Vierailija

Muistatteko yleislakon 1956, metallilakon 1971 ja pankkilakon 1990? Tuntuu, että solidaarisuus on nyky-suomalaisilta kadonnut, kun moni ei hyväksy lakko-oikeutta työtaisteluaseena. Ajatellaanko vain lyhytnäköisesti "nyt en voi ostaa sitä ja tätä, voi kun hankalaa". Minusta työväkeen kuuluvan pitää antaa tukensa samassa asemassa olevalle. Vaikka kuinka äänestää oikeistopuoluetta, ei se muuta sitä tosiasiaa että on palkansaaja. Kuinka paljon Suomeen pitää rahdata halpaa työvoimaa ulkomailta ennen kuin suomalaiset duunarit osaa asettua samaan rintamaan, ja tukea toisiaan.

Kommentit (4)

Muistan oikein hyvin yleislakon 1956 - olin Oulussa asepalveluksessa ja sain komennuksen Hiukkavaaraan asevarikkoa vahtimaan. Meillä oli "kovat" konepistoolissa ja parivartiona kierreltiin läpi yön varastoa koska huhujen mukaan oli mahdollista että Kemistä tulee porukkaa aseiden hankintaan!

Toivon että elintarvikealan lakko saa ihmiset huomaamaan, että oikea ruoka ei sitten lopultakaan tule tehtaasta. Ja hyvähän se vain on että emme saa lisäainemuonaa vähän aikaan. Jospa oppisimme tekemään ihan itse ruokaa, ah niin terveellistä! Vähenisi samalla elintasosairaudet, ylipainot tippuisi samoin kakkostyypinh diabetes vähenisi. Menkää arvon ihmset katsomaan mitä ruoka-aineita kaupasta löytyy. Lähiruoka on pop!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiireisille työelämässä oleville einekset ovat helpotus ruoanlaitossa. Itse en niitä käyttänyt silloinkaan, ja nyt eläkkeellä ollessa vielä paremmin ehtii valmistaa ruoan puhtaista perusaineista. Jostain kuulin, että tavallinen suomalainen syö vuodessa ämpärillisen lisäaineita. Luulisi jo sen määrän vaikuttavan elimistön toimintaan, vaikka niihin on määritelty ne saantisuositukset, joita ylittämättä pitäisi olla turvallista.

Lakot ja liikkumisrajoitteet (esim. tuhkapilvi) kääntävät katsemme kohti aitoja asioita, lähiympäristöä, kotia ja läheisiä. Ei ole mikään pakko matkata maailman ääriin tai ponkaista viikonloppulomille ympäri Eurooppaa.Luonto iskee takaisin, ja se on ihan oikein meille turhan perässä juoksijoille ja lapsellisen ylellisyyden perään haikailijoille. On ekoteko elää vähemmällä. Oma kehomme ja maapallo ei yksinkertaisesti kestä nykyistä elämäntapaamme. Lisäaineet ja saasteet - siinä kaksi hyvää syytä yksinkertaistaa kuluttamistamme.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat