Seuraa 

Olin eilen katsomassa kotimaista elokuvaa Mieletön elokuu. Se kuvasi 1962 vuonna Helsingissä järjestettyä nuorisofestivaalia. En varmaan itse olisi mennyt katsomaan tuota, mutta kun sain kutsun niin menin. Enkä kadu hetkeäkään. Oli mielenkiintoista seurata ajankuvausta ja eri ideologien kamppailua. Samalla itse tarinan pääjuoni oli omalla tavallaan mielenkiintoinen. Yllätyin positiivisesti kotimaisen elokuvan tarjonnasta ja meinaan kyllä käydä jatkossa katsomassa lisää. Kirjoitin asiasta myös osoitteseen http://vanhuutta.blogspot.fi/2013/10/suomalaiset-elokuvat.html

Kommentit (11)

Vierailija
Make63

Olin eilen katsomassa kotimaista elokuvaa Mieletön elokuu. Se kuvasi 1962 vuonna Helsingissä järjestettyä nuorisofestivaalia. En varmaan itse olisi mennyt katsomaan tuota, mutta kun sain kutsun niin menin. Enkä kadu hetkeäkään. Oli mielenkiintoista seurata ajankuvausta ja eri ideologien kamppailua. Samalla itse tarinan pääjuoni oli omalla tavallaan mielenkiintoinen. Yllätyin positiivisesti kotimaisen elokuvan tarjonnasta ja meinaan kyllä käydä jatkossa katsomassa lisää. Kirjoitin asiasta myös osoitteseen http://vanhuutta.blogspot.fi/2013/10/suomalaiset-elokuvat.html[/quote]

ei aina kannata epäillä, jos toiset eivät pidä kuvista . jokaisella on omamaku kuvien suhteen.
Kaikilla on oma sanoma.

En juurikaan katso kotimaisia elokuvia, en vain oikein ymmärrä niitä. Tästä mainitusta en tiedä olisko katsomisen arvoinen.
Ranskalaiset leffat ovat mielestäni parhaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monessa maassa värkätään elokuvia. On pitkälti katsojasta kiinni mistä tykkää. Joten varoen pitää yleistää huonoa ja hyvää.

Miksi tunnen täydellistä vastenmielisyyttä noita vanhoja kotimaisia elokuvia kohtaan joita tulee tv-stä.
Ne ovat jotenkin niin epäaitoja ja äänitys todella kiduttavaa. Senverran olen katsonut, että tiedän.

Vastenmielisyyttä vanhoja elokuvia kohtaan???

Onhan elokuva ja tekniikka kehittyneet melkoisesti viimeisen 100 vuoden aikana. Alkuaikoina oli onnessaan, että saatiin jotain filmille. Katsojat olivat kuitenkin varmaan silloin noistakin kuvista mielissään. Nyt katsotaan jo 3D-elokuvia laseilla, jotka vievät katsojan mukaan tapahtumaan. Siitäkin voi nauttia!

Mutta se on aikansa kutakin! Jos joku haluaa nauttia vanhoista kuvista niin nauttikoon. Jos joku ei nauti niin silloin hän katsoo omaa mielilajiaan ja aikakauttaan edustavaa elokuvaa.

Olen itse 50-luvulla aloittanut elokuvien katsomisen ja huolimatta innostani nykyisten elokuvien perään tykkään katsoa edelleen ainakin sadatta kertaa Tukkijoella ja Niskavuoria ja monia muitakin vanhoja kuvia.

Onneksi valinnanvaraa löytyy ja nykytekniikka tuo ne kaikkien ulottuville! Nauttikaa suomalaisista ja muunkin maalaisista elokuvista!

Lainaus:

Miksi tunnen täydellistä vastenmielisyyttä noita vanhoja kotimaisia elokuvia kohtaan joita tulee tv-stä.
Ne ovat jotenkin niin epäaitoja ja äänitys todella kiduttavaa. Senverran olen katsonut, että tiedän.

Katson mielelläni 40 ja 50-luvuilla tehtyjä kotimaisia elokuvia, varsinkin kun itse on elänyt tuon romanttisen ajan. Sen ajan näyttelijät ovat hyviä ja vaikka kuvat ovat hieman naiveja niin se ei haittaa. Ei nissä ainakaan ole rivoa seksiä niin kuin nykyisissä tekeleissä. Kyllä varttunut ihminen kaipaa myös romantiikkaa ja komeitten näyttelijöiden esityksiä.
Ukki

Niin romanttiikkaa ja komediaa , 1940-1950 luvuilla tehdyt kotimaiset elokuvat pääasiassa. Myöhemmin on tehty nykyihmistä kuvaavia, ja pidän joistakin 2000 luvulla tehdyistäkin, vaikka ote on ehkä joskus liiankin reipasta. Tietenkin kullakin ajalla pitää olla omanlaisensa elokuva, muutenhan ei tulis mitään kehitystä. p-kolli

Muutama vuosi sitten tuli kotimainen elokuva Postia pappi Jaakobille, joka oli mielestäni hyvä ja koskettava.

Valtaosa kotimaisista elokuvista ovat huonoja, mässäillään esim. sosiaalipornolla, nuoriso melskaa ja juo.
60-luvun leffat eli niistä kertovat ovat tietysti vasemmistovaikutteista.

Miusta on ihanaa kahtoo vanhoja kotimaisia elokuvia.
Kun vain joskus olis elokuvateatterissa näytöksiä, olis
se hienoa nähä vaikka Katariina kaunis leski isolta kankaalta.
Ja miten monta hauskaa tai haikeaa laulua on tullut
opittua elokuvista ja niitä sitten on kiva itekseen
lauleskella

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat