Alkolukko joka autoon?

Loppuisiko rattijuoppous, jos jokaiseen autoon asennettaisiin alkolukko? Kansanedustaja ja liikennetoimittaja Pertti Salovaara on kokeillut laitetta itse ja uskoo sen yleistyvän nopeasti.Lue koko juttu

Alkolukko joka autoon?

Kommentit (3)

Liikenneturvallisuus paranee pienin askelein!

Ensin oli turvavyöt, joita jopa viranomaiset katsoivat karsaasti - nyt ne ovat itsestäänselvyys. Autoni takapenkin turvavyöt ovat itselleni tarpeettomat. Raitis autoilija saattaa samoin pitää alkolukkoa tarpeettomana. Kysymys on kuitenkin ajokorttiin liityvästä kollektiivisesta vastuusta.
Itselläni on alkolukko pakosta (valvottu ehdollinen ajo-oikeus). Pakko päättyy lähipäivinä. Pidän laitteen edelleenkin. Vähentää näet illan kerta-annosta, kun tietää millä ehdoilla kärry starttaa aamulla.
Hävettääkö pitää näkyvillä? Enemmän hävettää näyttää naamani, josta näkyy vapaa-ajan harrastukseni. Ei pitäisi hävettää muitakaan, kun kaikilla on laite. Siispä äkkiä auton rekisteröinnin ehtona alkolukko. Ja vanhoihin autoihin vaikka atrappi seuraavaan katsastukseen.
Onhan tässä tietysti vahingoniloakin. Tervetuloa joukkoon potentiaalisina rattijuoppoina kaikki kivittäjät!

eläkeukko maalta

Henkilökohtaisesti minulle on aivan sama vaikka jokaisessa kulkupelissä olisi alkolukko. Mutta ennen kaikkea jokaisella kuljettajalla täytyy olla vastuu omasta käyttäytymisestä. Itsestäänselvyys pitäisi olla, ettei kukaan lähde ajelemaan juopuneena. Tietysti aina löytyy niitä, jotka pitävät itseään jopa parempina kuskeina ollessaan alkoholin vaikutuksen alaisena, toiset ovat taasen muuten tyhmiäj. Koska tyhmyyttähän se on, eikä mitään muuta. Samalla riskeeraa suotta niin itsensä kuin muutkin tiellä kulkijat.
Se on hyvä vaan, että jos ei luota itseensä niin pitää sellaisena laitteen, ettei ajot onnistu. Itsekuria toivon ja alkoholittomia päiviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihmiset tekee juopuneena kaikkea muutakin tyhmää. Rattijuopumuksesta ei rangaista
vaan kiinnijäämisestä.
Ilmiantokynnyksessä olisi toivomisen varaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat