Olin tänään vaikuttavassa runoillassa , joka koostui Yrjö Jylhän Kiirastuli- kokoelman runoista ja ajankohtaan sopivasta musiikista . Esitys pidettiin paikallisessa kirkossa , esittäjät olivat kolme miestä joista yksi toimi kertojana.
Altarin eteen oli rakennettu korsu , esittäjät olivat pukeutuneet sotilaiksi. Esityksessä käytettiin myöskin mukana valoja ja radiokerrontaa , äänentoistoa ei oltu unohdettu. Minulla oli mukana FM- laitteeni , koska halusin nauttia esityksestä. Odotin jännittyneenä omia mieli runojani ja niiden tulkintoja , ja esityksessä olivat kaikki mukana.
Muistan kuinka itse kahdeksan vuotiaani ensimmäisen kerran luvin Kiirastulta ja heti tunsin runot omikseni.
Myöhemmin monen vuosikymmenen päästä sain esittää töissä eräänä Joulupäivänä Jylhän Pyhän Yö- runon , muistan vieläkin tuon tunnelman.
Äidiltäni olen saanut kuulla että Jylhä toimi sodassa hänen veljiensä ja sukulaistensa kompannian johtajana , ja miten eräs runo olisi kertonut hänen tuntemansa sotilaan kuolemasta .
Mielestäni Yrjö Jylhän Kiirastulen runot koskettavat vielä nykypäivänä rujolla karuudellaan ja laittavat ajattelemaan kuinka hyvin asiatovat.

Kommentit (5)

Synkkiä runoja synkkämielisille suomalaisille. En moista tahdo käsittää, että ihmiset haluaa oikein piehtaroida sota ja muissa kurjuuskokemuksissaan. Ehkä sitä sitten kutsutaan jonkinasteiseksi isänmaallisuudeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokainen saa vapaasti ilmaista itseään. Odotin kyllä asiallista keskustelua ja muistoja siitä mitä Jylhän Kiirastuli- runot saavat aikaan . No ehkä kirjoitan aina vääristä asioista. Siis taidan jättää kirjoittelun muille. Hyvää Jouluodotusta.

Älä itseäsi moiti. Meillä jokaisella kun on oma runomakumme. Et-n sivuillakin sen olen huomannut. Harvoin on kahta positiivista mielipidettä mistään runosta. Runoilu, kuin niiden lukeminenkin on sellaista fiilishommaa.
On aikoja kun ahmin eri runoilijoiden tekstejä ja taas aika jolloin päällimmäisenä kiinnostaa joku muu asia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat