Vierailija

Luin hiljattain lehdestä, että jossain perheissä syödään pizzaa ja lihapullia kylmiltään.
Paljon on nykyisin kokki ohjelmia telkkarissa, mutta kaikissa niin monimutkaisia ja outoja ruokia
Sellaisia aineita ja mausteitakaan harvalla on. Iltasanomissa on hyvä palsta halpa ja edullinen ruoka viikoksi
Miksei telkarissa voisi olla ihan perusjuttuja. Joku ei osaa edes keittää perunoita tai tehdä munakasta
Vaikka ihan keittoja, makaroomilaatikkoa, perunamuusia Ruskeakastikekkaan ei kaikilta luonnistu
Pizzapohja ei ole aina minulta hyvin onnistunut Voisi sämpylää, pullaa. pannaria ja lettujakin tehdä
Kiisseleitä Punaisestaviinimarjasta vispipuuroa Sekahedelmäsoppaa Mannapuuro/ riisipuuro tahtoo palaa pohjaan
Kotitaloudessa jokainen ryhmä tekee eri ruokalajin. Joten joku tärkeä jää kokonaan oppimatta Olisi hyvä jos jokainen oppilas tekisi kokonaan oman ruuan Kotitaloudessa nyt kyllä rahat niin vähissä, että maitokin veteen korvattu

Kommentit (10)

Julkkiskokki täytyy erottua. Joten outoja mausteita ja hankalia koosteita. Ei sitä työpäivän päälle monikaan rupea ihmeitä väsäämään. Perusjuttu ja vähän tiskiä.

Toinen huomioitava on mainosarvo. Aina kun esiintyy joku vieraanpi aines, niin markettien hylly siltä kohden vajaantuu. Maahantuojat tykkää ja työntää omia mainoksia että maikkarin kassa kilisee.

Kiva aina joskus kokeilla ja testailla. Eikä siihen tarvi edes kokkiohjelmaa. Mutta terveinä pysyttiin kakruina vaikka ruoka oli hyvinkin pelkistettyä. Eikä ollut noita myrkkyjä, vitamiinitiivisteitä.

Voi!
Kaikki ihmiset, perheet, yksinäiset joita tunnen käyttävät kaikenlaisia mausteita. Kun aloitin ruuanlaiton n. viiskymmentä vuotta sitten anoppi ohjasi, että osta valkopippuri jauheena liharuokaan ja kokonaisia pippureita keittoihin, siistä se lähti.

Viimeisen 50 vuoden ajan matkustelu vain on kiihtynyt koko ajan ja ihmiset saavat matkoiltaan aterioihin ja muuhunkin elämäänsä vaikutteita. Noin minulle on käynyt jo 60 luvulta lähtien. Eri maissa on mielenkiintoine ruokakulttuuri ja niin toiselaista kuin meillä täällä, ennenvanhaan meidä läskisoosi ja ruskea kastika.
Sri Lanka oli joskus sellainen matkailumaa meille, että tuotiin aina mausteita tuliaisiksi, siellä ne olivat tosi halpojakin.
Paikallinen naishekilö keittiössämme opetti minua myös käyttämään niitä.
Mausteita riitti pitkälle ja taas kun matkustimme muualle tuotiin sieltä toisenlaisia mausteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nykyisin on ruokaohjeita vaikka millä mitalla lehdissä jos vain on halua opetella, on mielestäni selkeät ohjeet. Netistäkin löytyy jokaisen makuun ohjeet ihan tavallisista perusruuista alkaen ja eksoottisiakin ruokaohjeita niitä haluaville. Itse en ole mikään hyvä kokki, mutta tavalliset perusruuat hallitsen ja ovat maukkaita. Joskus innostuu kokeilemaan jotain uutta jos on vieraita tulossa syömään.

Lainaus:

Nykyisin on ruokaohjeita vaikka millä mitalla lehdissä jos vain on halua opetella, on mielestäni selkeät ohjeet. Netistäkin löytyy jokaisen makuun ohjeet ihan tavallisista perusruuista alkaen ja eksoottisiakin ruokaohjeita niitä haluaville. Itse en ole mikään hyvä kokki, mutta tavalliset perusruuat hallitsen ja ovat maukkaita. Joskus innostuu kokeilemaan jotain uutta jos on vieraita tulossa syömään.

Ruokaohjeita todella riittää, mutta yksinkertaista ja halpaa perusruokaa kaipailevan täytyy etsiä ohjeensa vaikka vanhoista keittokirjoista.
Eksoottiset ohjeet toteutettuina tarvitsevat paljon niitä eksoottisia mausteita ja raaka-aineetkin ovat usein todella köyhän ihmisen tavoittamattomissa. Ruokaohjeiden nimet ja ainesluettelotkin pistävät miettimään, mistä on oikein kyse. Lähes sanakirja kädessä saa niitä selata.

Niin kyllä ihan tavallisen arkiruuan ohjeita on todella harvassa
Minusta on mainio ruokaohjlma se vanhenpi naiskokki tanskstako ? jolla on huivi päässä
Muutenkin tavallinen, rennono loinen ihminen
Ison määrän ruokia ja leipomuksia kerralla tekee. Pakkasesta helppo ottaa tarvittaesssa

Kirjastosta voi löytää kirjan "Maija keittää kotona". Siinä on vanhanajan ohjeita. Sain itse kirjan v. 1964 joululahjaksi ja se on edelleenkin silloin tällöin käytössä, kun haluan välillä tehdä yksinkertaista, mutta kuitenkin sellaista ruokaa, mitä en ole aina tehnyt.

Ruoan valmistaminen on ollut intohimoni ja mielihyvää tuottava asia aina.
Kirjahyllyssäni on monenlaisia keittokirjoja ja ruoka-ohjelehtisiä, mutta löytyypä siltä resunen, paljon käytetty Kotiruoka keittokirja, painettu v.1966.

Katson aina kun pystyn tätä tanskalaista monimuotoista ruokaohjelmaa, joka tulee kakkoselta.
Miellyttävä naisimmeinen siinä valmistaa erilaisista raaka-aineista aterioita.
Katson paljon myös muita kokki-ohjelmia ja ruoanvalmistuskilpailuja eri kanavilta.

Minusta töissä ollessa nautin sunnuntai-aamuista ,silloin oli aikaa laittaa parempaa ruokaa perheelle,
usein oli radio keittiössä mistä kuuntelin saman aikaisesti jumalanpalvelusta,se on perinnettä lapsuuden kodista.

Tänä-aamuna laitoin ruismarjapuuron kypsymään pitkästä aikaa,
kylmän maidon kanssa hyvää!

Samoin anonyymi klo 6.25,ollessani vielä työelämässä mukana, sunnuntai-lounasruoan valmistamiseen kului yleensä aikaa 2-3 tuntia.

Ruismarjapuuro on makoisa perinneruoka,samoin imellusvelli ja vatkattu mannaryyni puolukkapuuro, maustettuna viinimarja, vadelma tai mansikkamehulla.

Nyt alkaa TV- kakkosella Tanskalainen ohjelma:Camilla Plum ja porisevat padat.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat