Vierailija

Jouduin työssäni kokemaan monenlaista kiusaamista ja syrjintää, niihin vedettiin mukaan esimiehetkin, kaivettiin jopa vanhempieni elämää ja asioita. Pelkäsin aamulla työhönmenoa, mutta ei oikein ollut mahdollisuutta lähteä poiskaan. Kiusaajien jäätyä pois työstä oma elämänlaatuni parani huomattavasti ja jaksoin työssäni eläkeikään asti, mielestäni täyspäisenä. Tosin nuorilta tuli joskus kiusaamista, mutta kai olin jo vahvempi kestämään sen. Nyt nautin vapaalla-olosta täysin sydämin ja joka hetki on ihanaa!!!

Kommentit (4)

Tämä on tabu nyky-Suomessa, työpaikkakiusaamiseen ei useinkaan puututa koska esimies ei uskalla olla eri mieltä voimakastahtoisten alaistensa kanssa - on helpompi sulkea silmänsä ja olla hyvä kaveri. Vaikka pitäisi olla juuri se johtaja, joksi on palkattu. Nämä kiusaajat sitten pyörittävät ilmapiiriä miten tahtovat, ja ottavat omia vapauksia töiden ja työaikojen suhteen. Mitä siitä seuraa? Menetettyjä mahdollisuuksia saada tuottavuus kukoistamaan. Luulisi että yrityksiä kiinnostaisi tämä kaikkkein suurin tekijä siihen mitä jä "viivan alle". Suomalaiset on huonoja kohtaamaan ja selvittämään ongelmia, mieluiten jätetään kiusattu kärvistelemään yksi. "Pää piiloon" on lyhytnäköinen tapa johtaa mutta valitettavan yleinen.

Totta, tuntuu että kaikilla on työkiire vain puheissa, kilpaillaan kuka tekee vähiten töissä. Kai se on tämän ajan henkeä, tärkeintä on luoda itsestä sopiva imago - siis se miltä asiat saa näyttämään, ei se miten asiat oikeasti on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on aivan totta. Esimiesten on helpompi painaa päänsä pensaaseen kuin puuttua asioihin. Näin saavat tietyt tyypit hääräillä ihan miten tahtovat. Pitäisi esimiestenkin muistaa mistä se heidän palkkansa koostuu, se koostuu myös velvollisuuksista jotka välillä ovat ikäviä.
Työpaikkailmapiirin kyselyt ovat ihan yhtä tyhjän kanssa. Niillä vain täytetään työnantajan muodollinen velvollisuus.
Jokainen työpaikkaansa terrosisoiva pitäisi saada vastuuseen tekosistaan ja erottaa vaikkapa määräajaksi töistä niin kuin koulussakin tehdään oppilaalle joka toistuvasti rikkoo koulun sääntöjä.

Jos esimies ei halua puuttua työpaikkakiusaamiseen niin hän on siihen yhtä syyllinen kuin
varsinaiset tekijätkin.Asiaan olisi puututtava lain antamin keinoin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat