Vierailija

Kehysriihi - ompa outo sana. Liekö niitä uusiosanoja.

Niin, ensi viikolla kokoontuu hallitus ns kehysriiheen. Taas kerran
pitäisi leikata menoja ja kenties korottaa verojakin.
Liekö Jutta itse vai hänen hovinsa keksinyt uuden kauniin sanan.
Enää ei vanhustenhoidosta leikata 300 miljoonaa, nyt vanhustenhoitoa
sopeutetaan. Hieno sana, vai kui?
Helpoin tapa saada valtion kassaan rahaa, on nostaa ALVia.
Erityisesti pelkään ruuan ALVin nostoa. Hyvätuloista se ei hetkauta
mihinkään, mutta 700 euron kuukausieläkettä saavaa se kirpaisee.

Jotenkin on sellainen kutina,että ensi viikolla tulee ilmoitus ALVin
noususta. Toivottavasti olen väärässä.

Sivut

Kommentit (33)

Ennakkovero ja ALV on nousussa sekä polttoaine, sähkö, Ehkäpä Jutta on keksinyt jotain ihan uuttakin.

Osa 3 miljardista kasataan palveluiden leikkauksina. Eli lisää työttömiä kortistoon. Saavutetut "tulot" lasketaan entisaikojen keskiarvosta eli eivät todeutu.
Taantuma syvenee eikä tavoite täytä puoliakaan velkaantumisen estosta. Eli teatteria koko touhu.

Oli aika upeeta kun Katainen kehui elvytysvaraa. Sitä ei riittänyt Suomeen.

Lainaus:

Kehysriihi - ompa outo sana. Liekö niitä uusiosanoja.

Niin, ensi viikolla kokoontuu hallitus ns kehysriiheen. Taas kerran
pitäisi leikata menoja ja kenties korottaa verojakin.
Liekö Jutta itse vai hänen hovinsa keksinyt uuden kauniin sanan.
.

Luulo ei ole tiedon väärti. Mutta luulottelulla pärjää helpommalla, taas kerran nähty. Kyllä kansa ei tiedä!

Raimo Sailas kirjoitti blogissaan jo vuosia sitten riihi-sanan käytöstä budjetin yhteydessä mm. näin:

En tiedä budjettiriihi -sanan keksijää. Käyttöön se vakiintui seitsenkertaisen budjetin isän, valtiovarainministeri Ahti Pekkalan ministerikaudella (1979 - 1986), ja on sen jälkeen sitkeästi säilynyt myös urbanisoituneessa Suomessa. Kunnianarvoisan agraaripuolueen miehenä Pekkala selvästi piti sanasta.

Myöhemmin alettiin myös hallituksen maaliskuisista budjettikehysneuvotteluista käyttää sanaa kehysriihi. Se sorahtaa ilkeästi maalaispojan korvaan: kukapa nyt mitään riihtä kevättalvella puisi! Mutta kieli kehittyy ja muuttuu, eikä menneitä kannata haikailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kehysriihi mitä se on ? Sitä, että köyhien oloja kurjistetaan aina vain enemän Ja että säästöjä otetaan enenpi vain julkisilta palveluilta eli tuikitärkeistä asioista jotka myös tavallisen kansalaisen elämään eniten vaikeuttaa. Varakkaat kun voi kaikessa turvautua yksityisiin palveluihin, myös tuo ALV veron nosto eniten pienituloisten elämää tiukemmaksi tekeee .Sitä minä vaan vieläkin tyhmyyttäni mietin, että mten nuo varakkaat päättäjät kehtaavatkaan näin tehdä Itse pääsevät kuin kissa veräjästä Veroitus pitäisi suhteullistaa että rikkaitten verotusta nostettaisi, nythän se ei heillä tunnu missään suhteessa köyhien tilanteeseen Myös heidän runsasta varallisuuttaan omaisuuttaan koskevaksi Ja kai niillä niissä veroparatiiseissaan vaikka kuinka säästöjä Monella on vaikka mitä eläketuloa Eduskunnassa etuja ihan liikkaa niinkuin isyys/äiteys rahat ja erorahat Ei muu kansa niitä etuja saa Eikä niin pitkiä lomiakaan ja kaiken maailman muita etuja ja alennuksia kyllä mapit ja ministeritkin hyvin pärjävät

Lakeja omaksi edukseenhan nuonäyttävät tekevät Toivon ainakin että lapsilisin selvä raja vain vähätuloiset perheet sen ansaisevat heillä kun joka sentti menee elämäiseen Rikkaat nekin säästöön vain laittavat on siinä sitten pesämuna valmiina Ennen sanottiin että rahalla saa ja hevosella pääsee( ainakin hevosvoimilla tänä päivänä ) On monia elämän arvoja joissa raha ei todellakaan ole tärkein, mutta kyllä elämää helpoittaa kun on millä jokapäiväisen elämisensä/menonsa Ja velkansa maksaa Myös huoli opinto / asunto lainanoista Ei tässä kyllä enää tiedä mitä äänestäisi kun kaikki omaa etuaan vain tavoittelevat Luvataan kyllä yhtä sun toista siihen se sitten useimiten jääkin Taasen pitää Köyhien Suomi saada uudelleen jaloilleen Ja rakas kotimaahan meille onkin
Minun mielestäni valtion pitää hommata Hussin uusi sairaala ja ottaa rahat omista voitoistaan ja niitten iso rikkaitten tuloista MIlloin tulee tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus kaikille tavallisille kansalaisille

Niin noista äiteys/isyys/vanhenpain rahoista on aivan eri luokkaa kun meidän muisen oliko 3000euroa kuussa ja voi noilla lomilla lla niin kauan kuin vain haluaa Samoin kun meikäläisten työt loppuu niin rahantulo myös pienenee, mutta eduskunnan immeisillä hyvät rahat ja pitkäksi ajaksi Joten eiköhän haeta eduskuntavaaleihin Itse ainakin jos pääsisin ajaisin meidän köyhien asiaa ja asunnottomillekin asuntoja Ja että olisi jokapäivä ruokaa kun ei kaikilla todellakaan ole Ei ole marjojakaan jokapäivälle Voikun olisikin ihan vesi kielelle herahtaa Kyllä kunnon lihakin harvinaisuus köyhän pöydällä Kalakin kallista Ei ole millä enää hyvää ja laadukasta elintaso valtiota Mutta kittuutellaan Milloin suomalaiset nousee pitämään mellakoita kun niitä joka maassa muuallakin Sitten onkin oksat pois kun sellainen tapahtuu pitkän kurjimus ajan jälkeen Vaaditaan silloin vanhat oikeutetulle kunnon rahan eläkkeelle ja nuorille töitä

Ministereiden ahneus kasvaa sitä mukaa kuin miljoonat kertyy. Sairaus.
Ukrainan eräs paennut ministeri, asunnosta löytyi 43 kiloa kultaa ja 4,5 miljoonaa dollaria käteistä. liekkö palkasta säästänyt.
Ei suomen isomonoset ole sen kummenpaa sakkia.

Kehysriihi oli ja meni. Tramaattisinta oli vasemmistopuolueen
eroaminen hallituksesta. Oliko kasvojen pesua ajatellen tulevia
vaaleja, en tiedä.
Onneksi ALVin nostoja ei tullut.
Pahiten kait kirpaisee työttömiä ja lapsiperheitä.
Omalta kohdalta koskettavat ajoneuvovero, polttoainevero
ja enegiavero. En tykkää, mutta en itkekään.

Olisin odottanut jonkinnäköisiä leikkauksia kehitysapuun, nytkin se
mainitaan, mutta olisi voinut vaikka 500 miljoonaa siitäkin nipistää.
Miksi muuten ulkolaiset kaivosyhtiöt eivät maksa veroa, he raiskaavat
Suomen luontoa Tanskan kokoisella maa-alueella.
Myös isotuloiset säätiöt jäivät huomiotta.
Kolmesataa miljoonaa yhteiskunta maksaa ulkomaalaisten opiskelijoiden maksuja
ilmaisesta opiskelusta Suomessa. Miksi.
Mieluimmin näistä kuin lapsilta.

Pitänee vaan uskoa ja toivoa ettei huonosti käy. Vähätuloinen olen, mutta onneksi lapset ovat jo maailmalla ja töissä. Monella ei ole sitä onnea. Mutta olen miettinyt sitäkin, että mitä se elämisen onni on? Suuret tulot vai pienet menot? Vähemmälläkin pärjää, ei kaikkea tartte ostaa mitä naapurilla on. En usko että se suuri rahamäärä tuo onnea kelleen, kyllä se elämisen laatu on köyhällä yhtä hyvä, jos on puhtaus, katto pään päällä ja jotakin sapuskaa kaapissa, siitä se tyytyväinen mieli alkaa kehittyä, ei kaikesta humpuukista mitä maailma tarjoaa.
Terv. tyytyväinen muttei lapsellinen eikä tyhmä. Turhaa koko elämä hukata rahan perässä juoksemiseen jos se ei tule kohtuudella niin en itseäni särje sen vuoksi (mieltä ja kehoa)

Aivan samoin ajattelen puintituloksesta kehysriihessä.

Lohdullista kuitenkin, jos lapsiperheen ansiotulot ovat huonot, he saavat verohelpotusta.

Tasan totta, tuskin tuota voisi paremmin sanoa. Uskoisin että ns "hyvät vuodet" on pitkäksi aikaa historiaa ja täällä pitää oppia pärjäämään paljon pienemmällä verrattuna siihen mihin viimeiset vuosikymmenet on totuttu. Ja ihan hyvä niin. Paljon on turhaa roinaa ja haaskausta joka asiassa, joka samalla sotii täysillä kestävän kehityksen mallia vastaan. Mutta eiköhän tämä tästä, nyt opitaan sitten kantapään kautta miten asiat oikeastaan ovatkaan ja miten elämää pitää oikeasti elää :)

Hyvä että vasurit lähti. Ei paljon kokoomuksen peesaaminen pisteitä tuo. On kiva että jollakin ryhmällä on kanttia sanoa jykälle että susi suolle tuhooja.

Lainaus:

Hyvä että vasurit lähti. Ei paljon kokoomuksen peesaaminen pisteitä tuo. On kiva että jollakin ryhmällä on kanttia sanoa jykälle että susi suolle tuhooja.

Jospa nostavat Soinin kulttuuriministeriksi? :D
Saisi ravimaailma ja (englantilainen) jalkopalloilu innokkaan ja hartaan tukijan.

Siis ei vieläkään !!!!!!!!! Ei vieläkään ole kanttia ottaa lapsilisiä kokonaan pois niiltä, joille sillä ei mitään merkitystä !
Voi pyhä jysäys ! Mut tästäkin asiastahan ovat nyt päättämässä ne joilla on tulot satakertaiset, verrattuna köyhällistöön. Lapsilisät täysin turhaa niille, joiden kuukausitulot yli 6000 ekeä.

Tämmöisiä päätöksiä syntyy, kun nukkuvien puolue on aina se suurin puolue ! Syrjäytyneet eivät todellakaan enää usko politiikkaan senkään vertaa,että äänestäisivät omien asioittensa ajajia.

Köyhät kyykkyyn! Se on Suomen hallituksen ja eduskunnan linja. Nyt ja tulevaisuudessa.

Riittää 50 kansanedustajaa tämän kokoiseen maahan!
Yhtä kurjaa jälkeä tekevät vähemmälläkin porukalla.
Leikkaukset käyntiin heti väen vähentämiseksi eduskunnasta!
Säästötalkoot tulee koskea kaikkia. Eikä vain köyhimpiä, joihin aina ensiksi isketään leikkurilla.

Kohta ei ole enää edes tuhkaa pesässä jonka voi viedä.
Mitäpä sitten? Kipataan köyhät ja kurjistetut mereen vai?

Ne ketkä vielä äänestivät viime vaaleissa, "saavat" nyt nähdä onko oikeita päätöksiä tehty.
Nukkuvien puolue, kasvava puolue.

Menneinä vuosina puhuttiin kansanedustajien vähentämisestä. Seuraus. Niille palkattiin avustajat.
No nykyään on jo kahdet ja PM taitaa 5 pitää.

100 edustajaa ulos, palkkamenot tippuu kymmenen miljoonaa. Sekä tietysti kulukorvaukset, päivärahat, taksimaksut.
No eihän toki. Onhan täällä vielä lapsia riistettäväksi.

Onko kukaan huomannut että onko hallitus tehnyt mitään talouden korjaamiseksi ?

Jo kolme vuotta sitten kun tätä nykyhallitusta tehtiin sanoi naapurimummo että nyt köyhät saa kyytiä.
Ja alkaa käydä toteen.Kyllä kai tällä meidän pääministerillä on halu saada Suomi nousuun ja oma nimi historiaan.Otteet vain on oudot kun tietää hänen taustansa.Tavallisen tuunarin jälkeläinen,varmaan kyllä K...a päässä.

Onho vielä kellekään epäselvää kuka on ollut tämän suomen nykyhallituksen vahvin persoona.Kyllä se on toveri Arhinmäki.
Vaikka oman rahakkaan duuninsa menettää niin puolustaa aatteitaan.
Ja kas kummaa,nyt jo demarit vaativatkin että tämä lapsilisä-asia on muutettava ja paketti auki.
Jos Pääministerissä on miestä nimeksikään niin samalla myös Arhinmäki takaisin paikalleen.
Ainut koko hallituksessa jota ei ole saatu jyrätyksi..

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat