Haastan teidät kirjoittajat, että lukijat yhteiseen tiedonsaanti-projektiin.
Aktivoidutaan tavalla tai toisella vaatimaan helpommin saatavaa tietoa seniori-ikäisten palveluista olivatpa ne minkälaatuisia tahansa.
Etenkin julkisen sektorin puolella tieto on tosi hajanaista ja vaikeasti löydettävää ja jos sitä vielä löytyy, niin tulkinta onkin jo vaikeaa.
Miten olisikaan helppoa jos saisit käteesi oppaan josta löytyisi A - Ö:n kaikki siitä lähtien kun kirjoitat eläkehakemuksen ja jos tarvitset opastusta tai lisätietoja, niin mistä niitä saat.
Esim. itselleni on vieläkin hämärän peitossa miten ketju menee, kun pitäisi muuttaa verotustietoja eläkkeelle siirtyessäni.
Etsin myös liikenteen eläkealennuslipuista tietoa, mutta kovin sekin oli hankalaa.
Olenko ainoa joka haikailee tällaista tieto-opasta?

Kommentit (1)

Hei
Itse en sellaista vielä tarvitse, mutta meidän kaupungissamme sellainen jaettiin joku vuosi sitten kaikkiin talouksiin, jossa asui tietyn iän ylittäneitä. Mm. äitini sellaisen sai.
Siihen oli koottu kaikenlaista joka elämän saralta tietoa, mitä voisi kuvitella sen ikäisten ihmisten tarvitsevan. VOi olla että se ei ole enää tallessa, enkä ihan tarkkaan muista mitä kaikkea siinä oli.
Muistaakseni sen olivat koonneet yhdessä kaupunki, sairaanhoitopiiri, kela ja joku muukin taisi olla mukana.
Kannatettava ajatus varmaan muuallakkin ja varmaan myös täällä opas tulisi uusia, onhan paljon tietoa joka on muuttunut.
Kannattaisi varmaan ottaa yhteyttä vaikkapa kotikuntaanne ja ehdottaa tällaisen opuksen tekemistä - vaikkapa esim. oppilastyönä tms.? Voisitte paikkakunnallanne kerätä vaikka adressin vauhdittamaan asiaa.
Kaukainen sukulaiseni on usein pulassa kun ei löydy tietoa helposti (ei ole nettiä eikä muutakaan) ja vaikeampaa on auttaa kun on matkojen päässä, eikä tunne sen kaupungin systeemeitä.
Ja tietysti yksi vaihtoehto on se, että oppaan tekisi niin, että se palvelisi jokaisessa kunnassa ja kaupungissa asujaa, eli ohjeet olisivat yleisellä tasolla. Sen voisi vaikkapa esim. et-lehti rakentaa asiantuntijoidensa avulla????

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat