Oletko tutustunut punariisiin tai punariisi-valmisteisiin? Mielipiteesi?

Sivut

Kommentit (104)

Itseni ei ole tarvinnut kokeilla, mutta tiedän henkilön jolla apu on punariisistä löytynyt. Yleinen kantani on mieluummin hoitaa itseään ruualla kuin lääkkeillä, liikuntaa ja hyvää unta unohtamatta!

Olen kokeillut punariisiä ja kokenut sen olevan todella hyvä ravintolisä, joka alentaa kolesterolia sen minkä lupaa. Mitään haittavaikutuksia en havainnut. Eikä punariisi ole lääke, vaan luontaistuotevalmiste (jota suurin osa lääkärikunnasta vastustaa). Silti apteekkilaitos haluáisi omia kyseisen tuotteen vain ja ainoastaan omaan kauppahyllyynsä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse en ole kokeillut, kun ei ole tarvetta.

Luin jostakin artikkelin punariisistä, jota en nyt kovin hyvin muista.
Asian ydin oli kuitenkin sellainen, että nykyiset kolesterolilääkkeet tehdään aineista joita on punariisissä.
Lääkevalmisteessa ainesosia on tiiviissä muodossa ja tabletteja otetaan vähän.
Valmisteet on tutkittuja ja puhtaita ja aiheuttavat vähemmän haittavaikutuksia esim. maksaan.
Hintakaan ei ole kovin korkea.

Luontaistuotteena valvonta ei ole niin tarkkaa ja annosmäärät ovat korkeampia.
Haittavaikutuksista ei tarkkaa selvyyttä ole.
Hintakin huikeasti korkeampi kuin lääkevalmisteella.

Jotenkin näin ymmärsin lukemani asian.

Mieheni syö kolesterilääkettä ja hintaa kertyy n. 5.50 € 100 kpl:n pakettin, eli kolmen kuukauden annos.
Lääkärin valvonnassa ja seuranassa on minusta turvallisempaa ja edullista.

Omaa kolesterolia laskin lisäämällä selkeästi leseiden ja pellavarouheen syöntiä.
Samoin tarkistin rasvojen määrää ja siirryin juustosta kevyisiin täyslihaleikkeisiin.
Voita käytän säädyllisesti leivällä edelleen.

Oletteko löytäneet punariisiä ruokakaupoista,siis sellaista jota voi käyttää ruoan valmistukseen.

Olen kuullut että kolesteroli- lääkkeet aiheuttaa lihaskramppeja ym. oireita.

metsänpoika

Oletteko löytäneet punariisiä ruokakaupoista,siis sellaista jota voi käyttää ruoan valmistukseen.

Olen kuullut että kolesteroli- lääkkeet aiheuttaa lihaskramppeja ym. oireita.

Syötyäni yli kymmenen vuotta yhtäjaksoisesti kolesterolilääkkeitä päätin sivuvaikutusten
takia oma-aloitteisesti lopettaa ne. Niistä saattaa olla monenlaisia sivuvaikutuksia mm.
lihaskipuja. Luettuani Antti Heikkilän kirjan "Ravinto & Terveys", ja ryhdyttyäni toteuttamaan
siinä annettuja ohjeita, laskivat kolesteroliarvoni ihanteellisiin lukemiin. Niin hyviä ne eivät
olleet kymmeneen vuoteen lääkkeitten kanssakaan.
Jätin pois mm. kaikki kevyt-sanalla alkavat tuotteet ja syön yhden kananmunan päivässä ja
käytän voita kohtuullisesti. Vielä kolmen vuoden jälkeen kaikki kol.arvot ovat hyvät, enkä
enää niin tiukasti noudata tuota ruokavaliotakaan, mutta pääpiirteissään kylläkin.

Metsänpoika, luehan tuo kirja! Lukeminen kannattaa aina, sanoo Jörn Donnerkin kirjakerhon
mainoksessa. t. Grandmother :)

Allla oleva on lainaus sivulta " Ravitsemusterapeutin ravinto-
ja terveysuutiset". Punariisihän on myös statiini ja
otin tämän siksi esille, kun erään ystäväni munuaisarvoja
punariisin käyttö on selvästi huonontanut ja hän lopetti
tietenkin heti punariisin käytön.

Yllä esitetyt tutkimukset osoittavat, että punariisi voi parhaassa tapauksessa suojata sydäntä. Ne myös osoittavat, että huonoimmassa tapauksessa punariisi voi tuhota munuaiset ja vaurioittaa lihakset. Punariisissä oleva monakoliini K reagoi ilmeisesti samalla tavalla muiden lääkkeiden kanssa kuin lovastatiini -lääke. Koska eri kaupallisissa punariisivalmisteissa on valtavia eroja monakoliini K –pitoisuuksissa, on riski vaarallisista yhteisvaikutuksista ilmeinen joillakin valmisteista. Punariisi sisältää täten samankaltaisia riskitekijöitä kuin juuri markkinoilta vedetty Full Contact Max Potency –valmiste, jossa oli Viagran kaltaista lääkeainetta.

Punariisin käyttöä ei voi suositella yllämainittujen tekijöiden vuoksi. Jos punariisiä joku haluaa kuitenkin riskeistä huolimatta käyttää, on syytä ilmoittaa asiasta lääkärille, jotta on edes mahdollista välttää mahdollinen punariisin vaarallinen yhteisvaikutus lääkkeiden kanssa.

Kohta 9 kk syöty punariisiä, Redisan valmistetta ! Aluksi arvot nousivat tuonne 6 (lääkkeillä jotain 4 tietämissä) mutta viikko sitten kokeissä oltuani arvot olivat kohdallaan ja kokonaiskolestroli 4.8 ! verikokeissa ei ainakaan havaittu mitään sisäelin muutoksia joten jatkan turvallisin mielin riisin syöntiäni ja joissain tehdyissä tutkimussa sanottiin ettei arvoja saa liian matalalle saattaakaan koska aivotkin tarvitsevat rasvoista osansa ! kuulemma kytkös löytyy lisääntyneisiin muistisairauksiin !! että näin täältä Keravalta

Suvitar, teitkö mitään muita elämäntapamuutoksia kuin että aloit syödä ravintolisää? Laihdutitko, liikuitko enemmän, muutitko ravintorasvoja tms.? Joku tuttavani on punariisin ohella muuttanut radikaalisti liikunta-ja ravintotottumuksiaan ja on nyt varma, että kokonaiskolesteroli aleni yksinomaan ravintolisän vuoksi. Hänen tapauksessaan punariisi on kuitenkin vain yksi mahdollinen osatekijä.

Itselläni ei ole ongelmaa kolesterolin suhteen, en syö lääkkeitä enkä ravintolisiä, mutta asia kiinnostaa sivusta kolesterolikeskustelua kuunnelleena.
Tärkeämpää kuin kokonaiskolesterolin alentaminen on "hyvän ja pahan" kolesterolin määrä ja keskinäinen suhde. Aivot todellakin tarvitsevat rasvaa, mutta laadulla on merkitystä.

Huomenta!
Päin vastoin kävi että paino alkoi viime syksytsä nousemaan kun minulla tulehtui alaselän hermot etten pystynyt moneen kuukauteen kävelemään kuin lyhkäisiä sipsutus matkoja! Ja kun koirastakin aika jätti jäi nekin lenkit sitten väliin vaivojen helpottaessa joten ei mitään hyviä muutoksia minulla ollut joten olin todella hämmästynyt noista tuloksista. Mutta nyt tulosten innoittamana ostin MBT-keinukengät ja aloitan lenkkeilyt uudelleen sauvojen kanssa kun pahimmat helteetkin ovat nyt ohitse. Hyvää loppukesää kaikille.

Hei, Metsänpoika, kyseletkö tosissasi vai leikilläsi, löytyykö kaupoista sellaista punariisiä, jota voi käyttää ruoanvalmistukseen, no ei taatusti!
Kannatta todella suhtautua kriittisesti tuohon luontaistuotteeseen, vaikka se laskeekin kolesterooliarvoja, niin haittavakutuksia saattaa ilmentyä. Valmistehan on tehty punahomeen saastuttamasta riisistä, eikä homesienten kanssa ole leikkimistä. Antti Heikkilän sivuilla kohdassa Lääketeollisuus > Lipitor, kerrotaan miten se keksittiin (=punariisistä)! Siellä on myös potilaskertomuksia ja erittäin valaisevia blogikirjoituksia.
Toiseen aiheeseen liittyen, löysin eräältä ruotsalaiselta sivustolta kolme karttaa "Diabetes i Finland" I sekä II tyypin diabeteskartta vuodelta 1988 - ei edes vaaleanpunaista merkkiä, vuoden 1995 kartalla jo punaiseksi värjäytyneitä alueita vuoden 2002 kartta pelkkää kirkkaan- ja vaalenpunaista (tapauksia kpl/ maakuntarajoja noudattaen) koko Suomi. Tässä näkyvät nykyiset viralliset ruokalusuositukset ja niiden seuraukset, en taatusti noudata niitä ja terveenä olen ollut. Olenkin sanonut epäiljöille, että neuvolakin suositteli ihan virallisesti kuusikymmentäluvulla antamaan alkaen 6-vikkoiselle lapselle appelsiinimehua.
Onneksi nykyään on netti, emme enää ole korruptoituneen KTL:n tiedon varassa.

Edellinen anonyymi, oletko todella sitä mieltä että virallinen terveyssuositus on syynä diabeteksen lisääntymiseen? Kuulostat siltä, että mielestäsi THL olisi syyllinen suomalaisten lihavuuteen ja lisääntyneeseen diabetekseen. :D

Mielestäni syynä on kansakunnan lihavuus. Se taas johtuu ravintosuositusten hylkäämisestä ja hyötyliikunnan vähyydestä. Kansalaisten ravintotottumuksia on helppo seurata kaupan kassajonossa seistessä. Mikä määrä olutta, siideriä, makkaraa, karkkeja, keksejä, perunalastuja ja valmisruokia virtaakaan kassahihnalle. Unohtamatta tupakkaa. Monesti niiden ostaja on jo pitkän aikaa nauttinut tästä ruokavaliosta, niin voisi päätellä tursuvista läskeistä. .
Katukuvassa voi bongata yhä enemmän ylipainoisia ihmisiä. Suomalaiset alkavat muistuttaa kokonsa puolesta USA:n mustaa väestöä.
Muutama vuosikymmen sitten koulukuvissa ei näkynyt ainuttakaan lihavaa lasta. Nykyään jokaisessa suuremmassa luokassa on useita ylipainoisia.

Eiköhän syy diabetekseen ole kunkin nenän alla ja mitä sinne leipäläpeen työntää, ei niinkään kansanterveydestä huolehtivalla taholla. Kaikesta valistuksesta huolimatta liikuntaa tulee liian vähän ja ruokaa liian paljon suhteessa kulutukseen.
Tässä ei sovi unohtaa alttiutta perinnölliseen diabetekseen, mutta riskitekijät tiedostava huolehtii painostaan itse.

Sorry. Kaupoista löytyy nimenomaan "punariisiä" pusseissa, joita voi valmistaa normaaliin tapaan. Olen itse ostanut ja käyttänyt. Ei hassumman makuista :-)

Punariisiä käytetään kai ruoan valmistuksessa mausteen tavoin hiukan lisäten?
Henkilökohtaisesti en tunne kyseisiä tuotteita. Myykö sitä vain joku tietty kauppaketju?

Värinsä puolesta kävisi vaikka joulupuuroon!

Noista lääkkeiden sivuvaikutuksista sen verran että monilla lääkkeillä on niin paljon
toinen toistaan ikävämpiä sivuvaikutuksia niin että se alkuperäinen vaiva tuntuu
mitättömältä niiden rinnalla.

t.metsänpoika

Tuosta Wikipedian tynkäartikkelista lainaten:
"Länsimaista lääketiedettä kiinnostavat Monascus-sienen tietyt kannat, jotka tuottavat tavallista enemmän statiinia."

Tässä ketjussa on jo kerrottu asiallisesti lisäravinteena myytävästä punariisistä, jota voit ostaa lääkkeen näköisissä pakkauksissa, mutta se ei ole lääkettä, vaikka saattaa vaikuttaa statiinien tapaan kolesterolia alentaen. Eräs nimimerkki kertoi saaneensa avun punariisivalmisteella. Uskokoon ken tahtoo.

Punaista riisiä voi ostaa ruokakaupasta ja laittaa ruuaksi. Siinä ei ole lovastiinia tai statiinia vaimikäsenytoli -kolesteroliin alentavasti vaikuttava aine, jota lääkkeissä on.

Punahiivariisi? Mahtaako olla kyse punariisi-lisäravinteen valmistusmekanismista? Siinähän valmistuksen aikana riisin pinnalle kehitetään sienikasvustoa, jota kerätään sitten lääkkeenomaiseksi valmisteeksi. Valmisteen pitoisuudet vaihtelevat ja valmiste saattaa auttaa käyttäjäänsä tai sitten ei.

"Eräs nimimerkki kertoi saaneensa avun punariisivalmisteella. Uskokoon ken tahtoo. "

Se uskoo joka on kokeillut. Itselläni oli konaiskolestroli pysytellyt n. 6 pinnassa useita vuosia ja syötyäni "Red-Riz" vamistetta 2 tapua päivässä, n. 2.5 kk. ajan ja sen jälkeen labraan. Konaiskolestroli oli 5.1.
Aikaisemmin olin lääkärien määräyksestä syönyt lääkkeitä, mutta minun oli pakko lopettaa lihaskipujen ja kouristusten vuoksi.

Lainaus:

Sit on vielä tällasta:http://fi.wikipedia.org/wiki/Punainen_riisi

Tietääkö kukaan oikeesti mistä on kyse? Kaikki kattoo vaan netistä
ja sieltähän löytyy ihan mitä tahansa!

Onks kellään oikeeta omaa tietoo punariisistä tai siitä punasesta ja
mitä on puna hiiva riisi?


Sen verran on tietoa et vaimoni tyhmyyttään alkoi syömään punariisiä ja siitä seurasi älyttömät vatsavaivat ja vielä kovempi närästys, no tietämättäni isäni on syöny vuosia punariisiä ja muisti heikenny kokoajan ja ite tietty ei oo tajunnu punariisiä(statiinia) yhdistää ja muisti on nyt sitte sitä luokkaa et voi hyvänen aika.

Ken uskoo syököön punariisiä, mutta täyttä lumetta se on. Ihmiset uskoo kaikkeen hömppään, mitä luontaistuotekaupoissa mainostetaan. Hyvä ja kannattava bisness herkkäuskoisia varten.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat