Vierailija

Torilla, kauppahallissa, kahviloissa, lounasravintoloissa, ravintoloissa, myymälöissä jne törmää usein, joissakin paikoissa aina, siihen että kassakuittia halutessaan joutuu sen erikseen pyytämään. Joskus kynällä lisätään summa johonkin kuittiin eli tekaistaan kuitti jälkikäteen ja muitakin epämääräisyyksiä tapahtuu. Kun kassakuittia ei anneta, kauppasumma menee ns. ohimyyntiin, josta ravintolayrittäjät mm. puhuvat sisäpiireissään. Tämä myynti ei tule kirjanpitoon eikä siitä makseta siis veroa. Sen sijaan vähennykset, esim. materiaalihankinnat siltäkin osin kyllä vähennetään verotuksessa. Näin ollen veropetos on moninkertainen. Kaiken kukkuraksi tällä pimeällä myynnillä yrittäjä usein rahoittaa omia hankintojaan esim. maksamalla omista rakennustöistään pimeästi.

Tavallinen palkansaaja maksaa veroa jokaisesta ansaitsemastaan eurosta ja sentistä. Samoin rehelliset yrittäjät. Nämä ryhmät rahoittavat hyvinvointivaltion palvelut. Myös veronkiertäjät katsovat oikeudekseen käyttää täysimääräisesti verovaroilla rahoitettuja terveyspalveluja, yleisiä teitä jne.

Mielestäni veroviranomaisten tulisi kohdistaa enemmän valvontaa alussa mainituille aloille. Jos ja kun valvonta ei riitä, veronkiertäjien omantunnon varaan parannuksen tapahtumista ei voida jättää. Ahneus on niin suurta. Kaiken kukkuraksi nämä veronkiertäjät pitävät varmasti itseään maailman rehellisimpinä ihmisinä.

Ehdotan, että asiasta nousisi "hirvittävä haloo". Asia ei ole vähäpätöinen. Me tavalliset palkansaajat ja eläkeläiset, joilla ei ole mitään mahdollisuutta kiertää veroja, voimme marssia jaloillamme. Vältämme sellaisia kauppoja, ravintoloita jne, joissa ei lyödä ostosummaa kassakoneeseen. Ja pyytämättä!

Rehelliset liikkeet voisivat mainostaa jo ovella, että täällä maksetaan verot laillisesti ja rehellisesti!

Nimim. Kiukkuinen

Kommentit (17)

Oletko koskaan käynyt torilla?

"Tuoreita mansikoita - herneitä - uusia perunoita - tomaatteja - kurkkuja ym..."
Lähikunnan luomutilalta

"Tänään tuoretta kalaa! Savustettuna, paistettuna, siivottuna ym.
Tervetuloa ostamaan!" - Kalastaja

Pyydätkö ikinä kuittia?

Eiköhän tuo Matti Vanhanen ja keskustapuolue ole oikein hyvä esimerkki epärehekkisyydestä.
Miten kukaan voi kuvitella, että epärehellisyys poistuisi, kun suomen hallituksessa istuu oikein päähuijarit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Entä oletko koskaan tilannut sellaisen pönttötraktorin tyhjentämään sakokaivojasi,kirjoittaako hän sinulle kuitin työstään?
Tiedätkö onko jätevedenpuhdistamo se oikea osoite mihin hän jätöksesi kuljettaa?

Sinä tämän oikein kiteytit.
Entäs sitten nämä muut sekoilut siellä Arkadianmäellä eivät oikein hyvää esimerkkiä ole.

Harmaastataloudessa ja sen pois nyhtämisessä onkin sarkaa kun on päässyt niin pahasti juurtumaan jopa kunnallispolitiikkaankin.
Mitä mieltä olette voiko kunta myöntää elinkeinonharjoittajalle oikeudet harjoittaa bisnestään tositeettomasti?

Ehdotaan, että alamme asioidessamme vaatia kassakuitin. Boikotoidaan kauppoja, kahviloita, ravintoloita jne, joista ei kuittia tipu! Varmaan tällaiset yrittäjät pitävät itseään maailman rehellisimpinä ihmisinä!

kiukkuiselle!

Meinaatko että kaikki palkansaajat ovat rehellisiä ja ilmoittavat kaikki tulonsa?

Älä unta nää! Siellä se harmaa talous vasta rehottaakin! Harmaa talous johtuu
juuri siitä että palkansaajat suostuu pimeään työhön.

Ei kunta voi myöntää moista lupaa harmaantalouden harjoittamiseen.
Vaatikaa hyvä ihmiset kuitti siitä kun pönttötraktori käy tyjhjentämässä sakokaivonne/umpisäiliönne.Vaatimalla sen kuitin estätte mittavan harmaantalouden rehoittamisen yhteiskunnassamme.

Älkäämme siis hyväksykö pimeää työtä työntekijänä tai työnantajana. Vaaditaan myös kuitti jokaisesta ostoksesta, lounaasta jne. Lienee paljon niitäkin tapauksia, että pimeän työntekijä nostaa samanaikaisesti työttömyyskorvausta tai muuta avustusta. Petos on moninkertainen. Edut ja oikeudet kyllä halutaan, mutta velvoitteet jäävät muiden maksettaviksi. Tulipa mieleen, että Kreikassahan harmaa talous oikein rehottaa...

Siihen se rehellisyys usein loppuu kun maksaessa sanotaan hinta kuitin kanssa tai ilman kuittia. Tietenkin sitä lankeaa siihen halvempaan! Tullut vastaani ainakin pari kertaa tällainen tilanne!

Minä en osta yhtikäs palvelua ilman kuittia.
Esin jätteenkuljetusalalla asiakas syyllistyy yhtälailla rikokseen kuin ammatinharjoittajakin. Sitä täytyy tietää kuulema mihin asiakkaan jätteet päätyy , eli jos holtiton yrittäjä vien ne sinne mihin ne eivät kuulu ja siitä jostain syystä tulee ongelmia ja nousee haloo niin liemessä olet.
Sinulla täytyy olla kuitti tositteena esim likakaivojesi tyhjennyksestä, muista tämä ettet joudu tulevaisuudessa vaikeuksiin.

Et saa , pitää olla kuitti maksetusta työstö.Helppoahan se olisikin ja huijareille valmis sarka jos se ilman kuittia hoituisi.

Verottaja vaatii kuitit ennenkö vähennyksiä heruu näissä asioissa..
Yritykseltä joka työn teki saat kuitin ja siitä työn osuudesta 60% on vähennyskelpoista.
Mikäli palkkaat itse työntekijän jolla ei ole ennakkoverotunnuksia saat tehdystä työstä 30% vähennystä verotuksessasi.

Entisenä yrittäjänä olen tarkkaillut mm. ravintoloissa meneekö maksuni kassaan vai taskuun ja ikävä kyllä ainakin etnisissä paikoissa se raha sujahtaa helposti omaan "kassaan". Kun olen pyytänyt kuittia, olen saanut käsin töherretyn lapun ilman alv:n arvoa ym. mitä kuitissa lain mukaan pitää olla, harvoin niissä on Ly tunnuskaan ja, jos sitä kysyy, on vastaus; miksi sinun pitää se tietää? Virallisessa laskussa se nyt vaan pitää näkyä! Voin käsi sydämellä sanoa, että vanhan aikaisena ja rehellisyyteen opetettuna jo lapsesta lähtien, maksoin mukisematta veroni ja velvoitteeni, työntekijöilleni maksoin palkat TES:in mukaan jne. Yksikään lasku ei mennyt yli eräpäivän, sillä vaikka itselle ei olisi jäänyt palkkaa, laskut oli ensin maksettava.
Nyt me sitten lainataan Kreikalle, koska siellä se harmaa talous vasta rehoittaakin. Esimerkkinä voin mainita, että lomalla ollessamme kävimme lähikaupassa ostoksilla ja huvittavinta oli seurata, miten siellä kassaan lyötiin ostokset; ensin laskukoneella laskettiin yhteen, mitä ne teki ja sen jälkeen 10 c lyönti kassaan, että luukku aukeni ja se sitten siitä!!!! Ei tainnut Kreikan valtio saada meidän kantamistamme euroista montakaan centtiä veroina, koska hyvin, hyvin harvoin näimme, että ostokset tai ravintola lasku lyötiin virallisesti kassaan.
Näin meillä ja muualla.
Nimim. rehellinen ex-yrittäjä

En juuri nyt haluaisi olla kenenkään politiikon housuissa,ovat laittaneet maan ja euroopan asiat konkursiin niin maan perusteellisesti.OMIA ASIOITA KYLLÄ HOIDETAAN,ETTÄ RAHA RIITTÄÄ ITSELLE!!

Lainaus:

Verottaja vaatii kuitit ennenkö vähennyksiä heruu näissä asioissa..
Yritykseltä joka työn teki saat kuitin ja siitä työn osuudesta 60% on vähennyskelpoista.
Mikäli palkkaat itse työntekijän jolla ei ole ennakkoverotunnuksia saat tehdystä työstä 30% vähennystä verotuksessasi.

Lisään ylläolevaan kirjoitukseen: Kannattaa varmistaa ennen sopparia Yritysrekisteristä että ko.
"yrittäjä" kuuluu Ennakkoperintärekisteriin. Vähennyksessä on huomioitava myös 100 euron
omavastuu.

Kotitalousvähennyksen voi saada myös eri taloudessa asuvan lähiomaisen kotona tehdystä työstä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat