Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Minua harmittaa, että edelleen terveyslehdissä levitetään virheellistä tietoa kolesterolista: "Korkea kolesteroli on yksi merkittävimmistä sydän- ja verisuonisairauksille altistavista tekijöistä.". Esimerkiksi yksi maailman arvostetuimmista kolesterolitutkijoista, Ronald M Krauss sanoo, että kokonaiskolesteroli ei ole juuri minkään arvoinen riskimarkkeri, eikä edes korkea LDL-arvo ole kovin hyvä markkeri. Paljon merkittävämpiä riskitekijöitä ovat esimerkiksi LDL-partikkeleiden koko ja triglyseriini-arvo. Yksi Kraussin haastatteluista on esim. tässä: http://www.menshealth.com/health/understanding-cholesterol-and-heart-dis...

Harmittaa myös jo koko artikkelin otsikko. Jos tuolla "kovan rasvan haitat tunnetaan" viitataan siihen, että kova rasva lisäisi sydän- ja verisuonitautien riskiä, niin eipä kyllä tunneta. 2010 julkaistiin alan huippututkijoiden aiheesta tekemä meta-tutkimus, jossa tutkijat kävivät läpi kaikki maailmassa siihen mennessä julkaistut tieteelliset rasvatutkimukset:
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2010/01/13/ajcn.2009.27725.abstract

Tämän meta-tutkimuksen aineisto käsitti 347737 henkilöä, joista 11006 sai sydänkohtauksen tai sepelvaltimotaudin. Monen yllätykseksi tieteellisten tutkimusten mukaan tyydyttynyt rasva ei ole yhteydessä sydän- ja verisuonitauteihin. Jopa suurin osa ravitsemusasiantuntijoista ympäri maailman ovat asiaa itse tarkistamatta uskoneet, että tyydyttyneen rasvan haitoille olisi tieteellinen tuki, vaikka näin ei ole koskaan ollutkaan. Suomessakin on puhuttu "tuhansista tutkimuksista, jotka todistavat kovien rasvojen haitat", vaikka sellaisia tutkimuksia ei ole olemassakaan.

Vierailija

Harmillista, että tällaiset harhaoppiset tulevat tänne levittämään näitä epäasiallisia kommentteja. Jotkut saattavat uskoakin ja siitä ei tule kuin vahinkoa. Yksi iso merkitys kovien rasvojen liiallisella käytöllä on ja se on terveydenhuollon kustannukset. Sydän- ja verisuonisairaudet vaativat erikoissairaanhoitotasoista hoitoa, jopa tehohoitoa ja se on kallista. Kun paljon edullisempaa olisi, että ihmiset ymmärtäisivät siirtyä tuhoisista kovista eläinrasvoista hyviin rasvoihin, kylmäpuristetut öljyt, kala, siipikarja, pähkinät, mantelit, auringonkukansiemenet, kasvikset jne.

Korkea kolesteroli erityisesti LDL on suorassa yhteydessä sepelvaltimotautiin, siitä ei päästä mihinkään. Mikään lääketieteellinen tutkimus ei ole kyennyt sitä tosiasiaa kumoamaan. Valitettavasti. Mielelläänhän sen soisi niin olevan, ettei ravintorasvoilla ole merkitystä, mutta ikävä kyllä niillä on.

Toki jokainen tekee päätökset ja elämäntaparemonttinsa itse, eli onneksi utopistiset muka-tutkimukset eivät saa kaikkia ihmisiä sekaisin.

Vierailija

On aika epäasiallista nimitellä minua, varsinkin kun et esittänyt mitään faktaa väitteidesi pohjaksi. Se "utopistinen muka-tutkimus" on yksi maailman merkittävimmistä ravintorasvoihin liittyvistä tutkimuksista, ellei merkittävin ja sen tekijätiimissä oli mm. Amerikan sydänliiton (AHA) ravitsemusosaston perustaja.

Jopa ravitsemustieteen maailman #1 rankattu Walter Willett huomasi jo yli 10 vuotta sitten saman, eli niin uskomattomalta kuin se joidenkin mielestä kuulostaakin, niin tyydyttyneen rasvan ja sydän- ja verisuonitautien välille ei ole tieteellisissä tutkimuksissa saatu lukuisista yrityksistä huolimatta selvää yhteyttä:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12444864

Ja asiaan perehtymättömille mainittakoon, että Willett on varmaankin maailman tunnetuin pehmeiden rasvojen puolustaja ja kovien rasvojen vastustaja. Silti hän on sitä mieltä, että tyydyttyneiden rasvojen haitallisuus on maksimissaankin hyvin pientä verrattuna "huonoihin" hiilihydraatteihin ja etenkin teollisiin trans-rasvoihin verrattuna. Kuriositeettina mainittakoon, että Willett pyysi 10 vuotta sitten televisiolähetyksessä anteeksi sitä, että oli 1980-luvulla suositellut potilaitaan vaihtamaan margariinin voihin: "In reality, there was never any evidence that these margarines, that were high in trans fat, were any better than butter, and as it turned out, they were actually far worse than butter.". Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin sanoa, että Willettin mielestä nykyiset margariinit ovat parempi vaihtoehto kuin voi. Kaikki tutkijat eivät kuitenkaan ole samaa mieltä Willettin kanssa ja tyydyttyneiden rasvojen eduista on useita laadukkaita tutkimuksia. Ikävä kyllä ravitsemustieteen tutkimuksilla ei saada yhtä selkeitä vastauksia kuin esimerkiksi matematiikassa, joten lopullista totuutta ei tiedä kukaan.

Se mitä kuitenkin tiedetään on, että tämänhetkisten tutkimusten mukaan tyydyttynyt rasva ei ole ainakaan merkittävä sv-riskitekijä, ja että kokonaiskolesteroli on yksilötasolla melko merkityksetön lukuarvo. Ja tämä ei siis ole absoluuttinen totuus, vaan tieteen nykykanta. Siten esimerkiksi ei ole totuudenmukaista väittää, että kokonaiskolesteroli olisi tieteellisten tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä sv-riskitekijöistä.

Minusta on hyvin ikävää, että ravitsemusasiantuntijat ovat menneet virran mukana, eivätkä ole kyseenalaistaneet oppejaan. Tieteelliseen kirjoittamiseen kuuluu yhtenä tärkeimmistä asioista lähteiden tarkistus ja nyt on karulla tavalla käynyt ilmi, että suurin osa ravitsemusasiantuntijoista ei ole viitsinyt tarkistaa lähteitään.

Vierailija

Miust taas on lystimpää ellää ihan luonnollaan,mikä on paha miulle,pois, mikä taasen
oivallisesti suun mukaista on,syön.Ja hyvin voin kunnes kuolen.
-Ihmisen kannattaa satsata kunnon peijaisiin ennen kuolemaansa.
Mentyään kun jää vallan paitsi.
-Maksim

Vierailija

Olen täysin samaa mieltä aloittajan kanssa. Kokonaiskolesterolin korkeutta ja
kovien rasvojen haitallisuutta liioitellaan ja paljon. Lääkefirmat sillä rikastuu.
Myös suomalaisista iso osa syö kolesterorilääkkeitä turhaan.

Vierailija

Miten lääkefirmat sillä rikastuvat jos ihminen syö terveellisesti eli kalaa kanaa kasviksia kylmäpuristeuua öljyä siemeniä täysjyväviljaa. . . . . . Mistä kohdasta lääkefirma siinä vetää välistä?

Vierailija

Entäs nää keinotekoiset eli kovan prosessin avulla syntyneet " kasvisrasvat"?
Jokainen valitkoon tiensä.

Jos Ja kyllä tutkimuksia on tehty myös "kovien rasvojen" haitallisuudesta joka on liioiteltua.
Eläköön margariinin valmistajat ja kolesteroolilääkkeitä markkinoiva lääketeollisuus

Vierailija

Kolesteroliarvot kohoavat, vaikka kovan rasvan haitat tunnetaan? Eikö tässä uutisessa ole selvä ristiriita: haitat tunnetaan, ehkä ohjeita noudatetaan, mutta parannusta ei tapahdu. Eli haitta ei varmaan aiheudukaan kovista rasvoista! Yritetäänpä etsiä oikeita syitä ja parannuskeinoja. Transrasvat? Hiilihydraatit?

Vierailija

Nuita kovia rasvoja mitähän ne on ,käytän levitteitä 60 prossaa öljyssä paistan ,kalaallerginen .Olen syönnyt d-vitam.kuurin ja kolestrooli aleeni.Multa on poistettu kokonaan sappirakko ja luin viime viikolla että ei ole tarkkaa seurantaa mitä se tekee kolestroolille koska onhan sillä yhteys maksaan .Multa poistettiin kun olin 20v nyt olen 65v .Vai onko tutkittua tietoa miksi meillä olis jotain liikaa sisuksissa .Olin kyllä tosi kipee ja kiviä paljon,kertokaapa

Vierailija

Lainaus:

Miten lääkefirmat sillä rikastuvat jos ihminen syö terveellisesti eli kalaa kanaa kasviksia kylmäpuristeuua öljyä siemeniä täysjyväviljaa. . . . . . Mistä kohdasta lääkefirma siinä vetää välistä?

Kolesterolilääkkeiden syöttämisellä ne nettoaa.

Vierailija

HEH, mutta eihän ihminen tarvitse kolesterolilääkkeitä, jos hän syö edellä kuvatulla tavalla. Eikö niin?
Eikä lääkefirma vielä rokota kaiketi ruokakaupan antimista?

Vierailija

Lainaus:

HEH, mutta eihän ihminen tarvitse kolesterolilääkkeitä, jos hän syö edellä kuvatulla tavalla. Eikö niin?
Eikä lääkefirma vielä rokota kaiketi ruokakaupan antimista?

Se nyt on sanomattakin selvää. Jospa pysyttäisiin asiassa.

Vierailija

me kaikki muistamme vanhan myytin, jonka perusteella kovat rasvat ovat syynä kohonneeseen kolesteroliin ja lisääntyneeseen sydän- ja verisuonitautien riskiin. Tämä tarina perustuu vuosikymmeniä vanhaan teoriaan, josta ei ole mitään pitäviä tutkimuksia.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

Paistoa kestävä rasva on vain ja ainoastaan voi ja kookosöljy

Muut hapettuu ja muuttuvat karsinogeenisiksi

Vierailija

Lainaus:

Olen täysin samaa mieltä aloittajan kanssa. Kokonaiskolesterolin korkeutta ja
kovien rasvojen haitallisuutta liioitellaan ja paljon. Lääkefirmat sillä rikastuu.
Myös suomalaisista iso osa syö kolesterorilääkkeitä turhaan.

Kolesterolilääkkeet ovat useimmiten aivan turhia lääkkeitä, varsinkin vanhuksille. Tutkittua faktaa on.

terveeeliset 70% ravinnosta ra...

Kannatttaa tutusus miten "viralliset" suositukset ameriikassa 70 luvulla tulivat voimaan.

Myös colestroli tutkimus on kehittynyt siitä kun 50 vuotta sitten keksittiin että voi onkin pahaksi.

Valitettvasti lääkäritkin toivottavan sita mitä koulussa opetetaan vaikka se olisi kuinka pielessä tahansa.

Rasvakammolla on melkein tuhottu yhden sukupolven aikana puolet ihmiskunnasta ylilivuudella.

kun ihmiset alvoivat vährasvaisiksi ja nostivat hiilihudaatiti tilalle =sokeri.

maailman ylipaino ongelma alkoin sillä herkellä kun julistettiin iman kunnon perusteita eläinrasvat pannaaan.

Vaikka hänelle voi kertoa että  voi voi palaa äkkiä vanhaan elämääsi olet väärin terve.

https://www.dietdoctor.com/i-feel-like-neo-character-matrix

Ja sitäpaitsi uuden tietten mukaan colestrolia tarvitaan aivojen toimintaan, lääkäri määrää sitaatit ja potilas

saa Alzsaimerin hoh hoijaa .   tieto on ottakaa selvää.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat