Kotimaan matkailun kestosuosikit?

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Mitkä kotimaan matkailukohteet kiinnostavat sinua vuodesta toiseen? Missä on käytävä ainakin kerran kesässä tai talvessa? Oletko löytänyt hyvän hinta-laatu-suhteen ruokapaikkoja, hyvin hoidettuja leirintäalueita tai mykistäviä luontokohteita? Mitkä ovat sinun top-5 kotimaan matkakohdetta?

Tarja Rea Luomanperä
verkkotoimittaja

Sivut

Kommentit (57)

Vierailija

Laitan tähän 5 suosikkiani ja perään näiden paikkojen hyvät puolet. Suomessa on kyllä paljon muitakin hienoja paikkoja, esim. Lapissa varmaankin. En ole vaan sattumoisin siellä matkaillut, paitsi käväissyt joskus aivan nuorena.

- SAVONLINNA: ihanat maisemat, vesistöt, mukavat ihmiset joiden kanssa tuli juteltua:), lähistöllä Retretti ja Punkaharju, lörtsykahvit torilla joka päivä, vesistöajelut, Olavinlinna.
- TURKU: Turun linna (rakastan historiaa ja keskiaikaa), Turussa on mukava viettää pari päivää ja siitä on helppo lähteä vaikka Tukholman risteilylle.
- HELSINKI: aivan ihana kesäkaupunki! Helsinki on vain petraantunut vuosien mittaan :)
- ÄHTÄRI: hyvin hoidetun eläinpuiston eläimet on nähtävä aina silloin tällöin, hyvä hotelli (Mesikämmen) kaikin puolin, lähellä Keskisen kyläkauppa, jossa myös tulee käytyä shoppailemassa.
- AHVENANMAA: mainio paikka pyöräillä, lautalla voi matkata saarelta toiselle, pyörätiet hyvin merkittyjä, Maarianhamina on kaunis ja hyvin hoidettu kaupunki, meren läheisyys ja saariston tunnelma. :)

marjutti
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Jos kulttuuria,kansainvälisyyttä,ostoskeskuksia ja ihmisvilinää kaipaa,
niinkuin minä välillä,niin minun mielestäni vastaus on ehdottomasti Helsinki .
Jos taas kaipaa luontoa ja rauhaa ja upeita maisemia,
niin minun kestosuosikkini on ehdottomasti Joensuun seutu ja Koli.
Siellä ,luonnonkauneuden keskellä,etenkin sielu lepää ja mieli rauhoittuu.
Näitä kumpaakin aina välillä kaipaa,
ehkä tuota luonnonrauhaa nykyisin enemmän kaiken kiireen vastapainoksi.

Hyvämieli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Rakastan Helsinkiä!
Helsinki ei ehkä kirjaimellisesti ole matkakohteeni, koska asun täällä, mutta en kyllästy koskaan katselemaan metron ikkunasta Kulosaaren sillan kohdalla kaupungin silhuettia. Kirkontornit piirtyvät ylinnä taivasta vasten ja monet muut tutut rakennukset. Kauneinta on silloin kun aamu-usva vielä viipyy meren yllä.
Ravintola Kappelin terassi on mieluinen paikka istahtaa kahvikupposen ääreen tarkkailemaan elämänmenoa. Siinä näkee koko elämän kirjon ja usein kesäisin saat nauttia ilmaiskonserteista. Musikkia kuulee laidasta laitaan ja ilmeisesti kaunis kesäpäivä antaa paljon anteeksi vaikka musiikki ei aina omaa makua miellytäkkään.
Myös kauppatorilla täytyy poiketa ja aina jokin mielihyvä paisuu sisimmässäni kun näen suuret matkustajalaivat satamassa.

aluisa
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Hei Biba,
Kyllähän pieni Savonlinna on kesällä hurmaava paikka. Niille joille ooppera maistuu on tarjolla korkeatasoista kulttuuria.
Unohdit mainita Kerimäen kirkon, joka on maailman suurin puukirkko, vuodelta 1847, maalattiin viime kesänä 840000 eurolla. Tervetuloa!
Hyvää illan jatkoa toivottelee Aluisa

Vierailija

Savonlinna ympäristöineen on ollut usean vuosikymmenen ajan se ehdottomin suosikki.
Liekö veren perintöä, kun vanhempani on sieltä kotoisin ja mökillä on niin helppo olla.
Nyt viimeisten vuosien aikana olemme tutustuneet matkoilla tarkemmin suomen eri kaupunkeihin.
Turku historiallisine kohteineen ja meren vuoksi viehätti suuresti. Samoin Naantali on aivan ehdoton kesäkaupunki.
Erityisen kiitoksen saa Tampere. Loistava kaupunki tarjoaa mitä moninaisempia nähtävyyksiä. Viikko siellä lomailua oli aivan liian vähän, eli uusiksi pitää ottaa.
Helsinki, monipuolinen ja kaunis kaupunki. Kauppatori ja espan puisto on aivan ihana kesän katselukohde. Itselle helpoin kohde, kun asuu niin lähellä.

aluisa
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Hei Kukka,
Oltiin viime ja toissakeväänä viikko Tampereella, ja molemmilla kerroilla löytyi katseltavaa ja koettavaa. Käytiin teatterissa ja konsertissa ja laivaristeilyllä jne. Ensimmäisen kerran elämässäni maistoin minäkin mustaa makkaraa Kauppahallissa, elämys sekin.
Suositaan kotimaan matkailua!
Terveisin Aluisa

Vierailija

Hei Aluisa ja Kukka, tykkään myös Savonlinnasta, se on varsinkin kesällä aivan ihana paikka! Kerran asustimme Linnakadulla kesähotelissa. Arvatkaa, oliko hieno aamuherätys, kun aurinko paistoi ja ikkunasta näkyi Olavinlinna. Täydellistä lomaa :)
Talvilomalla kävin Helsingissä ja nautin siellä runsaasta kulttuuritarjonnasta.

aluisa
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Hei Biba,
Kävitkös torilla lörtsukahveilla täällä Savonlinnassa? Me käymme usein kaupunkimatkalla istumassa torilla ja juomassa lörtsykahvit ja katselemme oopperavieraita.
Tervetuloa uudelleen toivottelee Aluisa

Vierailija

Hei Aluisa,
Lörtsykahvilla kävimme varmaan joka päivä! Kerran menimme piknikille (uusia perunoita ym. herkkuja) läheiselle kalliolle. Siihen tuli ulkolaisia turisteja, ja he valokuvasivat meitä. :)

metsänpoika
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Pielinen kannattaa kiertää ympäri joka kesä ja ajoittaa se kesäteatteri aikaan. Niitä on
matkan varrella useita.( Koli-)Herajärven kierros jos pitää patikoinnista ja upeista maisemista.
Bomba on myös hyvä rahantuhlauspaikka.
Lahti, Savonlinna, Kerimäki, Punkaharju, Kuhmo, Kuusamo ja Taivalkoski.

Vierailija

Savonlinnan kävijöitä on ja torilla lörtsyjen syöjiä.
Ehdottomin herkku on kyllä lankkumuikut. Niitä on tarjolla seurahuoneen vintillä. Oopeera-aikaan siellä tapaa varmasti oopperaväkeä.
Muikkuja toki on tarjolla useissakin paikoissa kaupungilla.

Kerimäellä on aivan kirkon läheisyydessä mukava kahvila muistaakseni Pikku-Iida? Aluisa ehkä tietää nimen paremmin. Kannattaa poiketa. Niin ja jos on jo Kerimäellä niin kannattaa poiketa Punkaharjulle ja retrettiin.

Tampere ja mustamakkara on ehdoton yhdistelmä.

Suomi on hieno maa ja nähtävää riittää.
Minä en vielä ole koskaan käynyt pohjanmaalla, joten hyviä vinkkejä sinnepäin matkustamiseen otan vastaan.

marjutti
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Erämaa-maisemia on myös etelä-suomessa.Valkealan Repovedellä on aidot,upeat erämaa maisemat ja riippusilta.Siellä voi harrastaa kalliokiipeilyä,soutaa kirkkovenettä ja samoilla eripituisia reittejä.Makkaranpaisto-ja kahvinkeittomahdollisuudet löytyy,eväät pitää olla omasta takaa.Olen menossa sinne tänä viikonloppuna ystävän kanssa hiihtämään erämaa hiihtoa.Käyn usein siellä kesäisin samoilemassa.

aluisa
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Hei Kukka,
Pikku-Iida on nykyisin Katrianna nimeltään. Se on tosi suosittu kahvila ja lounaspaikka, hyvää kotiruokaa ja leivonnaisia.
Tervetuloa toivottelee Aluisa

katrinka
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Hei marjutti.
Minäkin olen ollut monena talvena Repoveden erämaahiihdossa. Nytkin oli vakaa aikomus lähteä, muttakun hiihtokaverini, jonka kanssa oli tarkoitus lähteä sairastui, jäi se tältä vuodelta. Olen käynyt siellä vain talvella, mutta haluaisin käydä myös kesäaikaan. On se niin upea paikka.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat