Sydänviikko alkaa: Kokkaa lastenlasten kanssa

Sydänviikon tapahtumat on tänä vuonna suunnattu koululaisille. Isovanhemmat voivat olla hengessä mukana ja vaikkapa kokata lasten kanssa sydänystävällistä ruokaa.Lue koko juttu

Sydänviikko alkaa: Kokkaa lastenlasten kanssa

Kommentit (1)

Minulla on kyllä hyvin negatiivinen kuva sydänliitosta. Sydänmerkki mm. sokerikorppupussissa ja tyydyttyneellä rasvalla pelottelu ovat kyllä pilanneet sydänliiton maineen. En varmasti ole ainoa, tai edes kovin pienessä vähemmistössä. Mielestäni on todella noloa, että on väitetty tieteellisten tutkimusten kiistatta osoittavan tyydyttyneiden rasvojen sydänvaarat, vaikka nyt on käynyt ilmi, että oikeasti nämä tutkimukset ovat osoittaneet, että tyydyttyneet rasvat ovat sydäntautien kannalta joko neutraaleja tai lievästi sydänterveyttä edistäviä. Jos sydänliiton nykyjohto haluaisi oikeasti edistää suomalaisten sydänterveyttä järjestönsä kautta, niin he jäisivät pikaisesti eläkkeelle ja päästäisivät uutta maineeltaan puhtoista väkeä tilalle.

Tällaisissa järjestöissä olisi erittäin tärkeä käydä läpi tieteellistä aineistoa itsenäisesti ja ennakkoluulottomasti, eikä luottaa sokeasti auktoriteettien sanomisiin. Tärkeää on myös antaa suositukset tieteellisiin tutkimuksiin nojaten, eikä sen perusteella mitä itse uskoo olevan terveellisintä. Jos asiantuntija-asemassa oleva henkilö on mielestään varma jonkin asian terveellisyydestä vastoin tieteellisiä tutkimuksia ja haluaa välttämättä tuoda oman näkemyksensä julki, tulee tehdä selväksi, että kyseessä on oma mielipide, eikä tieteellisten tutkimusten mukainen tieteellinen näyttö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat