Kommentit (8)

Vierailija

Ei se nyt ihan niinkään ole. Ei vaihdevuosien etenemistä voi pysäyttää tai siirtää. Elimistössä muutokset etenee vaan hitaammin ja tasaisemmin kun ilman hormonihoitoa. Oireet pysyvät paremmin hallinnassa, joka monille naisille on varmasti helpotus.
Jos oireet ovat vähäisiä eikä haittaa elämänmenoa, niin ei varmaan kannata hormoneja käyttääkään.
Hormonien lopetusta voi vuosien varrella kokeilla, joillakin oireet jatkuu kauempaan jotkut voivat lopettaa hoidon jo aikaisemmin.

Vierailija

En ole huomannut mitään vaihdevuosioireita, paitsi kuukautisten loppumisen 7 vuotta sitten, mutta koen sen vain suureksi helpotukseksi elämään. Täytän kohta 60v. joten tuskin mitään enää ilmaantuukaan. Se taitaa olla perinnöllistä, sillä äitinikään ei kokenut mitään hankaluuksia vanhetessaan.

Vierailija

Jos jostakin syystä ei hormonikorvaushoitoa pysty käyttämään voi käyttää Yliopiston apteekin omaa ergotamiini-valmistetta, mikä on tehokas hikipuuskien ja huonontuneen yöunen lievittäjä. itse saanut apua juurikin tästä tuotteesta. On reseptivalmiste ja sitä voi pyytää omalta gynekologilta tai lääkäriltä.

Vierailija

Välittömästi oireiden ilmaannuttua lääkäriin, laastari pyllyyn kaksi kertaa viikossa niin se on siinä. Iho kuulas edelleen ja luulevat kymmenen vuotta nuoremmaksi kun olen.  Ihana olo!

Vierailija

kun estrogeeniä annetaan hormonikorvaushoitona voidaan mennä ojasta allikkoon. Oma estrigeenintuotanto ei välttämättä ole loppunut vaan vähentynyt. Sen sijaan keltarauhashormonia ei enää tuoteta ja siinä syy mielualaongelmiin. Tähän ratkaisu on bioidenttinen voide. Progesterone cream mitä voi tilata jenkeistä. Suomessa ei ko tuotetta myydä johtuen lääkelaitosten hallitsevasta asemasta. Myös Ruotsiin vastaava tuote on rantautunut jokunen vuosi sitten ja monet naiset pärjäävät sen avulla hienosti.

Vierailija

Vaihdevuodet mietityttävät, ei niinkään peloita....lääkitys arveluttaa ja koska se pitäisi aloittaa? Onneksi vaihdevuositesti näytti vielä negatiivista :) t. Aili_47 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat