Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

On se ihmismiel kummallinen. Oon koko ajan ihmetelly, miks on aina vain avattava uus ketju, vaikka entisiinki mahtuis tekstii. Ja nyt ite syyllistyn samaan. Onhan tuolla raadin puolella toinen murreketju, mutta se kirjautuminen on liian vaivalloista. Se ketju tuntuu olevan vain muutaman hallussa. Eivät hyö varmaan kieltäs mukaan tulemasta, mutta kun se ei houkuta.

Saapi nähä, höpisenkö täällä yksinän vai liittyykö muita seuraan, vaikka kertaalleen pistäytymmään. On vain oltava jokin paikka, jossa saa mieltään purkaa.

Murteet ol sellainen. Toivottavasti sellaiseksi pallaa. Mutta nyt siellä on leirit puolesta ja vastaan. On luonnollista, että ei olla kaikki sammaa mieltä ja välillä nokitellaan. Mutta se, jotta joku on aina syytön ja hällä on rintama puolustamassa, vaikka miten olis loukannu muita ja ollu varsinainen alottaja. Syy on aina siinä toisessa, kuka se milloinki on. Miksei voi joskus myöntee suoraan, jotta tul loukanneeks. En kiellä, etteikö hän ihan mukavasti kirjuttas. Juur siks on vahinko, jotta leirit on syntyny. Ei mulla oo varsinaisesti mittää häntä vastaan, mutta en vain jaksa ennää siellä osallistuu.

Toivon, jotta tänne ei kukaan tulis ilkkumaan vaan huiloomaan vain. Luultavasti seuraava viesti on kuitenkin jo hyvin negatiivinen ja mie suan kuulla kunnian. Voi kun olisi väärässä senkin suhteen.

Tulukee siis tänne kaikki työ leppoo kaipoovat. Tarinoijaan. Nikillä voipi kansa tulla, vaikka itellän ei siihen rohkeus riittäny (en haluu ajojahtii ihteeni kohtaan). Mahtasko murteista ”karkotetut” rohjeta tänne? Jos ei, niin rupattelen sitten ihan keskenän, kuten suapisti sannoo.

Tere tulemast!

Sivut

Kommentit (8541)

Ka päivvee! Tulin, kun on näköjjään avvoimet ovet. Ja Tervetulloo-matto kynnyksen eissä.

Monesti oliskkii varmmaan viissainta vettäytyy ite vähän kauvemmaks, jos riittoo tulloo, kun jiähä kiistelemmään. Tahttoo vain piästä unohtummaan, jotta jokkaisella on yhtäläiset oikkeuvet purkkoo tuntojjaan. Tietennii kettää loukkoomatta. Se kun tuo immeisen miel on siitäkkii omituinen, jotta aina ei ymmärrä oikkein, mitä toinen on tahtonna sannoo. Ei oo välttämättä tarkottanna pahaks, vaikka toinen on silleen tulukinna, kun niitä kirjuttajan ilimmeitä ei niä.

Tarjottaanko tiällä kahvviikkii, jotta jaksa rupatella paremmin. Onko oikkein nokipannukahvvii vai ihanko on moternimpi tiputin? Entä känttyy? Olisko pitännä tuuva omat kahvit ja käntyt?

No männööhän se hetki kuivinnii suin. Pittää ens kerralla varrauttuu paremmin, jos en heti porttikielttoo sua.

Ei mulla oikkeestaan mittää assiita ollu, jotta eihän ois kahvitella ies kerinnä. Suatan kyllä tulla uuvesttaankkii, ainakkii jos kahvin haju nennään tiältä tunkkeuttuu.

No johan tuo olo kevenkkii, joten pittää lähttee käpsehtimmään mökille.

Ryökäle

Katohan sie nyymi 10.45, kun se evakko onnisttuu näinkkii päin. Miks et muuten maininna minnuu, ryökälettä, kun sattuilijoita olit karkottamassa? Miehän en oo siellä juur mittää totta kirjuttanna, pelekkee sattuu vain. Tai no voihan sinne sekkaan jottai tottakkii laittoo, kun nekkii valleesta männöö. Miusta on hauskkoo lukkee satuja, vaikka luvin niitä kyllä jo pentuna paljon. Ja aikkuisenakkii. Voi miten mukavvoo on suaha olla välillä se pikkuipana, vaikka kurtut nuamassa lissääntyykkii.

Enkä olis mehtistä enkä suapistii ajamassa minnekkää. Hyö kun sattuut olemmaan helläluontossii. Niin ja kukkaa toinen ei oo vasttuussa kenenkkään muun kirjutuksista. Eiköhän myö olla kaikki vielä ihtesä herroja (paitsi kotona voi joku pomottaja olla). Paitsi Katinka on vasttuussa Simon kirjutuksista vai olko se toisin päin.

Eikä kenenkkää oo PAKKO mihinkkään kirjuttoo, mutta onhan mukava, jotta on kuitennii paikkoja, jossa voi mielttään purkkoo. Näkkyy, jotta sie oot nyt harmistuksissas. Jos siekkii löysseet vähä ja istahat kannonnokkaan kunnes kiukku luanttuu. Ja voithan sie tiälläkkii kiukkus purkkoo, mutta elä lyö kengällä. Ota se tosin pois, mutta lävväytä sukalla. Se voi olla jopa tehokkaampi varsinnii, jos on muutaman päivän pesemättä ollu.

Eiköhän tuas jatketa taivallusta?

Ryökäle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terve!
Kirjotin just murteisiin ja tulin piipahtamaan tännekin. Taidan nyt yrittää kirjakieltä vaikka murrre meinaakin jäädä päälle. Kai se näinkin käy?

Sitä vaan, että Voisihan tämä olla sitten se henkireikä jos ei jaksa tai viitsi niistä naruista vedellä. En minä ainakaan viitsi.
Ei ketään pois olla ajamassa mistään. Jäi kyllä mieleen kerran kirjoitus. "Kirjoitellaan me täällä, menköön vanhat sinne vanhojen paikkaan", mutta kun en tiennyt oikein mitä tarkoitti niin jatkoin vaan entiseen tapaan, kuitenkin entistä varovaisemmin. Enkä lähtenyt mihinkään.
Suapisti ja metsänpoika tarkoittavat hyvää ja rakastavat sovintoa, niin olen ymmärtänyt. Jokainen sovintoon pyrkivä käyttää niitä keinoja mihin uskoo.

Simo laittaa terveisiä, että kyllä ovat hänen mielipiteensä ihan omasta oravanpäästään. Katinka vaan vähän tuppaa muuntelemaan.

Kiitos aloittajalle ja kaikille!

Moi katinka! Sie (ja Simo) suat aina muut hyvälle tuulelle. Jos tiällä ollaan evakossa just murtteista, luulis tiällä murtteen olevan oletus. Niin mie ainakkii oletin, vaikka suatoin erehttyy. Jokkainen kirjuttaa sitten silleen kun parraaks näkköö.

On se hyväkkii, jottei aina kaikkee ymmärrä niin kun tuottai vanhojen paikkaan männöö.
Terkkuja Simolle.

Ryökäle

Kävin murteissa kertomassa, jottei voimat riitä ennee siellä jatkamisseen. Taijan liittyy tähän evakkoporukkaan, niin ei tarvihe yksinnään nyytti olalla ja reppu selässä kulukkee. Olokkee huoleti, on kahvii ja leippee repussa.

Ryökäle

Moi, tänne mie voisin ehkä joskus tullakkii pistäytymmää,
mutta nyt oon vuorotteluvappaalla. Katellaan etteenpäin.

Kyllä Simo on ihana ja aina niin aurinkoinen ilme on hällä :-)

Lainaus:

Se Loossikin on olemassa ja ollut pitkään käyttämättä,tulkaa sinne!

Tarkoittanet tätä:
http://www.nettiet.fi/forum/sana-on-vapaa/5526-Loossi.html?page=1&text=

Siellä kirjutettaan näköjjään lähinnä kirjakielellä. Ei varmaan hullumpi paikka tuokkaa. Näkkyy vain olevan niin, jotta ei kaikkii jo olemassa olevvii muisteta/tiijetä ja avattaan uus. On melekonen hakeminen, jos yrittää kauvas karanneista sopivvoo ehtii.

Hei mariat! Toivottaan, jotta tiällä ei kukkaa ala kettää pois hätistellä.

Ei luulis ennee meijän ikästen leikkivän kukkulan kuningasta. Toissaalta tähän ikkään männessä on suattanna kerätä vihoja piälleen joko aihheesta tai viärinkäsityksestä. Mutta ei vanhoja kaunojakkaa sais toisten eissä purkkoo, vaikka sattus olemmaankkii.

Toivottaan rauhallista jatkkoo huumorrii unohtamatta.

Lupsakkoo päivvee!

Ryökäle tuas

Moi kaikki!
En osaa enkä jaksa murteella kirjoittaa, kun mulla tuo puhekieli on niin monesta murteesta koottu, vaikkakin eniten on Varsinais-Suomen murretta siinä.
No, olen nyt evakossa täällä, kun en halua murteisiin. Syy on yksinkertaisesti se, etten jaksa lukea pitkiä kirjoituksia murteella, vaikka niistä monista yleensä saankin aika hyvin selvää jostain syystä.

Nyt tekis mieli huilata sillä tavoin, että pääsis jonnekin kauas täältä tältä paikkakunnalta ihan vaan olemaan itseksensä. Rakastan luontoa, joten pitäisi keksiä paikka jossa pääsee luonnon helmaan, vaikka se oliskin joku kylpylä samalla.
Ehdotuksia otetaan vastaan! :)
T: possu

Heips,vaa,tääl nyt määki määki sit.
Heti täs alkus sanon anolle 14.28 kirjottanel,et kyl voi,pitää ja saa,tul reippast vaa joukko.Kypärä päähä ja tulta päi.NO,ei vaineska. ;))
Se o vähä niinku laste leireil o ns.leirikaste,et joutu kestämä yhtä sun toista,et läpäise sen ja saa leiridiplomi.
Leikki sikses,mut nii se o,et harva on päässy iha mittä ilma arvostelu mihinkkä kun alkus yrittä.
Määkä en tiänny minne mää oike mene ja hoosasi sinne sun tänne,mut lytty meni mun runot ja vähä muutki jutut.
Mut
murrepalsta o ollu mun iloni tai eräs iloistani,mut siäl ei nyt just henki oikken kulje,o vähä tunkkane olo,nii siks määki ole nyt tääl.
Oma miälipites jokane saa sanno,mut ei tarttis ruveta niinku henkilökohtasuuksi menemä ja riitelemä.
Niinku Katinka tual jossa kaunist sanos;sama asia voi sanno monel ja ainaki kahrel taval (ihan näin hän ei sanonu,mut sinnepäi).
Mää <<(en ol ollenka lammas,vaik oinas olenki),toivoisi nyt iha kamalan paljo hyvä tahto ja ettei simmossi loukkavi letkautuksi kukka viittis heitellä ,ei sisält,eikä ulkko.
En puolusta kettä ,mut tiärän vissiste,et iha turha o rääpi vanhoi juttui,tääl o ihani ihmissi ja ollu mahtava huumori,mihi see nyt vois karota?Oteta se käyttösse.
Aloteta siit puhtalt pöyrält mihi jo o katettu kaffe ja pullaki . Ryäkäle ja sivu alottanu ova jo toivottane tervetulleks kaik hyväntahtose ihmiset.Kyl hyvämiäli aina paha olo voitta.
Vai kui?

Hei vaan evakkolaiset ja lepuuttajat :-)

Jäin vähän ymmälle että mikä tästä ketjusta tekee levähdyspaikan, jos tänne lappaa samat kaikki jotka ovat murteissa ? Miten täällä mitään hyvää mieltä saa kun esim.yksi ja sama persoona on oikomassa heti eturiuhoilla muiden sanomisia ?

En tosiaan nyt jyvälle pääse tästä enkä ole varma onko tämä ketju sen parempi paikka kun murteet tai loossi tai mikään jonne kaikki samat pakkautuu ?

Pidän kuitenkin peukkuja tälle hankkeelle, joskus ihmeitäkin tapahtuu.

Lainaus:

Minusta evakkoon olisi pitänyt lähteä metsänpoika,joka toi juulin murteisiin ja sitten juuli,joka on käsittämättömällä itsekkyydellään ,ilkeilyillään ja satuilullaan saanut murre-ketjun useasti sekaisin ja sitten suapisti,joka on kilvan ollut juulin puolella noissa typeryyksissä.
Itse en aio jatkaa kummassakaan,se on nyt ohi,Its`ower.

Jeps. Metsänpoika on ollut hiukkasen hyväuskoinen ja kun hän haluaa olla kaikkien "sorrettujen" auttaja. Kaikki ei aina ole niinkun luulisi, joskus se auttajan viisauskin vipuun menee. No eihän siinä mitään kun on tuonut jonkun mukaan niin on tuonut, mutta paljon se vaatii että aina jaksaa Juulin satuja lukea.
Satuiluhan itsessään on varsin hauskaa, etenkin ryökäleen ja mehtiksen jutut on varsin meheviä ja niitä voisi kuvitella lähestulkoon oikeiksi muistoiksi.

Satuilut ja tarinat on kutkuttavia ja kivoja silloin kun niillä ei pyritä nostamaan itseään erikoisasemaan hyvässä eikä huonossa.

Possulle en ossoo vinkkii anttoo, mutta jospa joku muu ossois.

Usvista on aina hauska lukkee. Mie kuitennii kysyn siulta usvis ihan virne suupielessä, eikö kuitennii kunnon kiukku mää pilalle, jos joku tulloo sille naurammaan tai lyö sen lekkeriks. Uattelepa, miten monta huonetta on siivottu kunnon kiukun voimalla. Tai tehty jottai muuta hyövyllistä. Joku on jopa piässy erroon 60-100 kilosta ylpainnoo eli häijystä puoliskosttaan.

Tottahan tok hyvä miel pahan voittaa.

Ryökäle

No,on se tuo ryäkelikkii äkki-ottone.Piti muka joku evakkopaik perustoo-
Elä tok aikune ihmine viiti,mut oon mie huomanna,et sunki pittää ain olla esil ku joki muun teäl.
Kyllä' me sinnuu rakastetaa kaikest huolimat.
OO sit vain evakos,mie pysyn perusmurteiss niitten ihanien tavallisten immeisten kans.
Siel on ihan mukavoo,ellei ne anot räksytä ja entiset murellaiset

Lainaus:

Hei vaan evakkolaiset ja lepuuttajat :-)

Jäin vähän ymmälle että mikä tästä ketjusta tekee levähdyspaikan, jos tänne lappaa samat kaikki jotka ovat murteissa ? Miten täällä mitään hyvää mieltä saa kun esim.yksi ja sama persoona on oikomassa heti eturiuhoilla muiden sanomisia ?

En tosiaan nyt jyvälle pääse tästä enkä ole varma onko tämä ketju sen parempi paikka kun murteet tai loossi tai mikään jonne kaikki samat pakkautuu ?

Pidän kuitenkin peukkuja tälle hankkeelle, joskus ihmeitäkin tapahtuu.

Samaa ajattelen...täytyy nyt katsoa. Mutta, mutta..sieltä tuli sekin, jota
vähiten tänne odotin. Saattaapa jäädä omat kirjoitukset kirjoittamatta.
Hirveisiin ihmeisiin en kuitenkaan tässä maailmassa usko..

Siinäpä se. Aina voi kokkeilla muuta, jos vanaha lakkaa toimimasta.
Toimiminen tuas edellyttää kirjuttajilta sitä, että ottaa muutkkii huomioon. Jos suapi pallautetta, se pitäs ottoo vakavissaan. Ainahan tietennii kiitokset kelepovvaa, tulloopa ne nikillä tai anona. Mutta se toinen pallaute olis paljon tärkkeemppee ottoo tosissaan ja miettii, oisko ne "pöljät" sittennii oikkeessa. Ja kysellä itelttään, mistä ne on tuommosseen piätynneet. Tai kysellä niiltä toisilta. Mitä on kirjuttanna, jotta toiset suuttuu. Se peili!

Joku suattaa hyvinnii kesttee arvostelluu ja ottaa siitä opiks. Toinen tuas ei millään myönnä, jotta arvostelun aihetta on. Eikä ainakkaa halluu tehä mittää sen etteen.
Onkohan Luoja ihan tarppeks immeistä luuvessa miettinnä, kun on jättännä tuntosarvet pois. Niillä suattas hyvinnii aisttii, jos on ite syypiä toisten huonnoon olloon, ja muuttoo tyylliisä. Tai ainakkii poisttuu ite eikä vuotella, jotta kaikki muut hävvii ympäriltä. Tai ainakkii siinä vaihheessa älytä, jottei varsinkkaa perrään kannata männä jatkammaan toisten ärsyttämistä.

Niin jotta onko tämä parempi kun entinen, riippuu...... Toivottaan, jotta on.

Ryökäle

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat