Joku rikas oli todennut, että on totta, ettei raha tee onnelliseksi, mutta hän itkee mieluummin elämän kurjuutta Rolls Roycessa kuin bussissa.
Luulenpa, että onnellisia sekä onnettomia ihmisiä on sekä rikkaissa että köyhissä. Oma asenne elämään ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin, sekä kyky olla tyytyväinen ovat ilmeisen tärkeitä onnellisuuden asiassa. Taloudellinen siunaus, vaikkapa lottovoitto, voi ilahduttaa ja korjata elämää kummasti. Jos ihmisen kuitenkin valtaa rahan himo, ahneus, niin sille ei riitä paljokaan raha, vaan aina on saatava enemmän ja enemmän. Ahneus ei suo kauankaan iloita voitosta.

Kommentit (11)

Samaa mieltä Mökinmuorin kanssa. Juuri jokaiselle sopiva määrä tekee elämisen helpommaksi. Jollakin sopiva määrä, toiselle hiukan enemmän, tarpeen mukaan.
gastella

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka en lottoa niin olen joskus leikitellyt ajatuksella että voittaisin lotossa.
Potista jakaisin läheisille, sukulaisille ja ystäville, hyväntekeväisyyteen ja kaltoin kohdelluille eläimille.
Tuntisin antamisesta mielihyvää ja voisin sanoa että silloin raha tekisi minut onnelliseksi, tuliko nyt liian imelää omakehua?

mökinmuori

Ei raha sinällään onnelliseksi tee, mutta sopiva määrä rahaa varmistaa mukavan elämän raamit.

Niin se on, kummasti rauhottaa, kun tietää, että rahat riittää tarpeelliseen.
Mutta kun on tiukka paikka huomaa kuinka huolet kasaantuu ja raha on aina mielessä.

Kyllä mielestäni, Mökinmuori. En aivan ole samaa mieltä tässä asiassa. Tietysti lähiomaiset, mutta jotenkin olen saanut sellaisen kuvan osasta sukulaisia ja ystäviä, että ovat aika egoistisiä. Vai onko mahd. kokemukseni liian suppea?
Hyväntekeväisyys on mielestä kiikun kaakun, siitä loppujen lopuksi menee niin pieni osuus itse kohteeseen. Eläimiä voi monella eri tavoilla auttaa. Kotieläimiä ajatellessa, ihmisiä pitäisi huomattavasti enemmän informoida heidän käyttäytymisestään eläintä kohtaan ja mikä on vastuu. Jo kissojen ja koirien pentutehtailu on kuvottavaa.

Vanhukset ja sairaat kaipaavat toisen ihmisen läheisyyttä, seuraa ja sitä ei raha korvaa. He tarvitsevat apua myös laitoksissa puolustamassa ja tarkkailemassa, miten heitä hoidetaan ja kohdellaan. Ei uskoisi, mutta näin on vielä nykyaikana.

Hyvä ajatus kuitenkin.
gastella

""Niin se on, kummasti rauhottaa, kun tietää, että rahat riittää tarpeelliseen.
Mutta kun on tiukka paikka, huomaa kuinka huolet kasaantuu ja raha on aina mielessä.""

Kunhan olisi sopivasti rahaa kaikkeen tarpeelliseenkin.
En haluaisikaan mitään miljoonavoittoa.
Pienemmälläkin rahapalkinnolla
korjaisin asioita ja auttaisin lähimpiäni.

Mutta ainainen niukkuus jäytää mieltä.
Monesta joutuu luopumaan ja nöyrtymään....
jopa terveytensä hoitamisesta,
kun ei rahat riitä kaikkeen.

Olkoonkin niin, ettei raha tee onnelliseksi. Siis pelkkä raha.

Mutta ei se raha myöskään onnettomaksi tee. Jopa niille, joilla rahaa on jo yllin ja kyllin, kelpaa lisärahat. Kaipa he kokemuksensa perusteella kieltäytyisivät rahan tulosta, jos olisivat havainneet sen aiheuttavan epäonnea. Kenelle jo ennestään erinomaisen hyvin toimeentulevalle ruhtinaallisen kultainen kädenpuristus ei ole kelvannut?

Jos teillä on sellaisia ylimääräisiä rahoja, jotka tekevät teidät onnettomiksi, niin otan ne mielelläni vastaan ;-)

mökinmuori

Vaikka en lottoa niin olen joskus leikitellyt ajatuksella että voittaisin lotossa.
Potista jakaisin läheisille, sukulaisille ja ystäville, hyväntekeväisyyteen ja kaltoin kohdelluille eläimille.
Tuntisin antamisesta mielihyvää ja voisin sanoa että silloin raha tekisi minut onnelliseksi, tuliko nyt liian imelää omakehua?

Kyllä varmaan jokainen lottoaja suunnittelee, miten käyttäisi rahat jos potin saisi. Jotenkin vaan on vaikea uskoa, että jos onni olisi myötä niin tekisikin niin kuin oli ajatellut... Yleensä ottaen: raha ei välttämättä tee onnellisiksi mutta jos sitä on runsaasti niin on elämä on helpompaa kuin köyhänä.

Kyllä se niin on että rahakin siihen Onnellisuuteen vaikuttaa ihminen on tyytyväisempi eläämäänsä jos se saa kaiken tarvitsemansa toimeen tilonsa .Mutta se taas on eri asia jos Köyhä havittelee ja haaveilee tulevista rikkauksista eläköön tulojensa mukaisesti.Enkä usko että joku köyhä Lotto voittaja odottaa taas voittoa jos on jo ,miljoona voiton saanut.

Joo, kyllä se niin vaan on, että raha tekee olon ainakin turvalliseksi, jos ei sentään suoranaisesti onnelliseksi.
Köyhänä työkyvyttömyyseläkeläisenä minulle ainakin olisi lottovoitto (esim. noin 150 000€), mukava summa, jonka avulla voisi käydä kunnon lääkäreissä, ostaa terveellistä ruokaa, ja kenties auttaa lapsiakin tarpeen vaatiessa, hekään kun eivät ole varakkaita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat