Lisäeläkettä vähennettiin

Olen tehnyt sivutyötä vuodesta 2005. Pari vuotta sitten jäin pankin lisäeläkkeelle oltuani toimihenkilönä 42 vuotta. Nyt eläke laskettiin uudelleen sivutyöstä ja pankin työstä. Hämmästyin, kun eläkkeestä vähennettiin 75 euroa. Olen lukenut, että 2005 jälkeen ei vähennyksiä tehdä.TiedonjanoLue koko juttu

Lisäeläkettä vähennettiin

Kommentit (2)

Koska julkisella puolella normaalista ansaitusta työeläkkeestä voidaan vähentää osa määrätyin perustein, miksei kohtuuttoman suuria eläkkeitä tai lisäeläkkeitä voi kohtuullistaa. Tuntemassani tapauksessa työura oli julkisella puolella 41 vuotta ja sitä ennen 5 vuotta yksityisellä puolella, josta ei kertynyt eläkettä ennen 23 ikävuotta tehdystä työstä. Eläkekertymästä poistui n. 400€, mikä ei olisi ollut edes kohtuuton summa. Eläkeyhtiössä kerrottiin, että laskelma ssa oli ennakoitu palkkakertymää toteutunutta suuremmaksi eläkeuudistusta tehdessä. Siksi jäi eläke niin pieneksi.
Suurilla ansiotuloilla on talous varmaan niin vakaalla pohjalla, ettei elintaso laske, vaikka saisi vain sen julkisuudessa vilahtaneen 4000€/kk:ssa. Varmasti tällekin muutokselle voitaisiin keksiä hyvät perustelut.

Suomen eläkejärjestelmä on täyttä huijausta. On valtion vanhuuseläke (olematon) on työeläke (pätkätöissä ja alipalkatuissa saa jonkun satasen) on kunnallinen ja valtiollinen eläke. Politiikot ja upseerit saa kunnon rahat. Näissä missään ei tasa-arvoa tunneta. Lisäksi valtion töissä voidaan hommata lisäeläke mikä tuplaa tulon. Se maksetaan verovaroin.
Täytyy muistaa että lahtarioikeisto voitti kansalais-sodan. Siitä tämä juontaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat