Kettu on jostain syystä erittäin suosittu eläinhahmo kaikenlaisissa käsitöissä. Kettuja huovutetaan, tehdään keramiikasta, ommellaan tilkkutyöksi ja virkataan repuiksi ja kudotaan sukiksi.

Tai tehdään kettukorviksia kuten Hilda Gogoljuk. Hän asuu remontoidussa kyläkoulussa metsän keskellä Kuusamon seudulla. Helsinkiläistaiteilija kaipasi rauhaa ja tilaa luovuudelle. Hän saattaa yhtenä päivänä tehdä koruja. Toisena ommella, huovuttaa, piirtää, maalata tai valmistaa nukkeja. Tuotteita hän myy verkkokaupassaan.

– Työskentelytapani on intuiiivinen. Minulla saattaa olla jokin häilyvä ajatus, mutta annan käsieni "löytää" materiaalista muotoja. Ensin viekkaan näköisiä kettuja alkoi ilmestyä lautasiin, lopulta koruihin.

Hildan mukaan kettu edustaa nopeata reaktiokykyä, mukautumista uusiin tilanteisiin ja ongelmanratkomistaitoja. Hänelle nämä elementit ovat feminiinisiä ominaisuuksia.

– Kettu on vahva, itsenäinen ja samalla viehko ja siro otus, joten en yhtään ihmettele ihastustamme niihin.Viehättävää ketussa on myös sen upea oranssi väritys. Väriterapian näkökulmasta oranssi on stimuloiva, energisoiva ja lämmin.
Hildan tuotteita voi ostaa verkkokaupasta www.forestmind.etsy.com. 

 

 

Tiina Boucht on virkannut todella upean ketturepun puuvillalangalla ja 2,5-koukulla. Hänen neljä lastaan saavat nauttia niin kettusukista kuin repuista, kun äiti saa inspiraation.  

 

– Kettuilu lähti siitä, että yksi lapsistani, 2,5-vuotias Nala  tykkää ketuista. Ensin hän sai sukat ja sitten kerhorepun.

Kettureppu herätti valtavaa intoa facebookin käsityöryhmässä, ja ohjetta kysyttiin kovasti.

– Ohjetta ei ole, koska tyylini on mennä vaikeuksien kautta voittoon ja miettiä tehdessä mitä teen. Mutta lupaan yrittää, vaikka vauvan ja kolmen muun lapsen kanssa kestää varmasti hetken....

Marjut Kauppinen on maalannut kauniit kettukivet.

– Olen maalannut kiviä iät ajat. Keräilen kiviä pitkin vuotta ojien pohjilta ja rannoilta täällä Varpaisjärvellä. Ovat kauniita vaikkapa puutarhassa.

Anna-Maria Viitamäki on tehnyt kettupeiton lähes valmiiksi, enää ompelua vailla. Nalle-lankaa meni harmaata kolme kerää ja keltaista pari.
Tämä herätti facebookin vilkasta virkkausta -ryhmässä suurta innostusta. Kommenteissa kävi ilmi sellainenkin asia, että facebookissa on oma Kettuja!-ryhmä. Sieltä löytyy kaikkea kettuihin liittyvää.

Tilkkutöissä kettu ja kissa ovat varmasti likimain yhtä suosittuja kuvioita. Ulla Vehkaperä on ommellut söpön kettuaiheisen seinävaatteen työkaverilleen.

– Tilkkutyöryhmäni opettaja on muuten Heljä Reponen. Hän käyttää nimensä mukaisesti paljon kettukankaita.

Piia Ylilammi on neulonut kerrassaan suloisen kettukaulurin kummitytölle ja omalla kolmevuotiaalle pojalleen.

Ohje löytyy täältä, Elodian blogista:
www.elodiablogi.com/2015/04/sopo-kettuhuivi-ohje-cute-fox-scarf.html?m=1

Anne Suurimaa oli löytänyt Pinterestistä mahtavat valikoimat kirjoneulemalleja, myös tämän ketun. Näillä passaa lämmittää ranteita.

Liisa Hauta-aho on neulonut persoonalliset kettukintaat huopuvasta valkoisesta ja ruskeasta liukuvärjätystä villalangasta.

– Neuloin ne noin 40 % suuremmaksi ja huovutin koneessa parin pyyhkeen kanssa 40 asteen pikapesussa pariin kertaan. On kiva, kun joskus oma mallikin onnistuu, sillä yleensä teen valmiista ohjeesta.

Mia Kähkösen keramiikkaketut ovat veikeitä.

Lea Laukkasen‎ kettukassin kuvio on tehty sabluunalla tehty ja värjätty kangastusseilla.

 

Vantaalainen Paula Markoff, 40, on taitava neulahuovuttaja. Kettu Repolainen on uskomattoman taidokkaasti tehty.

 

- ­Olen saanut töistäni pelkästään positiivisia kommentteja. Monet ovat ihmetelleet miten saan eläimiini ilmeikkyyttä. En osaa vastata tähän. Olen ihan varma, että vaikka kuinka yrittäisin, niin en osaisi tehdä kahta samanlaista hahmoa. Villa on luonnon materiaali, joten ehkäpä sen kuiduissa on vielä jäljellä Luonto-Äidin taikaa ja osaavat siksi kuin itsestään hakea niille oman uuden luonnollisen muodon minusta huolimatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Ompa aivan uskomattoman suloisen ihania ja taitavia töitä. Kiitos kun toitte niitä tänne katseltavaksi. -valone-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla