Suolistosyöpä - salakavala mutta parannettavissa

Suolistosyövän oireita ei useinkaan osata pitää vakavina, koska ne ilmaantuvat vähitellen. Uudet hoidot ovat parantaneet hoitotuloksia - yli 60% potilaista on elossa viiden vuoden kuluttua sairauden diagnosoinnista.Lue koko juttu

Suolistosyöpä - salakavala mutta parannettavissa

Kommentit (12)

Mieheäni vaivaa ulostamisvaikeudet,saattaa olla 4 päivää ulostamatta,tunne että ulostuttaa mutta sitten ei tulekkaan ja kun tulee niin tulee pieni määrä vain..olen huolissani,yritän patistaa lääkäriin mutta ei ole halukas..maha myösbturvoksissa,mahaa vääntää välillä kovastikin,eilen valitti kipua vasemalla puolella mahaa..ilmavaivoja todella paljon..syö ihan normaalisti..vaivannu yli kaksi vuotta tämä..kuralla hyvin harvoin,sillon kun se uloste tulee niin ne on kuuluma "kivi kovia"...

Siis mitä on Helluntairouhe Baptisti öljy sley mauste
Minulla on parenpi ehdotus Laita lasiliseen vettä ruoklusikallinen pellavansiementä yöksi likoamaa ja juo aamulla lasi tyhjäksi Voi laittaa enemmänkin kuin ruokalusikallisen Itse käytän myös jugurtin seassa Ja joskus otan ihan pelkästän kun pidän sen mausta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä kyllä neuvon: VÄLITTÖMÄSTI lääkärin pakeille, sillä tämä voi olla suolistosyöpää!
Mitään siinä ei ainakaan menetä, päinvastoin, voi saada avun, jos onkin kyseessä vakava sairaus.
Minun mieheni kuoli suolistosyöpään vain 52-vuotiaana! :(

[quote]
Minä kyllä neuvon: VÄLITTÖMÄSTI lääkärin pakeille, sillä tämä voi olla suolistosyöpää!
Mitään siinä ei ainakaan menetä, päinvastoin, voi saada avun, jos onkin kyseessä vakava sairaus.
Minun mieheni kuoli suolistosyöpään vain 52-vuotiaana! :( [/quote

Kerro miehesi oireista, kiitos.
Itselläni on ollut noin 2 vuotta suoliston kohdalta vatsa tosi kipeä ja kramppaava. Toimii kerran päivässä. Lääkärini oli sitä mieltä. että pelkkä ultra riittää selvittämään, onko suolistossa kaikki hyvin. Ultrassa ei näkynyt mitään. Kivut loppuvat melkein heti kun menen selälleni ja samoin alkaa suoliston äänet tosi kovina. Pelkään, että minulla on syöpä, se kun voi tukkeuttaa suolta ja asennonvaihdollakin on merkitystä, kuten minun makuuasennollani. Lisäksi kipupuolen rinnasta löysin kyhmyn jota on nyt pähkäilty 2 kuukautta ottamatta lainkaan neulanäytettä. Maanantaina menen terveyskeskuslääkärilleni ja olisi vaan kiva tietää miten voin vaatia asioiden todellista tutkimista, ettei pidetä luulosairaana.

Olen vuosia kipuillut samankaltaisetn vaivojen kanssa ja on tähystetty ym. Sypää ei löytynyt vaan ärtynyt paksusuoli. Ruokavalio ja hyvin rauhallinen ja tasapainoinen elämänrytmi pitää nyt vatsan kunnossa. heti kun tulee elämään jotain muutosta alkaa oireet.
Ennen ruokavaliota meni minullakin monta päivää etten käynyt isolla asialla, tunne oli muttei mitään tullut kun oli niin kovalla.
pellavansiemenrouhe, siemeniä, viljat vaihdoin kauraleipään ja tattarirouhepuuroon yms. Ruista en voi syödä yhtään, enkä vehnäjauholla leivottua kuin vähän. Omena, kaali pois.

Huolestuttavia oireita: verenvuoto peräsuolesta, pidätyskyvyttömyys, voimakas närästys, väsymys, suoliston toiminnan äkillinen muutos ilman tiedossa olevaa syytä, kivut vatsan ja suoliston alueella.

Ikävä sairaus jota varmaan aikaisessa vaiheessa vaikea havaita, varsinkin jos on melko oireeton ja kynnys lääkäriin menossa korkea.

Omassa suvussa tiedän tapauksen, että lääkäriinmenon jälkeen kesti 4 vko ja potilas kuoli.

 

Äitini, veljeni ja tätini ovat kuolleet suolistosyöpään. Paras mennä lääkäriin, eikä jäädä kokeilemaan ruokavalioita ja ihmesekotuksia. Niitä ehtii kokeilla kyllä myöheminkin. Itselläni oireet liittyivät diverdikuliittiin.

Suoliston pituus on noin 10 m ja se sisätää enemmän tai vähemmän ilmaa. Siksi ultraäänitutkimus ei ole ensisijainen suoliston tutkimus. Jos omena tai kaali aiheuttaa koliikkia, voi syynä olla sappikivet, jollinka ultraääni on ensisijainen tutkimus. Jos vatsa toimii 4 päivän välein, on kiire selvittää syy. Onko paksusuoli jo tähystetty?

Tämän kerron vatsanalueen ultraäänitutkimuksiin erikoistuneena röntgenhoitajana 30 vuoden kokemuksella.

Vierailija

Mistä lähtien 65-vuotiasta on pidetty iäkkäinä,itse olin töissä sairaalassa vielä 69-vuotiaana ja olisin vielä jatkanutkin,mutta tuli korona ja lopetin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat