Veteraanien muistopäivä

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Tänään vietämme veteraanien muistopäivää ja sai laittaa lipun salkoon liehumaan.
Valtaosa on jo poistunut keskuudestamme.

Oma veteraani-isäni elää, mieheni vanhemmat ovat jo poistuneet.
Erityinen huomio anopilleni, joka oli rintamanaisissa sodan keskellä.

Kommentit (8)

Hyvämieli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Ajattelin tänään veteraanipäivänä isääni, jonka koti jäi sinne rajan taakse. Kova paikka se oli, eikä isä puhunut kotona sodasta eikä kodistaan juuri mitään meille lapsille. Ainuttakaan valokuvaa ei ole sieltä, eikä muutakaan tietoa. Emmekä me lapset tohtineet kysellä, koska ymmärsimme sen olevan arka aihe.
Näin lähellä on taistelut itsenäisen maan puolesta ja veteraaneja elää vielä keskuudessamme, joten heille kaikki kunnia ja huolenpito elämän viimevuosina. Onneksi meillä on vielä oma siniristilippu.

Vierailija

Niin, hyvä kun edes nyt on tullut veteraaneille ja lotille kunnianpalautus. Kauan unohdettiinkin aktiivisesti heidän ansionsa, se oli häpeällistä. Katselin tänään telkusta Tampereen pääjuhlaa, hienoa ohjelmaa oli. Isävainajani oli sotainvalidi ja äitini evakko, Rovaniemellä tapasivat silloin kun saksalaiset olivat siellä. Rauhan tultua avioituivat ja perustivat perheen etelään. Monia tositarinoita olen kuullut sodasta ja kotirintamalta, täpäriä pelastumisia ja ihmeellisiä kohtaloita. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän osaan arvostaa sodan kokeneita. Enää en valitettavasti voi vanhemmiltani noista ajoista kysellä. Isot pinot valokuvia on minulla sentään, vaikka en tiedä kaikista, mitä tai ketä ne esittävät.

Vierailija

"...himmetä ei muisto koskaan saa.." On isää ikävä. Jos eläisi, täyttäisi tänä vuonna 93v. Tulen kertomaan lapsenlapsilleni isopapan ja -mummon nuoruudesta.

Vierailija

Kunnianpalautus taisi tulla aivan liian monien lottien mielestä liian myöhään. Veteraaneja on arvostettu aivan toisella tavalla, siis jotka palvelivat virallisesti armeijan piirissä.

Joskus on mietityttänyt miksi juuri lotat saivat sellaista halveksuntaa osakseen. Miesten käytös sodan aikana on varmasti ollut monin kerroin moraalittomampaa ryyppäämisine ja tappeluineen, kiroamisine ja räyhäämisineen.

Voisiko ajatella, että yleinen asenne naisiin tuli esiin ja projisointi omista teoista lottiin, että saa oman tuntonsa tätäen käänteisesti puhdistetuksi so kaikkien katseet lottiin, sijaiskärsijöihin?

Vierailija

Kyllä saamme olla paljosta kiitollisia miehille ja naisille jotka puolustivat isänmaatamme omalla työllään ruohonjuuritasolla. Olisipa meillä presidentti joka kutsuisi mahdolisimman monia heistä linnanjuhliin.
Heitä arvostan suurella kunnioituksella.

Vierailija

Kansallinen veteraanipäivä on tärkeä rauhanomainen juhlapäivä. Valitettavasti siinäkin
korostuu vain sotarintamalla olleiden tärkeys. Kotirintaman ihmiset tekivät valtavan
työmääran huoltopuolella.
Ei sota ole pelkästään ampumista vaan sota kosketti kaikkia. Tavalla tai toisella.

Minä mielessäni liputan myös kotirintaman veteraaneille!

t.metsänpoika

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat