Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Netti näyttää olevan pohjaton "aarrearkku" kaikenlaisille huiputtajille. Varsinkin kun trendinä on, että kaikki pitäisi siirtää verkkoon, mikä avaa entistä enemmän mahdollisuuksia epärehelliselle toiminnalle.

Vierailija

Niin, on minullekin useamman kerran tullut sähköpostiin onnittelut huutomerkkien kera, kun olen muka voittanut arpajaisissa huikean summan. Sitten kysellään henkilötietoja, ja mitähän kaikkea - pistän äkkiä postilaatikon kiinni.
- Mutta vaikka nämä huijarit saisivat muutamankin hyväuskoisen lankaan, on tällainen toiminta jo heille rahallisesti kannattanut. - Ollaan siis valppaina, vältetään ansat, ja ilmoitetaan eteenpäin näistä nettirikollisista. Pankkitilin tai luottokortin numeroa ei pidä minnekään ilmoittaa.

Vierailija

Olen myös saanut sähköpostiini huikeita tarjouksia ulkolaisilta lähettäjiltä. Linkki pyydetään avaamaan, että näkäsi mistä oikein saisin sen 70 % alennuksen. Tämä on selvää huijausta, ei muuta kun roskapostiksi tällaiset kirjeet. Mutta aina joku saattaa ne avatakin, sitähän nämä firmat toivovat. Leviävien virusten kautta ne pääsevät luullakseni koneen tietokantaan käsiksi.

Mutta, hyvää naistenpäivää kaikille tänään! t. Biba

Hannah2
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Kuulin juuri toisenlaisesta huijaamisesta, joka ei taida netissä näkyä. Ystäväni sanoi, ettei hän lähde putkiremontin ajaksi, jos ei ole pakko, kodista minnekään. Onhan se helppo ammattiveijarin saada tänä isojen kerostalojen putki-ym remonttien kulta-aikana tietoa kohteista ja silloin on helppo iskeä huomaamatta. Ovat tyhjentyneet kodit pesukonetta myöten, muista koneista puhumattakaan. Itse epäilen remonttiporukoissa olevan tätä välittäjäainesta
ja avaimien lainaajia. Mielikuvitus on ääretön tällaisille ammattihuijareille.

Vierailija

Kun näkee sähköpostissaan englantilaisen tekstin ja siinä jokin summa esim. 70%, niin ne on poikkeuksetta jotakin huuhaa lääkkeitä, joiden myynti on laitonta, ja ostaminen myös. Jos joku erehtyy tällaisilta sivuilta tilaamaan jotain voi saada kyllä täyttä roskaa tai ei mitään. Toinen huijaustapa on että ulkomaiset tarjoavat ostaa taloja tai muita kohteita Suomesta, lupaavat lähettää miljoonia dollareita, jos avaa heille tilin johon he voi sen lähettää, sitten siinä käy niin, että he ensin pyytävät rahaa, ehkä muutama sata Euroa kuluihin, ja sen jälkeen, jos joku "huima" maksaa rahan, he häipyvät sen tien. Aina kannattaa olla varovainen, jos joku lähestyy sinua ja tekee tarjousta jostakin, enemmän vielä jos se on ulkolainen henkilö tai yrityss. Ulkolaisilla huijareilla on näyttäviä kotisivuja, esim. Kiinalaisilla ja halpaa tavaraa, esim. Digikameraa he tarjoaa murto-osaan siitä mikä sen normaali markkinahinta on, jos tilaat jä lähetät rahan, heistä ei kuulu mitään. Olet menettänyt rahasi. Kun olet ostamassa esim. vaikka digikameraa joltain tuntemattomalta ulkomaiselta firmalta, käy ensin suomalaisia keskustelupalstoja läpi googlella ja yritä etsiä firmasta kokemuksia ko. +/-, ennenkuin ostat jotain. -Tietty, ei kaikki ole huijareita mutta paljon on, myös suomalaisissa, ei kannata maksaa etukäteen, maksu vasta kun on todennut tuotteen kunnollisuuden. On kokemuksia, siksi kirjoitan.

Vierailija

Varsinkin treffipalstat ovat erinoimaisia huijareiden temmellyskenttiä.

Poimitaan joku joka etsii seuraa, lähestytään viehättävin viestein. Hyvin pian seuraakin tämän yhteydenottajan "rakastuminen". Rakkauden sanoja vuodatetaan kunnes saadaan toisen tunteet heräämään.

Tämän jälkeen aloitetaan pienestä summasta, muutama sata euroa. Kun jonkun tekosyyn varjolla saadaan uhri lähettämään rahaa, seuraavalla kerralla pyydetään vähän enemmän, seuraavalla vielä enemmän...

Rahat luvataan maksaa takaisin ja onhan tässä kyseessä kuitenkin "luotettava" kumppani, johon ollaan netissä luotu "parisuhde". Kumppani on tulossa tapaamaan mutta jokin työjuttu tai muu pitäää hänet nyt niin kiinni ettei pääse ennenkuin parin kuukauden kuluttua käymään. Siihen mennessä onkin jo ehditty "lainaamaan" aika suuri summa rahaa.

Rakastunut hölmö jää kuin nalli kalliolle...

Vierailija

Voiko joku tosiaankin olla näin miehen tai naisenkipeä että tällainen menee läpi, kyllä ihmetellä täytyy jos edellä kuvattuun sortuu,omapa on silloin tyhmyytensä:)

Vierailija

Kyllä vaan taitaa olla niitä hölmöjä naisia pilvin pimein, muistellaanpa vaikka Auervaaran tai Kreivin. Ihme summia naiset heille antoivat, ruusunpunaiset lasit silmillä. Läheskään kaikki eivät kehdanneet tehdä rikosilmoitusta sitten kun petos tuli ilmi.
En ole mikään ruudinkeksijä, mutta auervaaroja osaan mielestäni varoa tarkoin. Joss mies rupeaisi jotain rahaa pyytämään, pistäisin välittömästi välit poikki. (Vaikka ei ole pelkoa, kun ei minulta sitä rahaa löytisikään.) - Toivottavasti ei dementia ja lemmenkipeys sitten oikein vanhana iske.

Vierailija

Ei tarvitse olla lemmenkipeä joutuakseen huijarin uhriksi.
Taitava huijari ottaa yhteyttä henkilöön, jonka on havainnut yksinäiseksi.
Jotkut oikein erikoistuvat huijaamaan yksinäisiä vanhuksia.
Kaikenlaisia sitä pitääkin varoa :(

Vierailija

Kyllä niitä uhreja ihmeen paljon oli esim. Auervaaralla ja "Kreivillä", eivätkä kaikki edes kehdanneet tehdä rikosilmoitusta. Hyvä elokuva aiheesta on Tarmo Mannin tähdittämä "Gabriel, tule takaisin".
Tyhmiä ja hyväuskoisia tai lemmen sokaisemia lienevät nuo naiset. "Tyhmyydestä sakotetaan", sanotaan. Mutta kyllä oikeasti pitää rangaistuksen tulla sille huijarille. Jonkin sortin narsisteja ja osittain syyntakeettomia taitavat olla nuo auervaaratkin, ei ihan kaikki kotona.

Vierailija

Enemmän olen huolissani yksinäisistä vanhuksista, joita huijataan.
Jaa-a, tietysti kansaa johtavien myös tulisi olla rehellisiä ja pitää huolta kansalaisten eduista
eikä vain omista eduista.
Jos on saamassa ja jakamassa, on jäävi joissakin tapauksissa.
Auervaara hän tuskin lienee?
Joo;politiikot huijaa meitä.Eivät pidä lupauksiaan.
nimim.Enpäs hoksannutkaan......

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat