Vierailija

Varas vei SIM-korttini Venäjällä tammikuussa. Tein rikosilmoituksen sekä Suomessa että Venäjällä. Venäjän poliisi pyysi täydelliset listaukset soitetuista puheluista, jotta varkaan selvittäminen olisi mahdollista.
Saunalahti (Rekunen, Kuivalainen) kieltäytyy luovuttamasta listauksia sopimuksessa olevalle käyttäjälle, koska ”varkaustapauksessa käyttäjää ei voida varmuudella todentaa” ja vetoaa sähköisen viestinnän tietosuojalakiin 16.6.2004/516 § 24: ”Teleyrityksen on annettava käyttäjän sitä pyytäessä laskun yhteyskohtainen erittely, jossa on eritelty viestinnän osapuolten liittymien numerot täydellisesti.”
Viestintävirastossa (Lantto) kiellon tueksi vedottiin myös samaan lakiin 16.6.2004/516 § 24 ja §36. Ihmettelin outoa tulkintaa ja minulle sanottiin että § 36 kumoaa § 24. Kuitenkin § 36 ainoastaan täydentää § 24, eli poliisi voi myös tarvitessaan saada ko. listaukset.
Ihmettelen, kuinka Saunalahti voi yleensäkään tietää kuka liittymällä on soitellut täysin riippumatta siitä onko kortti varastettu tai ei. Kun taas sopimuksessa olevan käyttäjän varmistaminen onnistuu aina, mikäli hänellä on lailliset henkilöpaperit.
Samalla logiikalla myös autovaras saatuaan haltuunsa vieraan auton muuttuu sen haltijaksi, vaikka rekisteriotteessa lukee haltijan nimi, autohan nyt on varkaan hallussa ja näin ollen hän on myös haltija.
Yksi huijattu

Kommentit (2)

Mikäli asian tutkinta on kesken, on tutkinnan suorittajalla ( poliisiviranomainen) oikeus pyytää ja saada suoritetuista puheluista listaukset. Se kuka on soittanut puhelut, ei käy kuitenkaan ilmi soittolistasta, ainoastaan kellon aika ja puhelun tai tekstiviestin kesto, sekä mihin/mistä numerosta yhteys on otettu. Asianosaisilla on tutkinnan päätyttyä oikeus saada tieto päätöksestä, sekä siihen liittyvät asiapaperikopiot. Näin se toimii Suomessa, Venäjän poliisin toiminnasta en ole selvillä. En tunne myöskään ko. yrityksen henkilöitä enkä toimintapolitiikkaa, mutta erikoiselta vaikuttaa!

Miksi et katkaissut liittymääsi välittömästi varkauden tapahduttua?
Miksi SIM-kortti oli irrallaan?

Oletko katsonut tunnuksillasi Oma saunalahti-liittymä ja puhelutietojasi?
Merkitsitkö muistiin puhelimen tiedostosta saldo-tiedot ennen kun asensit uuden SIM-kortin.

Saunalahti antaa tarkat puhelutiedot. Ne täytyy VAATIA !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat