Käykääpä lukemassa Erkki Kakaanmäen koskettava blogi;Koira joka tiesi.
Jos häneltä kastui sitä kirjoittaessa oman kertomansa mukaan tietokoneen näppäimet,niin minulta kastui sitä lukiessa koko kone.
Pitkä-aikaisen lemmikin menettäminen on surullista,onhan se perheenjäsen.Muistoissahan se elää kuitenkin aina mukanamme.
Mitenkähän ikävä on koiraveljellä,kun olivat eläneet 13 vuotta yhdessä?

Kommentit (20)

Minä tykkään kovasti koirista,mutta perheessä olevien allergioiden takia niitä ei voi edes harkitakkaan otettavaksi.
Ja sitten se luopuminen niistä,joka joskus eteen tulee,en varmaan kestäisi sitä.Sen mitä olen ystäviltäni kuullut,se on kuulemma kova paikka.

Tiedän kokemuksesta,että on tosi kova paikka kun lemmikistä, oli sitten kissa tai koira, joutuu luopumaan. Siitäkin huolimatta,että ottaessaan lemmikin, tietää että siitä joutuu luopumaan ja suru on suuri. Tiedän myös, että suruun on myös lääke. Uusi lemmikki lievittää kummasti ikävää ja saa ajatukset suuntautumaan elämässä eteenpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minun rakas ystäväni Rupu-koira lähti viimeiselle taipaleelleen viime marraskuussa. Rupu ja sen äiti olivat ystäviäni yhteensä 19 vuotta ja pitää sanoa, että tosi orvoksi olen nyt oloni tuntenut. Koiran ystävyys ja rakkaus on käsittämättömän pyyteetöntä ja ylenpalttista, en usko että ihminen koskaan voi rakastaa niin.
Silti, ei sitä luopumista kannata niin pelätä, ettei siksi ota ystävää itselleen, sillä kokonaissaldo jää kuitenkin todella plussan puolelle. Sitten kun ystävä on mennyt, voi vielä pitkään muistella kaikkea hauskaa ja rattoisaa ja hullua mitä tuli yhdessä tehtyä ja koettua.

Ystävälläni on ihana koira.Se tuntuu ymmärtävän puhettakin,ainakin se ymmärtää monia sanoja.Se on niin kilttikin.Olen ruvennut harkitsemaan itselleni koiraa,mutta pelkään juuri tuota luopumista jo etukäteen.
Tiedän,että kaikestahan joskus on luovuttava,mutta...Kertokaa te koiran omistajat,olenko ihan höpsö näiden ajatusteni kanssa.

Kävin lukemassa blogin,jonka Erkki Kankaanmäki on koirastaan kirjoittanut,oli niin koskettava,tuli ihan oma koiruliini mieleen.Nyyh.

Hei, minulla on ollut lemmikkinä kissa, mutta haluaisin ottaa koiran. Onko teillä vinkkejä, mikä koirarotu saattaisi olla sopiva? Asun rauhallisella asuinalueella, käyn vuorotyössä ja haluaisin käydä lenkillä koirani kanssa, kerran päivässä. Olen itse liikunnallinen ja terve, joten se ei rajoita menoa. En halua kovin suurta koiraa, enkä aivan pientäkään. Koira tosin joutuisi olemaan yksinkin kotona, kun olemme töissä. Olen eläinrakas ja myös mieheni on, mutta koira jäisi kyllä minun hoidettavakseni ja sitä myös haluan. Mikä olisi paras vuodenaika koiran ottamiseen? Kannattaisiko minun ottaa pentu vai jo aikuinen, kun en ole ennen koiraa kasvattanut?

Itselläni oli sama tilanne, että kissan jälkeen otin koiran. Kannattaa tutkia tarkoin rotujen ominaisuuksia esim koirakirjoista. Itse hain nimenomaan rauhallista "sohvakoiraa" ja sellainen on ainakin tämä tiibetinspanielini. Rotu on hyväkäytöksinen ja ehkäpä vähän hienostunut, sanoisin että tämä on "kissamainen" koira. Kulkee kätevästi mukana esim autossa ja on helppo opettaa tavoille. Tämä myös kulkee nätisti muutaman kilometrin lenkit. Itse olen ottanut koiran parivuotiaana perheestä, joka pitovaikeuksien takia siitä halusi luopua. Hyvin sopeutui uuteen kotiin. Eli tässä ainakin yksi hyvä rotu, mutta varmaan muitakin löytyy vaikka kuinka.
Sivumennen sanoen, koira kyllä haluaa jonkinlaista lenkkiä varmaan useammin kuin kerran päivässä, mutta tämä rotu ainakin tyytyy yhteen pidempään reissuun ja pariin pikkupyrähdykseen.

Otin ensimmäisen koirani, kun jäin eläkkeelle reilu vuosi sitten. Päädyin suomenlapinkoiraan. Se on ystävällinen, sosiaalinen, helpohko kasvattaa, älykäs, leikkisä, ei kovin kookas. Sen täytyy kyllä saada lenkkeillä ainakin 2 tai 3 kertaa päivässä. Pitkätkään lenkit eivät ole sille liikaa. Aika itsepäinen se saattaa olla, mutta ei koskaan ilkeä eikä agressiivinen. Otin sen pentuna. Silloin on jonkun oltava kotona ainakin ensimmäiset viikot-kuukaudet jo koiran itsensä vuoksi. Se täytyy saada sisäsiistiksi ja sille täytyy opettaa ne perustottelevaisuuden alkeet.

On aivan uskomatonta, miten paljon tuollaiseen pieneen karvakerään voi kiintyä ja miten paljon kiintymystä ja rakkauttaa siltä saa takaisin. Meillä on nyt jo kaksi koiraa. Otimme viime syksynä lapinporokoiran pennun kaveriksi ensimmäiselle koirallemme. Voi sitä vilskettä ja vipinää. Olemme parhaillaan mökillä Lapissa. Koirat saavat olla vapaina pihalla. Ne touhuavat lumessa, taistelevat jostain männynoksista, nuuskivat kaikkia jänniä hajuja, räksyttävät iloisesti ohiajavia moottorikelkkoja. Toisin sanoen ne viettävät iloista ja vapaata koiranelämää.

Omasta puolestani voin suositella koiran ottamista. Asiaan kuuluu, että olen suurimman osan elämästäni pelännyt koiria vaan en pelkää enää.

Miksi ei lemmikeille ole omaa osiota tässä ET-netissä? Uskoisin,että siihenkin tulisi paljon jutustelua,sillä meillä tuntuu aika monella olevan jonkinlainen lemmikki-eläin?

Omistan tällä hetkellä jo ikääntyneen neitikoiran. Väistämättä tulee aina välillä mieleen tuleva luopuminen. Onhan koiralla jo ikää ihmisiässä mitattuna 70 v. Mutta niin kuin kaikessa tulee nauttia siitä nykyhetkestä. Ja kaiken kaikkiaan nämä vuodet koiran kanssa ovat olleet tosi antoisia kaikin puolin. Kaikissa asioissa on ne miinus- ja pluspuolet. Mutta nämä asiat kun laitan vaakakuppiin, olen joka kerta huomannut, että pluskuppi painaa huomattavan paljon enemmän..
Suosittelen lämpimästi niille, jotka ovat valmiit sitoutumaan vuosiksi eteenpäin (hoito, lenkkeily, seurustelu), mutta saavat vastapainoksi pyyteetöntä rakkautta ja ystävyyttä, eikä tarvitse koskaan olla yksin.

Vierailija

Meillä on perheessä ollut useampiakin koiria ja aina niistä on joutunut luopumaan....

- Kyllä aikuisen ihmisen pitää ymmärtää, että eläin ei elä yhtä kauan kuin ihminen.
Siihen luopumiseen täytyy asennoitua oikein. Toki sitä saa surra !
- Tuttavapiirissäni on pari henkilöä, jotka "meni aivan alamaihin", kun koira kuoli
tai jouduttiin viemään piikille, vanhuuttaan tai sairauden vuoksi.

- Olen elämässäni joutunut luopumaan paljon "suremmistakin" asioista kuin lemmikki.
Esimerkkinä oman lapseni hautaaminen !

Enää en ota lemmikkiä, niin olen vapaa liikkumaan, ilman hoitopaikka ongelmia.

-Kiitos hyödyllisistä vastauksistanne, kun kysyin koiran ottamisesta.
Olen nyt harkinnut asian perusteelisesti, enkä ota koiraa tähän elämän tilanteeseen. Minulla ei ole tarpeeksi aikaa sitä lenkittää 3 kertaa päivässä. Olen vuorotyössä ja muutenkin harrastukseni vie kaiken vapaa-aikani! Mutta terveisiä kaikille koiranomistajille, lemmikit on ihania ja ne myös antavat omistajilleen paljon.
-On totta, että lemmikistä pitää myös osata luopua, kun se aika tulee. Oma kissani kuoli vain 6 vuotiaana, mutta se oli kiva ja kaunis kissa, josta jäi mukavat muistot. Minulla on ollut ennenkin kissa vuosien mittaan, mutta nyt pidän paussia lemmikeistä. Aivan helppoa se ei ole, kun on tottunut eläimiin.

Hei! Minulla on ollut koiria kohta kolmekymmentä vuotta, joskus useampiakin, tällä hetkellä yksi uros 9 v. Rotu on aina pysynyt samana eli welsh corgi pembroke. Otin tämän koiran 1 vuotiaana, ja sen kanssa on mennyt tosi hyvin. Se ei ollut ns. vaihtokoira, vaan hankin sen tutulta kasvattajalta. Suosittelen lämpimästi vähän isomman koiran ottamista, jos ei halua sitoutua pennun hoitamiseen. Jos ei ole omaa pihaa, niin kyllä eripituisia lenkkejä pitää olla ainakin 3/päivä. Yksi tärkeä pointti on se, ettei minkäänikäisen koiran pitäisi olla yksinään yli 6 tuntia. Jos joku tuttu voisi käydä katsomassa, jos ei itse voi järjestää. Ainakin aluksi koiran tultua uuteen kotiin, se on välttämätöntä.
Tästähän käydään keskustelua puolesta ja vastaan, välinpitämättömät ihmiset sanovat, että ei sen koiran yksinäisyyden ole väliä, mutta me todelliset koiraihmiset olemme toista mieltä. Suosittelen myös ottamaan koiran joltain hyvältä kasvattajalta, jolta saa hyviä ohjeita ja neuvoja myös myöhemminkin. Löytökoirat ja ns. heittopussikoirat on viisasta kiertää kaukaa. Jos haluat nimenomaan lenkkiseuraa, niin kannattaa valita reipas ja jaksava rotu, niitä on pienemmissäkin paljon. esim. tämä oma rotuni on sellainen. Kevät ja kesä ovat tietenkin hyviä aikoja, varsinkin jos voi ajoittaa lomansa koiran hankkimisen aikaan. Jos otat isomman koiran, niin vuodenajalla ei ole väliä. Ei muuta kuin tsemppiä koiran hankintaan! Olen itse saanut niin paljon näiden vuosikymmenten aikana koirien kanssa olemisesta.

Sepä onkin uusi lemmikki ehdottomasti paras lääke. Julius ja Nero olivat balsamia sielun haavoille mäyräkoira Tituksen kuoleman jälkeen. Nyt vain tuntuu, ettei enää ole voimia hoitaa uutta lemmikkiä. Pitäisi kuitenkin elää aika vanhaksi aika pirteänä, sillä koiranpennun ottajan pitää muistaa, että koira voi elää 16-17 vuotta emmekä edes voisi harkita sitä Neron eläessä. Pitää vain silitellä vastaantulevia koiratuttuja, joita kulmillamme riittää.
Erkki K.

Lääkkeenä ikävään voisi olla tuttavien koirien hoitaminen?!
Ei olisi sitoutunut kokonaan kiinni, mutta saa tarvittaessa jakaa hellyttää ja auttaa tuttavia. Molemmin puolinen hyöyty siis!

Biba
24.3.
-Kiitos hyödyllisistä vastauksistanne, kun kysyin koiran ottamisesta.
Olen nyt harkinnut asian perusteelisesti, enkä ota koiraa tähän elämän tilanteeseen. Minulla ei ole tarpeeksi aikaa sitä lenkittää 3 kertaa päivässä. Olen vuorotyössä ja muutenkin harrastukseni vie kaiken vapaa-aikani! Mutta terveisiä kaikille koiranomistajille, lemmikit on ihania ja ne myös antavat omistajilleen paljon.
-On totta, että lemmikistä pitää myös osata luopua, kun se aika tulee. Oma kissani kuoli vain 6 vuotiaana, mutta se oli kiva ja kaunis kissa, josta jäi mukavat muistot. Minulla on ollut ennenkin kissa vuosien mittaan, mutta nyt pidän paussia lemmikeistä. Aivan helppoa se ei ole, kun on tottunut eläimiin.

Ja nyt on "lemmikkipaussi" päättymässä, huomasin murrejutuista :)
Kyllä on tosi kaunis tuo sinun edellinen kissimirrisi, mutta siitä
uudesta tulee sitten varmaan Komia. En ole nyt katsonut
onko tullut muita nimiehdotuksia kuin tuo Brinnan tekemä :)

Kiitos anonyymille vastauksesta, lemmikkipaussi on tosiaan päättymässä ja koiran sijasta päädyin kissaan kun sopiva osui kohdalle. Tiedän muuten kissan, nimeltä Harmi... taloon tuli kissa ja isäntä sanoi: Tuollaisia otetaan lemmikiksi, harmiksi vaan on! Näin sai kissa nimensä, ja tämä Harmi on myös isännän suosikki nykyisin..

Hei!
Täällähän oli ihan oma osasto lemmikeillekin :)'
Tässä on minun hermeliinikääpiöpupuni. Hän oli
oikein "korvamerkittykin" ja kanin sukukirja
mukana, olisin hänet voinut viedä vaikka pupu-
näyttelyyn.

Nyt hän on jo pupujen taivaassa, minulla on vielä
"muistona" erilaisia vähän pureskeltuja tavaroita,
hän kun loikki hyvin paljon vapaana ympäriinsä
etsimässä mielenkiintoisia sähköjohtoja ja
löytyihän sitä samalla muutakin mielenkiintoista.

- Karpalo -

Meillä on musta-valkoinen bretoni, ranskalainen seisova lintukoira. Minä ja isäntä kuljemme sen kanssa metsissä yhdessä ja erikseen kolme tuntia päivittäin. On sanottu, että bretoniharrastajissa ja bretonissa on jotain samaa:he ovat omanarvontuntevia, hieman itsepäisiä oman polkujen tallaajia, jotka yrittävät ratkaista asiansa itse. Ehkä näin! Koirasta voin vielä lisäksi kertoa, että se on älykäs, hyvin energinen, liikkeet ovat nopeat ja kevyet, sillä on erittäin hyvä hajuaisti ja on ystävällinen lapsille ja toisille koirille.

Löysin äskettäin tämän ET-netin ja olen alkanut lukemaan näitä osioita tuolta lopusta,ihan vaan sen vuoksi,että näen mistä täällä on juteltu.
Paljon on eri aiheita maan ja taivaan välillä muutaman vuoden ajalta käsitelty.
Ihmettelin,että eikö täällä ole lemmikkien omistajia ollenkaan,kun tähänkin osioon on viimeksi kirjoitettu melkein kaksi vuotta sitten.
Minun rakas koirulini lähti äskettäin tuonne autuaammille maille ja ikävä on tietysti suunnaton.
Mutta ei sitä koskaan tiedä,vaikka joskus joku karvatassu taas tulisi meille.Koirat ovat ihania:) Hau hau.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat