Turun tuomiokirkon Jouluseimi

Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Kävimme viime lauantaina mieheni kanssa tapamme mukaan katsomassa Turun Joulua. Ja menimme Turun tuomiokirkkoon samalla katsomaan Jouluseimeä. Tunnelma oli harras , kaunis musiikki soi koko ajan , ihmiset jonottivat kärsivällisesti. Ja millainen jouluseimi , kokonainen kylä tuotuna tuomiokirkkoon. En ihmettele miksi turun tuomiokirkon seimi on saanut niin paljon julkisuutta osakseen , ihmettelisin jos ei olisi saanut.

Kommentit (3)

Vierailija

Kävin myös katsomassa seimeä adventin alkajaisiksi, silloin kun kuusen valot sytytettiin. Hieno ja tunnelmallinen oli.
Kirkossa oli silloin tungosta, kun oli paljon lapsiperheitä ja lapsille omaa adventtiohjelmaa. Nyt tulevana torstaina kun
menen pojan kanssa kirkkokonserttiin, jään katsomaan asetelmaa paremmalla ajalla.
Lauantaisin ja sunnuntaisin on helppo poiketa samalla reissulla myös vanhan ajan joulumarkkinoille kadun toiselle puolen. Markkinat kestävät klo 17:een, siellä monenlaista ohjelmaa ulkona ja sisällä, netistä näkee ajat.

Vierailija

Jouluseimet lisääntyvät kokoajan. Pöytäkoristeiksi on pienoismalleja ja maaseudulla kyläyhdistykset tai yksityiset ihmiset rakentavat niitä teiden varsille.
Minä muistan lapsuudesta kun ulkona navetan seinustalla oli hevosen ruokakaukalo. Tallissa oli myös omansa.
Sitä sanottiin soimeksi.
Myöhemmin tajusin että se tarkoittaa samaa kuin seimi, joka sanana nykyisin liitetään pelkästään Jeesus-lapsen syntymään.
http://suomenmuseotonline.fi/fi/kohde/Pielisen+museo/29%3A418?pathId=1.9...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat