Nopea internet-yhteys on lähes jokaisessa vakituisessa asunnossa Suomessa vuoteen 2015 mennessä, lupaa Laajakaista kaikille -hanke.

Suomessa operaattorit myyvät laaja­kaistan nimellä liittymiä, joiden siirtonopeus on 2 megabittiä sekunnissa. Ne käyttävät vanhaa lankapuhelinverkkoa tai langatonta kännykkäverkkoa. Valokuituverkon siirto­nopeus on 100 Mbit/s eli huomattavasti suurempi.

Mitkä ovat valokuituverkon hyödyt langattomaan verkkoon verrattuna?

lValokuituverkko säilyy toimintakunnossa arviolta 50 vuotta ja sen suorituskykyä voi nostaa. Langaton verkko ei pysty samaan yhtä halvalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä kansallinen Laajakaista kaikille -hanke tavoittelee?

Vuoden 2015 loppuun mennessä 99 prosenttia vakinaisista asunnoista on enintään kahden kilometrin etäisyydellä valokuituverkosta. 120 000 haja-asutus­alueiden kotitaloutta saa valokuidun lähelleen osittain valtion ja kuntien tuella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tärkeät verkkopalvelut

1. Sähköinen asiointi

2. Tulevaisuudessa etäterveydenhuolto

3. Maatalousyrittäjien tarpeisiin:

  • eläintilat, maatila- ja matkailuyritykset,markkinointi ja verkostoituminen

Laajakaista kaikille -hankkeesta lisätietoja:

http://www.ficora.fi/index/saadokset/ohjeet/laajakaista2015.html

http://www.lvm.fi/web/fi/viestinta/strategiat/strategia/view/1127095

Vierailija

Olen ilkeyksissäni vahtanut operaattoria viime vuosina joka vuosi, kun hinta on aina laskenut ja lupaus tietoliikenne nopeudesta numeroina  parantunut. Luvatut nopeudet ovat höpö-höpöä ja hintatarjous voimassa vain 12 kk.

Kun yhteiskunnan infrastruktuuri on siirtymässä kaikissa mahdollisissa tapauksissa tietoverkkoon, tuntuu naurettavakta olla kansalaisena hommassa maksumiehenä. Operaattorit tulisi velvottaa kimpassa rakentamaan  valtakunnan kattava, kaikkia palveleva nopea tietoverkko ja laskuttamaan siitä valtiota. Koronakustannukset osoittavat, että varoja kyllä löytyy, kun varsinkin hommasta hyötyvät maksavat  oman osansa ja työllistävät.

Vierailija

Kylläpä kannatti tähän https://kauppa.dna.fi/liikkuvalaajakaistajalaite/DNA_MOKKULA_E3131/LLKL_... mokkulaan/ liittymään vaihto. Nopeus lisääntyi n.kolmesta noin kahteentoista megaan kun liitin mokkulan usb-johdon päähän, ja etsin/löysin sille parhaan mahdollisen paikan,- joka oli läppärin takana. Kuukausimaksukin halpeni ensimmäiseltä vuodelta 6.95:een, jonka jälkeen 13.90.
Mokkulalle parasta paikkaa etsiessä käytin tätä http://www.nopeustesti.com/ testiä, jonka pitäisi olla puolueeton,- ei minkään operaattorin oma.
Mukavia vuoden viimeisiä päiviä kaikille!

ps. Tuo 12megaa, jopa ylikin on huippunopeus jonka olen mitannut,- vaihteluväli näyttäs kyllä olevan melko suuri, mutta jokatapauksessa nopeus entiseen lisääntyi huomattavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla