Huijari seuraa aikaansa

Taitava petkuttaja herättää nopeasti uhrinsa luottamuksen. Peruskonstit eivät ole muuttuneet, mutta tekniikka tuo huijarille uusia mahdollisuuksia.Lue koko juttu

Huijari seuraa aikaansa

Sivut

Kommentit (27)

Netti näyttää olevan pohjaton "aarrearkku" kaikenlaisille huiputtajille. Varsinkin kun trendinä on, että kaikki pitäisi siirtää verkkoon, mikä avaa entistä enemmän mahdollisuuksia epärehelliselle toiminnalle.

Niin, on minullekin useamman kerran tullut sähköpostiin onnittelut huutomerkkien kera, kun olen muka voittanut arpajaisissa huikean summan. Sitten kysellään henkilötietoja, ja mitähän kaikkea - pistän äkkiä postilaatikon kiinni.
- Mutta vaikka nämä huijarit saisivat muutamankin hyväuskoisen lankaan, on tällainen toiminta jo heille rahallisesti kannattanut. - Ollaan siis valppaina, vältetään ansat, ja ilmoitetaan eteenpäin näistä nettirikollisista. Pankkitilin tai luottokortin numeroa ei pidä minnekään ilmoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen myös saanut sähköpostiini huikeita tarjouksia ulkolaisilta lähettäjiltä. Linkki pyydetään avaamaan, että näkäsi mistä oikein saisin sen 70 % alennuksen. Tämä on selvää huijausta, ei muuta kun roskapostiksi tällaiset kirjeet. Mutta aina joku saattaa ne avatakin, sitähän nämä firmat toivovat. Leviävien virusten kautta ne pääsevät luullakseni koneen tietokantaan käsiksi.

Mutta, hyvää naistenpäivää kaikille tänään! t. Biba

Kuulin juuri toisenlaisesta huijaamisesta, joka ei taida netissä näkyä. Ystäväni sanoi, ettei hän lähde putkiremontin ajaksi, jos ei ole pakko, kodista minnekään. Onhan se helppo ammattiveijarin saada tänä isojen kerostalojen putki-ym remonttien kulta-aikana tietoa kohteista ja silloin on helppo iskeä huomaamatta. Ovat tyhjentyneet kodit pesukonetta myöten, muista koneista puhumattakaan. Itse epäilen remonttiporukoissa olevan tätä välittäjäainesta
ja avaimien lainaajia. Mielikuvitus on ääretön tällaisille ammattihuijareille.

Kun näkee sähköpostissaan englantilaisen tekstin ja siinä jokin summa esim. 70%, niin ne on poikkeuksetta jotakin huuhaa lääkkeitä, joiden myynti on laitonta, ja ostaminen myös. Jos joku erehtyy tällaisilta sivuilta tilaamaan jotain voi saada kyllä täyttä roskaa tai ei mitään. Toinen huijaustapa on että ulkomaiset tarjoavat ostaa taloja tai muita kohteita Suomesta, lupaavat lähettää miljoonia dollareita, jos avaa heille tilin johon he voi sen lähettää, sitten siinä käy niin, että he ensin pyytävät rahaa, ehkä muutama sata Euroa kuluihin, ja sen jälkeen, jos joku "huima" maksaa rahan, he häipyvät sen tien. Aina kannattaa olla varovainen, jos joku lähestyy sinua ja tekee tarjousta jostakin, enemmän vielä jos se on ulkolainen henkilö tai yrityss. Ulkolaisilla huijareilla on näyttäviä kotisivuja, esim. Kiinalaisilla ja halpaa tavaraa, esim. Digikameraa he tarjoaa murto-osaan siitä mikä sen normaali markkinahinta on, jos tilaat jä lähetät rahan, heistä ei kuulu mitään. Olet menettänyt rahasi. Kun olet ostamassa esim. vaikka digikameraa joltain tuntemattomalta ulkomaiselta firmalta, käy ensin suomalaisia keskustelupalstoja läpi googlella ja yritä etsiä firmasta kokemuksia ko. +/-, ennenkuin ostat jotain. -Tietty, ei kaikki ole huijareita mutta paljon on, myös suomalaisissa, ei kannata maksaa etukäteen, maksu vasta kun on todennut tuotteen kunnollisuuden. On kokemuksia, siksi kirjoitan.

Varsinkin treffipalstat ovat erinoimaisia huijareiden temmellyskenttiä.

Poimitaan joku joka etsii seuraa, lähestytään viehättävin viestein. Hyvin pian seuraakin tämän yhteydenottajan "rakastuminen". Rakkauden sanoja vuodatetaan kunnes saadaan toisen tunteet heräämään.

Tämän jälkeen aloitetaan pienestä summasta, muutama sata euroa. Kun jonkun tekosyyn varjolla saadaan uhri lähettämään rahaa, seuraavalla kerralla pyydetään vähän enemmän, seuraavalla vielä enemmän...

Rahat luvataan maksaa takaisin ja onhan tässä kyseessä kuitenkin "luotettava" kumppani, johon ollaan netissä luotu "parisuhde". Kumppani on tulossa tapaamaan mutta jokin työjuttu tai muu pitäää hänet nyt niin kiinni ettei pääse ennenkuin parin kuukauden kuluttua käymään. Siihen mennessä onkin jo ehditty "lainaamaan" aika suuri summa rahaa.

Rakastunut hölmö jää kuin nalli kalliolle...

Voiko joku tosiaankin olla näin miehen tai naisenkipeä että tällainen menee läpi, kyllä ihmetellä täytyy jos edellä kuvattuun sortuu,omapa on silloin tyhmyytensä:)

Kyllä vaan taitaa olla niitä hölmöjä naisia pilvin pimein, muistellaanpa vaikka Auervaaran tai Kreivin. Ihme summia naiset heille antoivat, ruusunpunaiset lasit silmillä. Läheskään kaikki eivät kehdanneet tehdä rikosilmoitusta sitten kun petos tuli ilmi.
En ole mikään ruudinkeksijä, mutta auervaaroja osaan mielestäni varoa tarkoin. Joss mies rupeaisi jotain rahaa pyytämään, pistäisin välittömästi välit poikki. (Vaikka ei ole pelkoa, kun ei minulta sitä rahaa löytisikään.) - Toivottavasti ei dementia ja lemmenkipeys sitten oikein vanhana iske.

Ei tarvitse olla lemmenkipeä joutuakseen huijarin uhriksi.
Taitava huijari ottaa yhteyttä henkilöön, jonka on havainnut yksinäiseksi.
Jotkut oikein erikoistuvat huijaamaan yksinäisiä vanhuksia.
Kaikenlaisia sitä pitääkin varoa :(

Kyllä niitä uhreja ihmeen paljon oli esim. Auervaaralla ja "Kreivillä", eivätkä kaikki edes kehdanneet tehdä rikosilmoitusta. Hyvä elokuva aiheesta on Tarmo Mannin tähdittämä "Gabriel, tule takaisin".
Tyhmiä ja hyväuskoisia tai lemmen sokaisemia lienevät nuo naiset. "Tyhmyydestä sakotetaan", sanotaan. Mutta kyllä oikeasti pitää rangaistuksen tulla sille huijarille. Jonkin sortin narsisteja ja osittain syyntakeettomia taitavat olla nuo auervaaratkin, ei ihan kaikki kotona.

Enemmän olen huolissani yksinäisistä vanhuksista, joita huijataan.
Jaa-a, tietysti kansaa johtavien myös tulisi olla rehellisiä ja pitää huolta kansalaisten eduista
eikä vain omista eduista.
Jos on saamassa ja jakamassa, on jäävi joissakin tapauksissa.
Auervaara hän tuskin lienee?
Joo;politiikot huijaa meitä.Eivät pidä lupauksiaan.
nimim.Enpäs hoksannutkaan......

Kaikenmaailman "deittifirmat" huijaavat.
Asiakkaat ovat usein yksinäisiä.
Saattaa kyllä olla parisuhteessakin olevia.

Oma ukkoni suutuspäissään riitamme jälkeen kerran vastasi sellaseen ilmotukseen,
ja sai kirjeen että saa kymmenen naisen osoitteen ,kun maksaa lähetyksen.
Totesi ,ettei "maksullisia naisia tarvihe",eikä lunastanut osoitteita.

Minä pahastuin tempauksesta sydänjuuriani myöten.

Oli kuin hän olisi "mennyt vieraisiin"
Onneksi oli pihi;jos olisi ilmaiseksi osoitteet saanut, olisi aloittanut kirjeenvaihdon-
ja riita olisi ollut isompi.
Arki jatkui, mutten enää luottanut häneen.
Nimim R.I.P

Lainaus:

Kaikenmaailman "deittifirmat" huijaavat.
Asiakkaat ovat usein yksinäisiä.
Saattaa kyllä olla parisuhteessakin olevia.

Oma ukkoni suutuspäissään riitamme jälkeen kerran vastasi sellaseen ilmotukseen,
ja sai kirjeen että saa kymmenen naisen osoitteen ,kun maksaa lähetyksen.
Totesi ,ettei "maksullisia naisia tarvihe",eikä lunastanut osoitteita.

Minä pahastuin tempauksesta sydänjuuriani myöten.

Oli kuin hän olisi "mennyt vieraisiin"
Onneksi oli pihi;jos olisi ilmaiseksi osoitteet saanut, olisi aloittanut kirjeenvaihdon-
ja riita olisi ollut isompi.
Arki jatkui, mutten enää luottanut häneen.
Nimim R.I.P

Juuri niin, riitamme jälkeen, mies onkin vain syyllinen ja sinä puhdas pulmunen??

Entäs sitten kaikki kauneusvoide-, laihdutusihmejutut-,vitamiini-, ym. mainokset. Aina joku uskoo niiden tehoon ja tilaa--
ja pettyy. Ja menettää tietysti rahansa--ihan turhaan.

"Vaimoni ei ymmärrä minua"-lause kuultu monta kertaa.
Vaimot valittaa kun mies ei kuuntele.
Olispa kiva jos jo koulussa opittaisiin ja opetettaisiin kuuntelemaan toisiamme,
ja kysymään;
miten voit, mitä sinä tarkoitit sillä sanonnalla ,kun en oikein ymmärtänyt jne.

Surullista kun aikuisena murjotetaan ja turjotetaan ja luullaan, että tilanne
"vaihtamalla" paranisi...---eikä sitten tulla uudenkaan kumppanin kanssa toimeen kovin kauaa...
Nettipalstoilla sit kiukutaan lisää kun omat ihmissuhteet on jumissa...

voi että mie hämmästyin ku luin äske HS jutun:
"Suomalaisteinin vuosia kestänyt nettirakkaus olikin huijaus"
Huijarin motiivi??????
Kyllä on parasta tavata kasvokkain, ennenkuin rupeaa kuvittelemaan mitään romanssia itselleen!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat