Onko sinulla vaihdevuodet? Lue 10 kysymystä ja vastausta

Kuumat aallot, hikoilu, unettomuus ja masennus ovat tyypillisiä vaihdevuosioireita. Lue asiantuntijan neuvot niiden voittamiseen.Lue koko juttu

Onko sinulla vaihdevuodet? Lue 10 kysymystä ja vastausta

Kommentit (10)

Ei se nyt ihan niinkään ole. Ei vaihdevuosien etenemistä voi pysäyttää tai siirtää. Elimistössä muutokset etenee vaan hitaammin ja tasaisemmin kun ilman hormonihoitoa. Oireet pysyvät paremmin hallinnassa, joka monille naisille on varmasti helpotus.
Jos oireet ovat vähäisiä eikä haittaa elämänmenoa, niin ei varmaan kannata hormoneja käyttääkään.
Hormonien lopetusta voi vuosien varrella kokeilla, joillakin oireet jatkuu kauempaan jotkut voivat lopettaa hoidon jo aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole huomannut mitään vaihdevuosioireita, paitsi kuukautisten loppumisen 7 vuotta sitten, mutta koen sen vain suureksi helpotukseksi elämään. Täytän kohta 60v. joten tuskin mitään enää ilmaantuukaan. Se taitaa olla perinnöllistä, sillä äitinikään ei kokenut mitään hankaluuksia vanhetessaan.

Jos jostakin syystä ei hormonikorvaushoitoa pysty käyttämään voi käyttää Yliopiston apteekin omaa ergotamiini-valmistetta, mikä on tehokas hikipuuskien ja huonontuneen yöunen lievittäjä. itse saanut apua juurikin tästä tuotteesta. On reseptivalmiste ja sitä voi pyytää omalta gynekologilta tai lääkäriltä.

Välittömästi oireiden ilmaannuttua lääkäriin, laastari pyllyyn kaksi kertaa viikossa niin se on siinä. Iho kuulas edelleen ja luulevat kymmenen vuotta nuoremmaksi kun olen.  Ihana olo!

kun estrogeeniä annetaan hormonikorvaushoitona voidaan mennä ojasta allikkoon. Oma estrigeenintuotanto ei välttämättä ole loppunut vaan vähentynyt. Sen sijaan keltarauhashormonia ei enää tuoteta ja siinä syy mielualaongelmiin. Tähän ratkaisu on bioidenttinen voide. Progesterone cream mitä voi tilata jenkeistä. Suomessa ei ko tuotetta myydä johtuen lääkelaitosten hallitsevasta asemasta. Myös Ruotsiin vastaava tuote on rantautunut jokunen vuosi sitten ja monet naiset pärjäävät sen avulla hienosti.

Vierailija

Vaihdevuodet mietityttävät, ei niinkään peloita....lääkitys arveluttaa ja koska se pitäisi aloittaa? Onneksi vaihdevuositesti näytti vielä negatiivista :) t. Aili_47 

Vierailija

Hormonihoito ei siirrä vaihdevuosioireita. Jos oireet alkavat lopettamisen jälkeen, on hoito lopetettu liian aikaisin. Jotkut aloittavat hoidon uudelleen ja toiset kokeilevat, josko pärjäisivät vielä jatkuvien oireiden kanssa - varsinkin, jos ovat jo lieventyneet pahimmista alkuvuosista.

Estrogeeni auttaa vv-oireisiin, myös mielialaan jos annostus ja antotapa (ihon tai suun kautta) on sopiva. Progestroni tarvitaan rinnalle, jos kohtua ei ole poistettu, ettei kohdun limakalvo paksuunnu liikaa ja aiheuta harmia ja ylimääräisiä riskejä.

Pelkkä progestroni voi aiheuttaa toisille mielialaoireita.

Vierailija

Vaihdevuosien estrogeenin puutos aiheuttaa monille todella vaikeita oireita. Siihen auttaa vain estrogeenia sisältävä hormonikorvaushoito.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat