seuraukselle, että potilas kuoli. Omaiset vaativat tapahtuneesta 20 000 euron korvauksia. Summa lienee lähellä sellaista, jonka voisi saada, mikäli virhe voidaan osoittaa tapahtuneen.

Oikeuden päätöksen mukaan kyseessä ei ollut kuolemantuottamus (kyllähän vahinkoja oikeasti sattuu), mutta kohtuullinen korvaussumma... se oli pyöreät nolla euroa.

Näinkö se menee?

Kommentit (7)

Ei mitään tapauksia voi tuosta noin vain verrata keskenään asioita lähemmin tuntematta. Minä en ainakaan voi.

Kieltämättä tilanne on absurdi ! Periaatteessa kaikelle muulle täällä löydetään arvo, mutta ihmiselle ei, oli miten kyvykäs ollut ennen sairastumista/onnettomuutta, eipä ole enää arvoa. Senhän näkee vakuutusyhtiöiden käyttäytymisestä. Vakuutus kun tehdään, kaikki on ihan selvää, jos mitä tapahtuu, korvaus tulee. Sitten tapahtuu onnettomuus, jonka seuraus on työkyvyttömyys ja vakuutusyhtiön pitäisi maksaa n 180 000 euroa . Ei , ei nyt sitten voikaan maksaa , kun sitä ja tätä ja vielä kolmatta. Kyllä siis hevonenkin on arvokkaampi kuin ihminen! bordercolli

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä saa ihmisen ajattelemaan, että hevonen ei voi olla ihmistä arvokkaampi luontokappale? Onhan se isompikin.

Yhtä hyvin voimme päivitellä, miksi teollisuusvakuutuksen vahingonkorvaukset saattavat olla kymmeniä miljoonia euroja. Ei kai tehdas voi olla ihmistä arvokkaampi.

Eikä tässä kaikki. Jos Tasavallan presidentin tai vaikkapa Jorma Ollilan sydäntä operoitaisiin ja sinne sydänpussiin seuraksi jäisi sideharso tuhoisin seurauksin? Arvioitaisiinko teko toisin kuin tavallisen pulliaisen kohdalla?

Kyllä hevonen on yhtä eriarvoinen, kuin ihminenkin.

Tämä oli käräjäoikeuden päätös. Varmasti siitä valitetaan. Onhan tuo korvaava summa todella suuri. Tässä kuitenkin on hevosen arvioitu tuottavuus. Ei ole mainittu onko hevosella jo ollut kilpailunäyttöä vai tuleeko hevonen hyvästä suvusta. Minkälainen hoitovirhe oli?
Taatusti summa tulee putoamaan huomattavasti.

bordercolli

Jostakin syystä minut oli lempattu pois kesken kirjoittamisen ja siksi tuli anonyymi esille, vastoin kaikkia periaatteitani. En tykkää huudella puskista! bordercolli

-Miulle on käynyt samoin moniaat kerrat.
Vaan aina mie palajan takaisin :)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat