Vierailija

Nyt on tullut kesäkausi ja usein yhditetään keään haitarimusiikki.
Sehän oli vielä voimissaan lavatanssit, silloin kun olimme nuoria.
Kuuluuko harrastukseesi vielä tanssiminen ja hyvä musiikki?
Kuunteletko mielelleläsi musiikkia laulettuna vai yksin soitettuna?
Kerro musiikkimaustasi ?

Kommentit (8)

Musiikki kaikkinensa on minulle tärkeää, niin laulettu kuin yksin soitettu. Melko avoin ja utelias kaikelle musiikille olen. Päivän fiiliskin vaikuttaa. Musiikkia pitää olla joka päivässä ja vähintään kerran viikossa käyn tanssimassa. Se takaa hyvän mielen ja saa ihanasti liikuntaa. Paljon lainailen nykyään musiikkia kirjastosta, siinä tulee oltua rohkea valinnoissaan. Ja niin löydän uusia "helmiä" kuunneltavaksi, eikä rasita kukkaroa. Elämäni tärkeimpiä harrastuksia ovat musiikki ja tanssi, kaiken muun lisänä. Enköhän taas tänäkin iltana unohda ikäni ja murheeni, kun saan tanssia kesäisissä tunnelmissa lavalla.

Hei Anonyymi!
Omasta kuvauksestani jäi pois (lava)tanssiarrastukseni, joka tosin huolestuttavasti vähentynyt parin vuoden aikana. Tällöin lähteminen tulee aina vain "vaikeammaksi". Viime talvikauden olin latinotanssikursseilla työväenopistossa. Rakastan myös musiikkia, eritoten Olavi Virtaa ym. 50-60-lukujen kappaleita, toki myös Katri Helenan uudempia. Olen käynyt mm. hänen, Eino Grönin, Viktor Klimenkon, Tamara Lundin konserteissa sekä Vappumatineoissa (harvemmin pelkkää klassista).

Terveisin Dolores Uudeltamaalta
P.S. Joudun viemään matkakoneeni korjaukseen, saan sen ensi viikon alkupuolella.

Kaikki musiikin tahdissa tekeminen on mukavaa, niin kuntosali kuin vesijumppakin. Toki tanssi on parasta ja vielä kun opettelee uusia kuvioita pysyy tuo pääkin paremmin kunnossa. Saa hyvänolon ja mielen monella tapaa. Tuntee itsensä naiseksi kun mies vie ryhdikkäästi, varmasti ja vielä kiittää positiivisen palautteen kera. Sitä elää sillä kiitoksella ja tanssin liitelyllä pitkään hymyssä suin. Kiitos vaan kaikille miehille jotka ovat tänäkin kesänä kanssani tanssineet lavoilla. Toki talvenkin tanssin, koska se vaan on niin mukavaa hyvänmielen liikuntaa ja samalla saa nauttia hyvästä musiikista. Joidenkin artistien keikalla on samalla kuin konsertissa ja tekee mieli hetki istua ja vain katsella ja kuunnella heitä. Orkesterit kehittyvät kaikenaikaa. Nykyisin tulee melkein aina kaikki tanssilajitkin illan aikana, jee.

Viimepäivinä on useassa ketjussa oltu kahta mieltä siitä osaako eräs kevyenmusiikin eturivin tähti laulaa vaiko eikö, siksi nostin esiin tämän vanhan ketjun jossa otsakkeena on musiikki.
Mielestäni kiintotähdeksi tähtitaivaalle nouseminen ei niinkään vaadi virheetöntä laulunääntä vaan siinä on ennemminkin kyse äänestä joka on persoonallinen ja erottuu massasta samoin karisma ja persoona on tärkeässä asemassa.
Vai mitä sanotte esim. Dannystä, Irwinistä, Frederikistä tai Vesku Loirista?
Tuskin kenelläkään heistä laulusta kymppiä antaisin, mutta jokainen heistä on pitkän uran tehnyt ja suuren määrän levyjä myyneet.
Heidän persoonansakin jakaa mielipiteitä, kukaan heistä tuskin jättää ketään välinpitämättömäksi.

Erimieltä saa olla aivan vapaasti, kunhan tuo mielipiteensä asiallisesti esille.

Tuo ulkomaan ihme Madonna oli ja on surkea laulaja. Mutta vieläkin vartalo huipputimmissä ja lavaleikit toimii. Hiton hyvä viihdyttäjä.
Eli kokonaisuus ratkaisee. Kaikki kappaleet ei sovi kaikille yhtä hyvin, mutta toiminta edellyttää että valikkoa riittää.

Kummastuttaa, etteikö Danny olisi kympin arvoinen laulaja. Samoin Vesa-Matti Loiri. Musikaalinen kuin mikä. Vaikkei heillä olisi karismaa laisinkaan niin hyvät laulunlahjat ja -äänet. Heidän karismansa nostavat arvosanan kymppi plussaan. Asiasta poiketen: Turhaan ei annettu Dannylle musiikkineuvoksen titteliä siitä kaikesta mitä on tehnyt suomalaisen kevyen musiikin eteen.

Lainaus:

Nyt on tullut kesäkausi ja usein yhditetään keään haitarimusiikki.
Sehän oli vielä voimissaan lavatanssit, silloin kun olimme nuoria.
Kuuluuko harrastukseesi vielä tanssiminen ja hyvä musiikki?
Kuunteletko mielelleläsi musiikkia laulettuna vai yksin soitettuna?
Kerro musiikkimaustasi ?

Kuuntelen kaikenlaista musiikki kevyestä klassiseen ja siltä väliltä. Kaikki musiikki on laillaan hyvää ja makuasia se on, kuka mistäkin tykkää. Tanssahtelen kotona liikunnallisesti eli jumppaliikkeitä tehden, mutta ulos tanssimaan ei tule lähdetyksi.

Nuorena kävin muutamana kesänä tanssilavoilla ja talvella joillakin taloilla. Myöhemmin joskus työkavereiden kanssa jopa naistentansseissa, mutta vain muutaman kerran vuodessa, jos sitäkään.

Laitan aina siivotessa stereot täysille ja "lallatus" musiikin päälle. Siivoaminen sujuu ripeästi siinä mukana hoilatessa. Parasta siivousmusiikkia minulle on Leevi & Leavings yhtyeen rallatukset. Suosikkina laulu Pohjois Karjalaan vaikka en sieltäpäin olekaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat