Käytän ruoanlaitossa paljon tuoretta villirucolaa, mutta italialaiset muovipurkkiin pakatut rucolat pilaantuvat muutamassa päivässä. Onko mitään keinoa pidentää rucolan säilyvyyttä, jotta en aina joutuisi heittämään loppuja roskakoriin?

Rucola todella nahistuu nopeasti avonaisessa pakkauksessa. Säilytä rucola avaamisen jälkeen tiiviissä muovipussissa jääkaapissa. Ilmatiivis pakkaus ja viileys pidentävät rucolan käyttöikää. Olen joskus silpunnut hieman nuokahtaneen rucolan kuumaan keittoon tai pataan valmistuksen loppu vaiheessa. Rucola-silppu on antanut mainiosti makua ja väriä ruokaan. Pieniin talouksiin suosittelen ruukkurucolaa, joka kestää käytössä pitempään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten sitä ruukkurucolaa sitten pitäisi säilyttää? Huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Kastellen vai ei ja jos, niin mitenkä paljon? Pimeässä vai valoisassa? Alkuperäisessä purkissaan vai muualla?

Vierailija

Kaikki salaatit, rucola mukaan lukien , myös persilja, tilli ja vihannekset kannattaa säilyttää jääkaapissa vihanneslokerossa niin, että laittaa muovipussiin yhden tai kaksi arkkia talouspaperia, joka imee kosteuden pois.  Näin tehden salaatit ja vihannekset ovat käyttökelpoisia ainakin viikon ostamispäivästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla