Vierailija

Sote-uudistukseen liittyen näyttää Tehy vaativan 5 vuoden irtisanomissuojaa. Siitä näyttää syntyneen aika kärjekästä keskustelua. Siellä kaivetaan esille jopa sairaanhoitajien "saamat roimat palkankorotukset". Kuka sai ja koska ja mitä?

Viiden vuoden irtisanomisuoja tuntuu kyllä oudolta, koska ideana on kuitenkin kustannusten selkeä pudottaminen. Mutta palkoista - olen terveydenhuollon erikoiskoulutuksen käynyt ammattilainen enkä kehtaa julkisesti edes kertoa, miten pienellä palkalla teen arvokasta työtä. Haluaisinkin herättää keskustelua siitä, minkälaisia käsityksiä ihmisillä on terveydenhuollon palkoista.

Kommentit (2)

Valtaosa puskee töitä liki lahjaksi. Viikonloput ja yövuorot nostaa tason välttäväksi. Minusta on väärin että ammatti-ihminen joutuu kelasta hakemaan tukea pystyäkseen pääkaupunkiseudulla asumaan.

Kun tuosta palkasta ajallaan saa eläkkeen noin 70 % ansion keskimäärästä ja siitä verot pois, 15 % niin huomaa miten yhteiskunta palkitsee.

Terveysala ei kaikkein kehnoin. On paljon ihmisiä 8 e tuntipalkalla. Monasti vielä pätkätyö.

Tilastollista keskiarvoa nostetaan kun hallinnon ja johtoportaan ihmiset lasketaan mukaan.

Juupa. Itselläni työuraa jo 38 vuotta. Teen päivätyötä ja olen erikoiskoulutuksen käynyt terveydenhoitajaksi. Palkkapäivänä verojen ja muiden työnantajan veloittamien pakollisten maksujen jälkeen käteen jää muutamaa euroa vaille 1900. Tottakai vuorotyö esim. nostaa hieman ansioita, mutta ei se korvaus mikä niistäkin tulee, korvaa menetettyjä ilta-, yö- ja pyhävapaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat