Jälleen on paljastunut eläkevakuutusyhtiön johtajan kohtuuttoman suuret palkat ja muut
luontaisedut.
KEVAn tj Merja Ailua, oikeustieteen kandi, palkka luontaisetuineen 18000 € kuukaudessa.
Luontaisetuina Katajanokalla sijaitseva yli miljoonan asunto merinäköalalla, keittiöremonttikin
maksoi 250000 euroa. Erikoisvarusteltu BMV-avoauto. Potkujen tullessa 216000 euron
korvaus.
Jälleen jäsenkirja ratkaisi nimityksen, KEPU. Hakijoina oli myös tohtorinväitöskirjan omaavia
hakijoita, vaan jäsenkirja vei voiton.
Onhan näitäjäsenkirjajohtajia muitakin. KELA = Hyssälä. Eva Biadet = vähemmistövaltuutettu.
Laura Räty = Hgin kaup.johtaja OP Heinonen = YLE. Tässä muutama.
Hyväveliverkosto pelaa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013111417715056_uu.shtml

Sivut

Kommentit (160)

Niin, on ehkä syytä muistaa, että varsinainen konna tuskin on hulppeat edut saadut toimitusjohtaja, vaan ne taustavoimat, jotka eduista ovat päättäneet. Edeltäjät (miehiä) ovat luultavasti saaneet ihan vastaavat edut.

Erikoista on, että kun nuo kohtuuttomat edut osuvat naisen kohdalle, asiasta nousee tosi iso juttu. Muistammehan vielä Sirkka Hämäläisen eläkkeet, joita sitten leikattiin, vaikka miehet olivat vastaavanlaisia saaneet sitä ennen.

En puolusta johtajien saamia täysin ulkoavaruudesta olevia etuja, mutta halusin tuoda vain uutta näkökulmaa keskusteluun.

Hyvä siis, jos naisen saamina nuo edut näyttävät todellisen älyttömyyden ja ne kohtuullistettaisiin.

Sukupuolista syrjintäähän Suomessa ei ole!

Toivoa sopii, että noista kohtuuttomuuksista pääästäisi irti. Niinhän se kuitenkin on, että jos yksi kohta kohtuullistetaan joillakin uusilla lailla, mennään toisesta kohdasta läpi. Eli aina riittää hyväksikäyttöä yhteiskunnan rahoille.
Älykkyys ja röyhkeys on huono yhdistelmä ihmisluonnossa.
Ei pätevin mutta sopivin, noinhan se menee, jäsenkirjan väri määrittää sopivuuden.
Eikä tuo ole mikään uusi asia.
Aikamoista itsekkyyttä ja sisukkuutta vaatii mällätä toisten rahoilla, kuinka tuollainen henkilö voi itseään kunnioittaa,
tai rauhassa yötään nukkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onhan tämä kahmiminen niin väärin!
Osa Suomen kansasta elää alle köyhyysrajan.Ja pienituloiset eläkelläiset...
Saa sitten ihmetellä,miksi perheet voivat huonosti?-Jos ei ole rahaa ostaa ruokaa,vaatteita ym...

Nämä Suomen rikkaat-veliverkosto pelailee-toisilleen rikkauksia!
Hei,miksi nämä roistot kehtaavat ryöstää köyhiä kansalaisia.
Ei näytä olevan mitään omaatuntoa!

Minulle,minulle kaikki,ei muille...

Aikamoista itsekkyyttä ja sisukkuutta vaatii mällätä toisten rahoilla, kuinka tuollainen henkilö voi itseään kunnioittaa,
tai rauhassa yötään nukkua.

Juuri noin. Kyseessä on vielä herkkä ala. Varat ovat työtätekevien maksuista kerättyjä ja
tarkoitettuja heidän eläketurvakseen.

Ahneuskilpailu
Kirjoittanut Eero Vainio

Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtaja Merja Ailus on uusin kisaaja ahneuskilpailussa, jossa osallistujina on osa Suomen ykkösjohtajista. Ailus on asunut muutaman vuoden sisällä jo kahdessa Kevan kustantamassa työsuhdeasunnossa. Ailukselle 2010 ostettu työsuhdeasunto maksoi lehtitietojen mukaan 1,3 miljoonaa euroa ja 2012 Katajanokalta ostettu asunto 1,1 miljoonaa euroa. Jälkimmäiseen asuntoon tehtiin myös 250 000 euron remontti. Ailus on maksanut asumisestaan Katajanokan luksusasunnossa reilun 1000€ kuukaudessa, kun käypä vuokra olisi liki 5000€. Lisäksi Ailukselle on puljailtu työsuhdeautoksi avobemari. Työsuhdeauton lisäksi hänellä on kuitenkin käytössään myös autonkuljettaja ja virka-auto.

Massatyöttömyyden keskellä tällaiset uutiset kertovat karua tarinaa yhteiskunnasta, jossa osa eliitistä erkaantuu tavallisen kansan arjesta liki täysin. Menestyksen tavoittelussa ei ole tietenkään mitään pahaa, mutta jenkkityylinen palkkajohtajien elostelu nakertaa yhteiskunnallista moraalia ja yleistä luottamusta yhteiskuntaan. Kohtuullisuus on tärkeä periaate, josta johtajien olisi erityisen tärkeää pitää kiinni. Ailuksen pröystäilyt on tehty julkisen sektorin työntekijöiden eläkevaroilla, mikä tekee kokonaisuudesta erityisen röyhkeän.

Työsuhdeasunto itsessään ei ole pahe, mutta Ailuksen tapaus on täysin eri asia kuin se, että talonmies asuu kerrostalon yhteydessä olevassa edullisessa asunnossa tai se, että työnantaja osallistuu reissutyötä tekevän asumiskustannuksiin. Ailuksen vuositulot ovat kuitenkin yli 220 000 euroa. Ehkä hän pystyisi juuri ja juuri maksamaan Katajanokalla olevasta eläkevaroilla hankitusta luksusasunnosta enemmän kuin tonnin, joka on viidesosa markkinahinnasta.

Työsuhdeautojakin toki tarvitaan. Huonoja metsäteitä ajava metsuri ja ympäri Suomea kiertävä kaupparatsu tarvitsevat kelvollisen auton ansaitakseen elannon, ja on oikein, että työnantaja voi heitä tukea. Mutta tarvitseeko eläkevaroin kustantaa avobemari huippujohtajalle, jolla on käytössään autonkuljettaja ja firman auto? Minusta ei. Mihin Ailus ylipäätään tarvitsee työsuhdeautoa, jos hänellä on käytössään myös firman auto ja autonkuljettaja?

Kevassa ja muissa julkisrahoitteisissa yhtiöissä kannattaa nyt alkaa suitsia kohtuuttomuuksia itse. Ailuskin voisi tehdä hieman johtopäätöksiä. Nimittäin kun ahneus ylittää kohtuuden, niin yhteiskunnan on asetettava rajat.

Jutta U kertoi että 3000 on hyvä palkka. Tässä se on kuusinkertainen + edut.
Mutta työporukkaa pidetään mielellään 10 h eli 1700 e /kk Sen takia on herroille lyötävä pätäkkää pöytään että keskiarvo on hyvä. Kiva kehua ulkomailla miten meillä hurisee.

Pomoilla saa olla parempi palkka. Monissa tilanteissa ero on satasen tai kaksi, ei 15000 e

Tämä on aivan hirveää,miten Suomessa jotkut ottavat suurimmat tulot kansan tuotosta-tuloista ja sitten viedään veroparatiisiin loput rahat.
Paha on elää köyhänä,nälässä täällä kahmijoitten maailmassa.

Älä köyhyyttä,äläkä rikkautta minulle anna,vaan määräosa leipää

Mutta nämä rikkaat ja väärinkäyttäjät vievät leivästä 3/4 osaa.

Lainaus:

Jutta U kertoi että 3000 on hyvä palkka. Tässä se on kuusinkertainen + edut.
Mutta työporukkaa pidetään mielellään 10 h eli 1700 e /kk Sen takia on herroille lyötävä pätäkkää pöytään että keskiarvo on hyvä. Kiva kehua ulkomailla miten meillä hurisee.

Pomoilla saa olla parempi palkka. Monissa tilanteissa ero on satasen tai kaksi, ei 15000 e


En ole koskaan saanut yli 2000 e bruttonakaan. Silti on pitänyt tulla omillaan toimeen ja maksaa jopa velat. Mutta eipä olekaan mitään luksusta, ellei siksi katsota elämänmyönteisyyttä ja oikeudenmukaisuuden tajua.

Näitä kohtuuttomuuksia putkahtelee vähän sieltä ja täältä. Aikansa kohistaan ja kauhistellaan, ja sitten entinen meno jatkuu. Purnaajat ostavat tavaransa sieltä mistä ennenkin, äänestävät vaaleissa kuin ennenkin, ja mikään ei muutu. Näiltä henkisesti sairailta ahnehtijoilta on turha vapaaehtoista muutosta odottaa. Ainut valta mikä tavantallaajalla on, olisi äänestää jaloillaan". Liike-elämässä korruptio ei vähene elleivät ostajat mene muualle - politiikassa tehoaa vain ja ainoastaan pelko valituksi tulleiden omien etujen vähenemisestä.
A-studiossa Risikko kieltäytyi antamasta haastattelua veronmaksajille!!!!!!!!!!???????työnantajilleen. Suomessako ei ole korruptiota - mihin tämmöistä ministeriä tarvitaan?

Risikko haluaa vain karsia ja rajoittaa tukien myöntämistä ja tukee ihmisten eriarvoisuutta. Siinä ei todella ole nainen paikallaan !

Helsingin Katajanokan
työsuhdeasunnon ehostukseen käytetty summa kohoaa IS:n mukaan 252 759 euroon. Isoimmat menoerät olivat 100 000 euroa kalusteisiin ja kodinkoneisiin sekä 46 000 euroa maalaus- ja laatoitustöihin.
Yksittäisistä hankinnoista IS mainitsee muun muassa 2 000 euron poreammeen, 3 000 euron viinikaapin, 28 000 euron keittiökalusteet, 5 500 euron kivitasot ja 2 000 euron höyryuunin.
Myös remontin suunnittelu- ja valvontakulut olivat hulppeat, yli 24 000 euroa. IS:n mukaan remontin suunnittelusta ja sisustuksesta vastasi muun muassa luksushotellien sisustussuunnittelusta tunnettu arkkitehtitoimisto.
Iltalehti

Onko hän kaunis - no, empä tiedä
Onko hän erittäin viisas - oikeustieteen opiskeluja
No mitäs avuja hänellä on 18000 euron työpaikkaan - no ainakin
ahneus ja oikean puolueen jäsenkortti.

Ailuksen valinnan takana on median mukaan kokoomus ja keskusta. Samat tahot on varmaan etujenkin takana. Pääsemme siis kiittämään oikeita tahoja tästäkin ahneuden osoituksesta.

Entä sitten? Ihan sama. En usko että nuo rahankerääjät ovat sen kummemmin onnellisia tai hyvinvoivia kuin muutkaan, päinvastoin, sääliksi käy, ei kovin taida elämä helppoa olla heilläkään.
Joskus nuorempana olin "katkera" (pikkusen ylisana) kaikille jotka vetivät rahaa keinoja kaihtamatta, itsekin sitä halusin kun luulin että isot tulot ja iso omaisuus toisi onnen. Eipä tuonut.

Lainaus:

Entä sitten? Ihan sama. En usko että nuo rahankerääjät ovat sen kummemmin onnellisia tai hyvinvoivia kuin muutkaan, päinvastoin, sääliksi käy, ei kovin taida elämä helppoa olla heilläkään.
Joskus nuorempana olin "katkera" (pikkusen ylisana) kaikille jotka vetivät rahaa keinoja kaihtamatta, itsekin sitä halusin kun luulin että isot tulot ja iso omaisuus toisi onnen. Eipä tuonut.

Ei ole kyse siitä, miten onnellisia nuo saajat ovat. Kun kulutetaan muiden ihmisten turvaksi pakollisesti kerättyjä varoja, niiden käytössä pitäisi olla erikoisen tarkkoja. Mitään luksusta tai ylimääräistä niillä varoilla ei tule rahoittaa. Ei ole oikein, että eläkeikää nostetaan siksi, että rahat on tuhlattu johtajien hulppeaan elämään.

Tosin onhan kautta aikojen kaikki miespuolisetkin pomot saaneet aivan älyttömän isoja etuja. Esim. SPR:n johdossa ollut asui vuosia sitten sitten ulkomailla melko ylivarustetussa asunnossa ja siitä tehtiin juttu. En muista henkilöä enkä maata. Se oli kuitenkin pientä verrattuna nykyisiin palkkoihin ja etuihin. Oli kysymys avustuksina saatujen varojen käytöstä. Moni itsekin puutteessa elävä antoi roponsa tietämättä, että kenties ne meni johtajien ylelliseen elämään.

Sen sijaan, että haukutaan etujen saajia, on haukuttava etujen myöntäjät. Milloin päättyvät poliittiset virkanimitykset? Aina ennen vaaleja jokainen puolue tuomitsee ne, mutta yksikään ei jätä käyttämättä niitä omalla kohdallaan. Nyt suunnitellaan Puskan työn jatkajaksi demaria. Siis demarius menee pätevyyden edelle.

Jälkikin on ollut sen mukaista, että jäsenkirja on ratkaissut eikä pätevyys.

Vierailija

En mitenkään halua puolustella tuollaista ahneutta mutta on hyvä ottaa huomioon myös tämä näkökulma:
Kyseessä on eläkevakuutusyhtiö jonka työnä on sijoittaa varat tuottavasti. Kallis asunto Helsingin keskustassa on sijoitus jonka arvo nousee. Ailus ei saanut taskuunsa tuota miljoonaa vaan se on kiinteistösijoitus. Ailus maksaa siitä veroa aika paljon ja ne veroeurot menevät muunmuassa Helsingin kaupungin terveydenhuoltoon. Ne eivät ole pois Suomesta. Avobemari ei sitten kyllä ole sijoitus :)

En mitenkään halua puolustella tuollaista ahneutta mutta on hyvä ottaa huomioon myös tämä näkökulma:
Kyseessä on eläkevakuutusyhtiö jonka työnä on sijoittaa varat tuottavasti. Kallis asunto Helsingin keskustassa on sijoitus jonka arvo nousee. lainaus edellisestä

Joka alalla vaaditaan säästöjä ja supistuksia. Luulisi saman säännön
koskevan tätäkin asiaa. Etenkin, kun on kyse eläkeläisten varoista.

Mielestäni menee kerskakulutuksen puolelle, jos remonttiin
käytetään 252759 euroa. Siihen sisältyi myös 3000 euron
viinikaappi.
Mitenkähän sekin liittyy siihen asunnon arvonnousuun?

Tuppurainen Tappuraisen takuumiehenä.

Jotenkin on surkuhupaisaa, että tätä KEVA-sotkua johtaa henkilö, joka on myös poliittisella
päätöksellä valittu virkaansa, Helsingin kaup.johtaja Laura Räty. Pyrki 2011 kansanedustajaksi,
mutta ei päässyt. Ei edes hakenut tätä kaup.johtajan virkaa. Kokoomus toi hänet mustana
hevosena kisaan mukaan, olisiko koulutukseltaan lääket. lis.
Johan tuollaiset nimitykset kieltää perustuslakikin. Ei vain koske herroja.

Kyllä maailmaan mahtuu! Minkälaisia ja ketä ovat henkilöt jotka tuollaista saa aikaan? Ei heillä ainakaan ole mitään suhteellisuuden tajua, eikä millään ole puolusteltavissa tuollainen tuhlausta!
Välinpitämättömyys, ahneus, hyväksikäyttö ja yhteiskunnan varoista ja varoilla. Minä näen tuossa kavalluksen makua.

On kai se helppoa ottaa jos omaa tietynlaisen luonteen ja varat ovat esim. eläkelaitoksen?
Muistelen hämärästi muuatta sijoitusjohtajaa, joka sivulauseessa tunnusti pelaavansa vähän nettipokeria.
Taka-alalla mielessäni kuiskutti; "kenenkähän rahoilla?".

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat