Vierailija

Romanian kerjäläiset käyvät yhä röyhkeämmäksi jopa aggressiivisiksi. Diakonissalaitos tutkii ja Helsinki "varautuu" kerjäläisryntäykseen. Mutta mitään konkreettista ei tapahdu. Maan hallituksessa kun, Helsingin Sanomien mukaan, ei ole asiasta innostuttu. Kerjäläiset hakkasivat Niklas Herlinin sairaalakuntoon. SOKOKsen ruokakassojen luona nuori kerjäläisnainen kyttäili ihmisten rahan käsittelyä. En häntä mitenkään tuijottanut, mutta ilmeisesti jotain olemuksessani ei häntä miellyttänyt, koska sain nyrkistä vatsaan. En jäänyt odottamaan seuraavaa iskua vaan poistuin. Mitä tässä vielä odotellaan? Miksi me suostumme elättämään yhä kasvavaa kerjäläislaumaa, joiden kytköksiä kansainväliseen rikollisuuteen ei ole poissuljettu. Päättäjiemme uskomattoman salliva asenne ei auta ketään, päinvastoin se ruokkii rasismia ja muukalaisvihaa.
Tutu-Maija

Sivut

Kommentit (400)

Joo ja jotkut aktivistit valtasivat vielä heille talon,että heillä on oikein kodikas tukikohta,josta voi valmistautua niille retkilleen.Arvatkaapas vaan,minkälaisen signaalin tämä temppu näille romanialaisille antaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Joo ja jotkut aktivistit valtasivat vielä heille talon,että heillä on oikein kodikas tukikohta,josta voi valmistautua niille retkilleen.Arvatkaapas vaan,minkälaisen signaalin tämä temppu näille romanialaisille antaa.

Senpä tietysti, että tulkaa vaan kaikki kynnelle kykenevät tänne Suomeen kesän viettoon. Teistä kyllä pidetään huolta ja on paremmat olot kuin kotimaassa. Eikä kaupoista varastaminenkaan ole kovin vaikeaa. Viime kesänä ainakin täällä Itä-Suomessa varastivat esim. ruusuja kaupoista, joita sitten yrittivät puolipakolla myydä kadulla kulkijoille. Arvokkaamman tavaran varastaminenkin heiltä onnistuu...

Tällä en tarkoita kaikkia Romanian kansalaisia, olen tutustunut moniin kunnollisiin ja korkeasti koulutettuihin ihmisiin siellä, vaan nimenomaan Romaniasta tänne kesäksi saapuvia romaanikerjäläisiä.

t. Karpalo

Täysin kestämätön tilanne, ja kevät on vasta alussa. Arvatkaapa vaan onko turvallinen tunne täällä Turussa, kun päivittäin laivoista purkautuu uusia "kerjäläisiä" autoineen. Ei minulla vaan ole varaa minkäänlaisen kotteron pitämiseen, siispä kaiken järjen mukaan minun pitäisi kerjätä heiltä (eikä päinvastoin).

Olin kerran eräässä kahvilassa ystäväni kanssa kahvilla,niin nämä ruusunmyyjät änkesivät itsensä sinne sisälle kauppaamaan ruusuja.Siis he laittoivat ruusun pöytään ja jäivät käsi ojossa odottamaan siitä maksua. Kun tarjoilija rupesi heille osoittamaan ovea,että poistuisivat,he tönivät tarjoilijaa. Heitä ei pitäisi ainakaan metriä lähemmäksi päästää,sillä omaisuus häviää ennenkuin ehdit huomatakkaan.

70-luvun lopulla vietin Saksassa kieltä opiskellen pari kuukautta. Saapuessani Travemündeen tullivirkailija kysyi, kuinka kauan viivyn Saksassa, missä asun ja paljonko minulla on rahaa mukanani. Sanoin tullivirkailijalle olevani pari kuukautta ja kerroin asuvani etelä-Saksassa tuttavieni luona, mutta paljonko minulla on rahaa mukanani, ei kuulunut hänelle. Tullivirkailija sanoi, että hänellä on oikeus käännyttää minut takaisin Suomeen, mikäli en näytä hänelle käytössäni olevia rahavaroja. Minun oli kerrottava hänelle osoitteeni, missä Saksassa asun ja näytettävä matkakassani ennen kuin pääsin tullista läpi. Miksi näiltä Romanian kansalaisilta ei kysytä näitä samoja asioita, kun ovat saapumassa Suomeen? He eivät ole maahanmuuttajia eivätkä ole hakemassa turvapaikkaa Suomesta, niin miksi heille rajat ovat täysin avoimet?

Esimerkki näistä köyhistä "kerjäläisistä"

Tänään Helsinki Vuosaari Columbus kauppakeskus S-marketin parkkipaikka. 3 miestä yritti myydä kiikareita ja vaikka yhdelle jo sanoin, etten osta varastettua tavaraa niin eikös se toinen joka asiaa seurasi kysy, "halvalla osta kiikarit", teki mieli oikeasti tempaista turpaan. Tämän porukan tuntomerkit ja tiedot, joista olen myös poliisia informoinut ja luulisi että nyt jäävät kiinni jos vain poliisi näkee hieman vaivaa ja pitää silmänsä auki:

Auto: Valkoinen paketti Mersu, tummennetut ikkuna ja rekisterinro SA-436BN (sama auto porukka kuulemma huijannut jo Loviisan seudulla ainakin heidän paikallislehtensä mukaan). Niin ja köyhällä kerjäläisellä ei kyllä ole varaa ajella saati omistaa tälläistä autoa vaan kyse on pikemminkin "ammattimaisesta kiertävästä huijauskoplasta".

Miehet: 3 miestä, ensimmäinen n.(50-60), harmaa tukka ja aikas pitkä, toinen n. (40-50) tumma tukka ja nuorin n. (27-33) tumma tukka, ainakin kahdella kiikaria myytävänään ja tuskinpa olisi pakettiin pujahtanut tuo ns. myytävä kiikari vaan leikkikiikari ja tuskinpa myyntiin edes oli heillä viranomaisen antamaa lupaa kun kyse on useammasta tuotteesta on myynti ammatimaista ja tapahtuu yleisellä paikalla, vaatii aina luvan kun ei ole yksittäis kuluttajien välisestä vanhan tuotteen kaupasta esim. cittarin ilmoitustaulu.

Nainen: Vaaleaksi värjätty tukka, aika isokokoinen (ei lihava) mutta siis reilu kokoinen ja aika pitkä. Ei tuntunu puhuvan suomenkieltä kun tuli vihaisena kyselemään miksi olen heidän autonsa peräpuolella kattelemassa rekisterikilpeä n. 7-10 metrin päästä (tottakait vihaisena jos heillä ei ole puhtaita jauhoja pussissa).

Älkää nyt ainakaan ostako siis tavaraa heiltä kun se näytettävä kiikari ei siihen pakettiin kuulu vaan tuloksena on huijaus jossa pannaan leikkikiikari pakettiin eli myyjä vaihtaa tuotteen toiseksi.
Vaihtorahoina vielä saat hyvällä onnella väärennettyä rahaa jne.

Järki käteen ja oikeasti rehellisen kansalaisen ei tule ostaa tuntemattomalta mitään tuotteita parkkipaikalla jne. vaan ostaa se tuote oikeasta kaupasta, tälläinen myynti ei olisi mahdollista jos ei porukat ostaisi epäilyttäviltä tyypeiltä tavaraa joten hieman saa suomalainen mennä tältä osin itseensä ja katsoa peiliin ja samaten voi sanoa päättäjistä jotka eivät tätä asiaa osaa hoitaa tekemällä näitä lakeja ym.

Kaikesta näistä laitapuolen ilmiöistä on tuloksena se, että kaikki leimataan, ja ääriryhmät vahvistuu ja rikollisuus kasvaa, tämä ei ole demokraattisen yhteiskunnan kannalta yhtään hyvä asia.

Kaikkien pitäisi ymmärtää, että mistä Romanian kerjäläinen on saanut matkarahat suomeen. Kyllä täällä saa kauan kerjätä lentolipun hintaa takaisin. Kyllä ne on järjestäytyneet mafiosot, jotka keräävät pakettiautollisen romaniasta porukkaa, tuodaan suomeen, sirotellaan kerjääjät kadunkulmiin ja illalla kerätään saalis pois. Älkää hyvät ihmiset olko niin sinisilmäisiä, sillä ette auta ketään.

Naiset kerjäävät katujen kulmissa sillä välin,kun miehet käyvät murtokeikoilla omakotitaloissa.On tapahtunut päivisin paljon asuntomurtoja,joista epäillään romanialaisia.Etenkin Helsingin seudulla,mutta myös muualla.

Turun suunnalla on paitsi murtauduttu asuntoihin, myös mukiloitu niiden omistajia jos ovat olleet paikalla. Torilla ja luuraavat lompakkovarkaat, torin toisella laidalla naiset työntävät lanttimukia nenän alle. Tavaratalon ruokaosastolla vaanitaan ostoskärryjä, talon ulkopuolella kurkitaan pankkikorttien tunnuslukuja. Vanhukset ovat suosituimpia uhreja, kun ovat helppo nakki. - Kivakiva!

EI PENNIÄKÄÄN ROMANIKERJÄLÄISILLE !

Kyllä minä kunnioitan Matti Vanhasen sanaa, että EI PIDÄ antaa yhtään mitään romani- eikä muillekaan kerjäläisille! EI. Rahan antaminen vain pahentaa tilannetta : kerjäläisiä ja kaupustelijoita ja muita onnenonkijoita tulee vaan enemmän ja enemmän Suomeen. Tavallisena kansalaisena ei saa antaa mitään säälistä eikä mistään tunteesta. Tiukka ohimarssi ja huomaamattomuus ovata parhaita keinoja karsia heitä. ---- Ruusut ovat varastettuja esim. hautausmailta ja omakotitalojen pihasta. Kiikarit ja kamerat samoin. Sitä paitsi ne ovat rikkinäisiä.--- Jos ostat varastettuja tavaroita, syyllistyt itse varkauteen. Kerjäiset ovat ovelia, naiset ja lapset pannaan usein kerjäämään ja miehet seuraavat etäältä, mitä tapahtuu. Miksi meillä esim. vanhukset ja jotkut muutkin niin tyhmiä, että avaavat kukkaronsa ? Onko heillä päässä vikaa? Vai pelkäävätkö he jotain keskellä kirkasta päivää? --- Asun itse pohjoisen kaupungissa ja sotan heti poliisille, kun kerjäisiä alkaa ilmestyä. ---- KERJÄÄMINEN ja RIKOLLISUUS kietoutuvat toisiinsa tavalla tai toisella. Täällä romanilaiset olivat yöllä varastamassa autoa maaseudulla, mutta koira herätti isäntäväen ja homma keskeytyi ja poliisi tuli paikalle. AUTTAKAA EU noita Itä-Euroopan maita ja romaneja paikan päällä. Näin tämä ongelma alkaa pikku hiljaa ratketa. Suomessa on köyhiä vanhuksia ja muita aivan tarpeeksi.

Joku oli tarkkaillut kerjäläistä vähän pitempään, kauempaa huomaamattomana. Siinä anojan lähellä oli seisoskellut tumma, paljon paremmin pukeutunut mies hampparia syöden ja kerjuu-tilannetta tarkkaillen. Jonkin ajan kuluttua oli tämä hyvinpukeutunut mennyt kerjäläisen luo juttelemaan ja nähtävästi ohjeistamaan "työtehtävässä". Oli ottanut kerjäläisen astiasta rahat ja antanut tällekin pienet provikat.

Helsingissä Elielinaukiolla ei tarvitse kuin hetki odottaa bussia, niin jo on romanialainen kerjäläinen iholla. Kaikki kerjäläiset eivät tyydy vain istumaan kadulla. Ahdistavaa kun ei saa rauhassa odottaa bussia tai kävellä kadulla. Joskus kerjäläiset poistuvat sen kummemmin rahan antamisesta kieltäytymiseen reagoimatta, mutta usein saa hyvinkin vihaisen palautteen, joskut jopa sylkevät päälle. En anna rahaa tälle järjestäytyneelle toiminnalle, sillä rahaa kerjäläiselle antamalla ei ongelmaa ratkaista.

Työpaikkani läheisyydessä istuu romani-kerjäläinen, nainen, satuin kulkemaan ohitse, kun "kerjäämisvuoroon" tuli toinen nainen, riisui kulman takana paksun uuden-näköisen toppatakkinsa ja vaihtoi kauhtuneen näköisen vanhan takin päälleen sitä ennen kerjänneeltä. Kerjäämisvuoronsa päättänyt puki kulman takana muovokassista hyvän talvitakin päälleen.
Samoin ruotsinlaivallla matkusti suomeen romanian kerjäläisporukka, puhuivat kännyköihin parhaista paikoista ja söivät ja joivat herroiksi ja miehet pelasivat uhkapelejä suurilla rahoilla.
Joten miettikää kannattaako heittää kippoon rahaa.

En taatusti heitä heidän kippoonsa mitään.Ovat röyhkeitä ja epäkohteliaita,jos et anna mitään,saat perääsi sylkemistä ja kaikenlaisia sormimerkkejä ja silmienpyöritystä.Onko meidän tosiaan kestettävä tälläistä omassa maassamme?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat